Zelo mastna koža
Do poroda (25 let) sem imela grozne mozolje, tako da imam še dandanes brazgotine pri ušesih in nečisto kožo. Akne se mi sicer ne pojavljajo več (zdaj imam 33 let), koža pa je povsod izredno mastna. Kljub temu sta se mi na čelu (zaradi mrščenja) pojavili dve kar globoki gubi. Mislim, da sem si kupila preveč mastno kremo proti gubam: Nivea visage Q 10 plus, modra. Namažem se samo pred spanjem po gubah in okrog oči. Poskusila sem po celem obrazu, pa sploh ne vpije kreme. Do sedaj ravno zaradi izredno mastne kože nisem uporabljala nobene kreme, le vsakodnevni Johnsonov piling gel za dnevno uporabo.
Najprej torej prosim za nasvet glede kreme proti gubam za izjemno mastno kožo.
Drugo vprašanje pa je puder. Antiseptični tekoči mat puder, ki ga uporabljam, takoj prepusti maščobo in že čez čas se svetim.
Prosim vas, da mi svetujete puder (tudi firmo), ki bo res pomagal. V drogerijah vedno pravijo: ja, vi imate pa res mastno kožo, mat puder….In to je vse…
Najlepša hvala za odgovore.
Lep pozdrav!
Opravičujem se za tako pozen odgovor, bo pa toliko bolj izčrpen.
Iz vašega maila sem razbrala, kar nekaj zadev, ki jih morava takoj na začetku rešiti. Niveina krema Q10 je je zelo dobra krema, vendar žal ni primerna za vaš tip kože, kajti je preveč bogata. Koencim ( poznan bolj kot Q 10 ) oskrbuje kožo z vlago, predvsem globinsko vlago, pa tudi z maščobami. Zato boste morala žal spremeniti kremo. Izbrati morate lahko, vlažilno kremo, ki se že na otip zelo hitro vpija v kožo in kožo tudi ne zmasti. Če ste zadovoljna z Nivea izdelki, poizkusite njihovo vlažilno kremo- mislim, da se imenuje Aqua marine ( žal nisem prepričana ali sem kremo pravilno poimenovala). Krema je narejena predvsem na vodni osnovi in na osnovi alg. Posvetujte se s prodajalkami v najbližji drogeriji. Prodajalke bi morale takoj prepoznati o kateri kremi govorim.
Druga zadeva, ki me je nekoliko zbegala je ta, da vsakodnevno uporabljate Johnsonov peeling gel. Ni priporočljivo vsak dan uporabljati peeling proizvode, še posebno ne pri tankih in občutljiv kožah in tudi ne pri mastnih kožah. Z peelingi in masiranjem kože spodbujamo delovanje lojnic, kar pa pri mastnih kožah pomeni večje izločanje maščob. Seveda pa je primerno, da se vsaj dvakrat mesečno naredi peeling kože tako na obrazu kot tudi kože po drugih predelih. S peelingi obenem odstranimo odmrle celice na koži.
Za začetek vam svetujem spremembo že pri samem čiščenju obraza. Obraz si sčistite z gelom za čiščenje predvsem mešane do mastne kože. Po uporabi čistilnega gela, obvezno uporabite čistilni tonik. S čistilnim gelom pore odprete in jih očistite, s čistilnim tonikom pa pore zaprete. To je postopek, ki ga dejansko s prostim očesom ne vidite.
Če ste zainteresirana mi pošljite vaše podatke na e-mail naslov: [email protected]
Poslala vam bom vzorčke Christiana Bretona za nego predvsem mastne kože. Christian Breton je francoska kozmetična hiša, ki ima kreme narejen predvsem na osnovi alg in morskega planktona.
Pogoj za dober make up, je dobra podlaga pod pudrom. Glede nato, da ste žal uporabljala napačne proizvode za nego mastne kože, verjetno tudi pravega pudra niste imela. Poizkusite najprej spremeniti nego kože. Po tem pa poizkusite poiskati pravi puder, ki bo odgovarjal vaši koži. Opozarjam pa nato, da morate najprej uravnovesiti moščobo v koži.
Zanima me, ali uporabljate puder v prahu ali puder v kamnu, kot fiksator tekočega pudra?
Upam, da sem vam vsaj delno odgovorila na vprašanje.
Lp Nada