Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style novoletna obleka

novoletna obleka

Novo leto bom pričakala v enem od obmorskih hotelov. Imam okoli 60 let in sem visoka 160 cm in imam 65 kg. Ker že leta dolgo nisem bila nikjer, me zanima ali so moje želje v redu in niso preveč zastarele.

Rada bi si večerno obleko ali pa krilo in bluzico spletla ali skvačkala. Razmišljala sem tudi o obleki z malo širšimi naramnicami in nadjopiso (včasih smo temu rekli bolero). Črna barva mi ne pristoji in tudi počutim se v njej grozno. Rada imam umirjene neupadljive barve.

Obleko si bi rada ustvarila iz bombaža, vendar se mi zdi, da bo iz tega materiala obleka, ali kar naj bi že nastalo, “pretežka”.

Prosim vas vsaj za majhen namig iz kakšnega materila in v kaki barvi in obliki naj bi to vse bilo, da bi ne izgledala vpadlivo. Rada bi nekaj skromnega pa vendar unikatno in moderno.

Že vnaprej najlepša hvala.

Draga Štajerka!

Zdi se mi lepo, da se v vsej tej poplavi oblačil, ki jih je mogoče kupiti v trgovinah, še sploh kdo loteva pletenja ali kvačkanja. Kar pogumno!

Vaša ideja o obleki in krajši jopi se mi zdi primerna za slovesnejšo priložnost. Osnovo pletite (ali kvačkajte) brez vzorca, enostavno, gladko. Na spodnjem robu obleke (morda tudi okoli dekolteja) pa si privoščite borduro v obliki čipke (izberite primeren luknjičasti vzorec). Ta vzorček pa se lahko tudi na zaključkih kratke jopice, ki bo delovala zelo elegantno, če ji boste spletli v spodnjem delu razširjene rokave (tričetrtinske dolžine).

Pletenina preje, ki jo boste uporabili za izdelavo obleke naj bo zelo tanka in težav s »težo« oblačila ne boste imeli.

Kar se barve tiče, izberite tisto, ki vam je pri srcu (bordo, rdeča, temno zelena, …), saj ne obstaja nikakršno pravilo, ki bi zapovedovalo »večerno črnino«.

Lep pozdrav, Suzana Šisernik

New Report

Close