Kaj pase kaj ne?
Nevem če spada tole sem…ampak mislim da kot modna oblikovalka mogoče to veste..
Zanima me naslednje…sem majhna (160cm) imam ozek pas, široke boke..spodnji del nog (meča) suha, stegna močnejsa…zgornji del telesa imam bolj koščen kot ne..se pravi nič prs..Kaj nositi in česa se izogibati???
Oblačim pa se preprosto..kavbojke, puloverčki, srajčke…
Najlepsa hvala za odgovor!!
Živjo Špela!
Dajem ti nekaj osnovnih nasvetov, ki veljajo za tvoj tip postave:
1. široki boki:
Najlepše jih prekrijejo mehko padajoči materiali, vendar praviš, da največkrat oblečeš kavbojke, zato priporočam kroj, ki lepo sledi liniji bokov, vendar ni preveč oprijet nato pa se okoli kolena razširi in tako optično podaljša postavo ter uskladi proporce. Hlače naj bodo temnejših barv in brez nepotrebnih dodatkov.
2. ozek zgornji del telesa:
Priporočam svetlejše barve, drobne vzorce, napise na majicah, močnejše detajle, kot so pvečan srajčni ovratnik ali manšeta, drobni naborki, puloverji z večjimi puli ovratniki. Ni pa priporočljivo, da so zgornji deli oblačil ekstremno dolgi ali kratki, najbolje, da se gibljejo nekje do polovice bokov.
Lep pozdrav, Suzana Šisernik
Spoštovana Meta!
za vas sem izbrala dve varianti, ki ste ju sami predlagali:
– elegantna: obleka naj bo v zgornjem delu oprijeta (lahko je rezana nekje med pasom in prsmi) nato pa samo sledi liniji telesa in gre že v vušini nad pasom navzven, da se ne oprijema trebuščka in kolkov, ter naj bo čim daljša.. Čevlji naj bodo z visoko peto.
– športna: oblačite se lahko po plasteh – to pomeni, da npr. k spodnjemu delu iz džinsa (krilo na A ali hlače) oblečete srajico, ki sega do sredine kolkov, čez srajico pa brezrokavnik, ki je po možnosti krajši.
Upam, da vam bo kateri od predlogov koristil pri urejanju garderobe.
Lep pozdrav, Suzana Šisernik