Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style DEPILACIJA-nasveti!!!

DEPILACIJA-nasveti!!!

Avtor: “kozmetičarka”v narekovaju
Datum: 15-10-02 18:13

Najboljša depilacija je z voskom, če odmislimo laser. vosek , ki ga prej segrejemo, da postane tekoči in ga lahko kar z nasprotno stran desertnega noža naneseš v isti smeri kot rastejo dlake, na njega položiš trak iz blaga ali česa drugega in spodaj primemo za trak in v nasprotni strani kot rastejo dlake na hitro ob koži potegnemo. S tem smo izpulili vse dlake s korenino, tudi tiste, ki so bile še čisto majhne. Vse dlake ne rastejo enako hitro, imamo pa tudi obdobje, ko dlake rastejo hitro in obdobje ko dlake počivajo, zato imate kdaj občutek, da ste se komaj zdepilirale in imate zopet dlake.
Najbolj poceni, vendar pa malo bolj boli, so depilatorji kot so ice satinele philipsov ali druge znamke. Lahko pa si tudi kupite smolo pri Afroditi v Rogaški slatini, dobite jo cel liter in to po ugodni ceni, ali pa si kupujete smole, ki so v manjših količinah in jih dobite povsod po drogerijah celo v valjčkih.sami si pripravite trakove, najboljši so od starih rjuh in se naučite pravilno depilirati, če ste količkaj spretni boste to hitro osvojile. Porabljene trakove namočite v vrelo vodo in smola in dlake bodo odstopile iz trakov in tako bodo uporabni tudi za drugič. Potem sem jih jaz kar oprala z belim perilom in polikala ko so bili suhi. Potrebovala sem cca 30 trakov za cele noge x bikini. Aja, ko boste malo bolj zvrzerane, boste lahko trak uporabile večkrat, dokler pa ste začetnice uporabite vedno novega.
naj ponovim, najbolj pomembno je, da se smola nanese v isto smer kot rastejo dlake v tankem zelo tankem (samo da pokrije) sloju. potem položimo na to smolo trak in ga parkrat z roko pogladimo. na tisti strani kjer bomo potegnili navzgor naj bo trak čist vsaj dva cm, da ga bomo lahko prijeli. Sedaj v nasprotni smeri kot rastejo dlake, primemo za trak in res čisto ob koži potegnemo na hitro gor. Če boste potegovale od kože stran in počasi, boste naslednji dan v modricah.
Po končani depilaciji sem se jaz vedno namazala z Altalex kapljicami in nikoli ni bilo nobene okužbe ali mozoljčka.
Naj pa vam omenim še, zakaj zrastejo vraščene dlake.
Kupite si sisalovo ali katero drugo ščetinasto rokavico. Vsak tretji ali še bolje drugi dan, se ob tuširanju zmesirajte z njo in s tem se bodo odluščile odmrle celice iz telesa in dlake se ne bodo vraščale, ker bodo imele prosto pot za rast. Ker pa tega ne delamo, se dlaka vraste pod kožo in nastajajo grde rdeče pike ali še kaj drugega. 1x na 14 dni pa si naredite še piling po celem telesu s tem boste tudi obnovile svoje telo.
Upam, da bom marsikateri vsaj malo olajšala to depilacijo, ki predstavlja za marsikatero žensko trpljenje. A ko se naučite, ste v pol ure gotove in imate mir vsaj 14 dni, seveda če niste v obdobju ko dlake rastejo.In tudi potem, ko so velike že par mm, so mehke in prijetne na otpi. Z leti rednega depiliranja z voskom, pa postanejo vse tanjše in na nekaterih mestih celo izginejo. To se pri meni že kaže. Depiliram pa se že 10 let.
Začela pa sem se tako kot vse z britvico, hvala bogu samo do kolen.
Punce, britvice stran. Po britvicah so dlake trde, bolj temne in briti se je potrebno vsak dan, da je noga lepa in gladka. Če potrebujete še dodatna pojasnila napišite in vam bom odgovorila.

p.s. od afrodite pa poiščite telefon v imeniku. Nazadnje sem od njih kupila večjo količino smole , to je bilo pred 2 letoma in zato ne vem ali jo še pošiljajo po pošti.

Ja, krasno, da si se tako potrudila. Hvala.

Kaj pa tisti vosekz valjčkom od Veet?

Sranje.

Se strinjam s Tejo. Po prvi uporabi ga lahko kar odvržeš.

Kaj pa voskanje na koži ki je nagnjena k pokanju kapilar? Baje se v tem primeru odsvetuje vsakršno voskanje(toplo, hladno). Kakšno je tvoje mnenje kozmetičarka v narekovajih?

ja to je tudi okej, še boljše, ker imaš že valjček in samo zapelješ po nogi, vendar je kar drago, ali ne?

Sem mati dveh otrok, lezem proti 40. Imam tudi sem pa tja kakšno popokano kapilaro, žile na nogah so včasih napete. vendar se normalno sončim, savnam, solarij…, seveda vse v mejah normale. Več kot 10 let pa se že depiliram, pa naj bo to vosek ali icesatin od philipsa. Vosek mi ni nikoli škodoval, pa sem tudi nagnjena k pokanju žil na nogah. Probaj in potem boš videla, probati moraš, drugače ne boš izvedela.
Pravijo da toplota res škoduje, vendar so meni popokale žile vedno takrat, kadar sem počivala nekje v senci in celo ponoči.

Hvala! Sedaj pa me zanima še savna…praviš da se tudi savnaš. malo me je strah savne, čeprav si je blazno želim. Verjetno bom res morala poizkusit, a nekako odlašam, ker jo baje odsvetujejo v primeru pokanja kapilar. Kakšno savno obiskuješ? Koliko časa pri enem obisku? Na koliko stopinj? Se nato oblivaš z mrzlo vodo? Menda je ravno ta šok vroče-mrzlo najhuje za kapilare. Lp

Predlagam ti, da obiščeš en dober salon v katerm imajo tudi savne. tam naj ti strokovna oseba vse razloži. Povej ji svoje zdravstveno stanje in ona ti bo pomagala, če pa takšne osebe ni, zapusti savno in poišči drugo.

New Report

Close