Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style poškodovani lasje

poškodovani lasje

Zdravo!
Moji naravni lasje so bili gosti, temni, skodrani. Potem sem si jih nekajkrat pobarvala z PollyBriliance na rudečo. Potem so me pri frizerju cca 4x pobarvali z rudečo od Loreala (z tisto močno rudečo, ki je prišla ven približno dve leti nazaj v kompletu z oranžno in črno). Ta rudeča se je na nekaterih pramenih (po vrhu glave)najprej spremenila v oranžno, potem v skoraj blond, zdej sem totalno pisana. Če se bom še enkrat pobarvala z to rudečo, bo čez čas isto (vmes sem bila na morju – sonce, vdoda). Kaj pa če se pobarvam spet z Pollybrilance na rudečo? Ali bo ta barva ostala, ali bom spet obšlesana? Katere barve so bolj škodljive – poolybriliance ali tiste pri frizerju?
Lasje so tudi nekoliko uničeni – tanjši in suhi. Kaj naj naredim?
Hvala.

Pozdravljena!
Naj ti že kar na začetku povem, da smo frizerji zelo proti kupljenim barvam v drogeriji, saj so bistveno slabše kvalitete kot profesionalne frizerske. Vsak res ne more biti frizer. V Angliji, v določenih salonih, npr. vsako stranko predhodno vprašajo s čim si neguje lase in ali se je barvala doma? Zakaj? Ker ji nato ( ponekod, to so nam predavali Angleži, ko so bili v Ljubljani na obisku ), očistijo lase, celo z vodko- čistim alkoholom. Kupljene barve so delane za široko potrošnjo.
Kar se tiče L’orealovih frizerskih barv, naj ti povem, da so izredno kvalitetne, res pa je, da se malo hitreje spirajo. Če si se barvala z majicontrastom po celi glavi, je bila to zelo slaba frizerjeva odločitev, kajti namenjene so izdelovanju pramenov, saj so na bazi tekstilnih pigmentov in vsebujejo celo sredstva za svetlenje. So dokaj agresivne, to ti povem iz izkušenj!
Na daljavo ti zelo težko svetujem, kaj lahko narediš, ker ne vidim v kakšnem stanju so tvoji lasje. Vsekakor pa ti svetujem obisk pri dobrem frizerju. Zapomni si pravilo: “Najceneje te včasih lahko najdražje stane!”
LP Alenka

Najprej hvala za odgovor!
Torej bi bilo najbolj pametno, da se pobarvam v frizerskem salonu z Lorealovim prelivom in ne z barvo. Stanje mojih las oziroma njihova razbarvanost je najbrz podobna vasi izkusnji.

New Report

Close