rdečica
Pozdravljeni ga. Nada!
Imam en problem, ki me pesti že veliko časa. Pogosto imam rdečico na obrazu, pa ne zaradi sramu ali česa podobnega, rdeča sem bila tudi že kot otrok. Zanima me, kako bi to lahko prekrila s pudrom. Poskusila sem že veliko proizvodov, vendar takoj ko se naličim je v redu, že čez 2 uri pa ličilo ni več lepo na pogled in nič več ne prekriva. Poskusila sem že precej drago kozmetiko, pa nič ne pomaga, da bi mi pokrilo rdečico. Mi lahko date kak nasvet.
Hvala.
Spoštovana!
Rdečica, ki ste jo omenila, je tako imenovana posledica “kuperozne kože”. Taka koža je ponavadi tenka in občutljiva predvsem na licih, na zunaj pa se kaže kot rdeča koža. Verjetno je rdečica poudarjena pri nagli temperaturni spremembi – prehod iz mrzlega prostora v topel prostor, pri opravljanju športnih aktivnosti itd.
Kot sem že omenila je kuperozna koža veliko bolj občutljiva in zelo tanka, zato potrebuje posebno nego.
Glede na izkušnje in podatke, so stranke s podobno “težavo” kot je vaša, zelo zadovoljne s kremo namenjeno prav kuperozni koži in sicer imenovano Marbert.
Kreme namenjene kuperozni koži preprečujejo širitev rdeče kože in širitev drobnih žilic na koži.
Kar se tiče make-upa, pa vam svetujem dekorativno kozmetiko Isa Dora, ki je naravna, ne parfumirana in klinično testirana.
Postopek za ličenje:
– najprej nanesite kremo
– nanesite korektor zelene barve-Isa Dora ga ima ( zelena barva nevtralizira rdečo barvo). Korektor nanesete le na predele kuperozne kože.
– nanesite puder ( čez korektor )-puder ne nanašajte s prsti, ampak ga nanašajte z gobico. Z gobico le potapkate čez korektor-tako se vam korektor ne bo razmazal na koži.
-ko nanesete podlago, nanesite puder v kamnu ali prahu, ki fiksira podlago, obenem pa preprečuje svetenje kože
Podlaga je narejena-izogibajte se rdečih šmink in senc za oči v vijoličnih tonih, ki bi še dodatno poudarili rdečico na obrazu. Uporabljajte tople tone šminke in senc-kot so rjava, zlata…
Upam, da sem vam pripomogla pri oblikovanju make-upa.
Če imate še kakšno vprašanje mi pišite.
Lep pozdrav!
Nada