Najdi forum

Ustnice

Pozdravček vsem skupaj !

Mene pa zanima, ali ima še katera probleme s tem, da ji kotički ustnic pogosto pokajo ? Sama imam namreč negovane ustnice, nič suhe ali razpokane, mi pa kar naprej pokajo v kotičkih. Se sicer v 2-3 dneh pozdravi, ampak se mi to zelo pogosto dogaja. Ponavadi se zaceli, je nekaj dni v redu, nato pa zopet isto. To traja že približno pol leta (najbolj me čudi to, ker prej nisem imela nikoli teh problemov).

Ali ima še katera podobne probleme ? Kako jih lajšate ? Priporočate kakšno posebno mazilo ?

Hvala za nasvete !

Pred časom sem imela podobne težave, kotički ustnic so mi nenehno pokali, kar se je ponavljalo celih 15 dni. Žal provala sem veliko krem ampak nobena ni pomagala. Zvečer sem namazala, zjutraj se je malce posušilo vendar pri prvem obroku, ko sem jedla se je ranica odprla, pa še pri zobozdravniku sem bila, kar je stanje še poslabšalo. Meni so svetovali, da preverim , če nisem slabokrvna. Menda taki znaki so opozorilo, da primankuje železo in nekaj vitaminov. Če katera več ve, naj napiše, ker mislim, da po pomagala mnogim osebam še posebno sedaj v zimskim mesecih.

tud jaz sem imela take probleme, potem sem pa ugotovila, da se mi to naredi, ko sem jedla ananas! Znanka mi je predlagala kremo TEA tree od Justa, ki mi je zelo pomagala, tako da sem jo uporabljala tudi za razpokane roke, al pa če se mi je kakšen mozolj naredil.

Zdravo!

Tudi sama sem imela pred časom podobne težave. Preizkusila sem različne kreme iz naših drogerij, pa ni nič pomagalo. Nazadnje sem po nasvetu farmacevtke v lekarni kupila njihovo mazilo za poškodovano kožo (mislim da je pantol ali nekaj takega), povej ,kaj te muči in ti bodo gotovo dali pravilno.
Je res v redu, hitro pomaga, pa še najceneje te pride.
Zraven je dobro dodati kakšen preparat z vitaminom B (če ga s hrano ne dobiš dovolj)

Lep pozdrav,

Tudi jaz imam te težave. Sem brala, da kao to razpoka, če imaš probleme s črevesjem… Mi pa pri tem izdatno pomagata Blistex in pa Tee Baum.

Mislis Bepanthen?

Ej jst mam enak problem!! Sam poleg tega, da mi pokajo ob kotičkih, mam okol ust fuuul suho kožo in se morm največ mazat vedno, pa mi je že dost gadno ratal – wsi majo lepo pa uredu kožo, jest se pa morm na wsake dve ure umivat pa na wsako eno uro mazat okol ust + po obrazu. Sm pa šla k zdravnici, pa mi je rekla, da je to spet (!) ena vrsta ekcema, in da bom mogoče imela to cew lajf. SUX.

Ne, ne Bepanthen ampak Panthol mazilo. To je mazilo, ki ga delajo v lekarni (njihova znamka) Je za vse vrste poškodovane kože, meni so ga svetovali za problem razpokanih ustnic in mi je res pomagalo. Poizkusite.

Kupite si ognjičevo kremo. Mislim, da jo dobite tudi v lekarni, drugače pa vem, da jo prodajajo pri Just-u! Zanesljivo pomaga in to zelo hitro!

New Report

Close