koža
Pozdravljeni Nada!
Sem ena tistih deklet, ki ima mesano kozo in razsirjene pore, katerim delajo druzbo ogrci. Ti se obnavljajo tako, da se mi obisk pri kozmeticarki zdi ze zacaran krog. Najraje bi poizkusila s kaksnimi zdravili “od znotraj” – imate kaksen predlog?
Stara sem 23 let in koncno bi bil cas, da bi mi koza prenehala nagajati. Moj delavnik se odvija “pod zarometi” zato je videz koze se kako pomemben med drugim tudi za mojo samozavest. Vendar ne vem kaj delam narobe, da se tezav ne morem znebiti. Pijem veliko tekocine, ne jem svinjine, obraz vsak vecer scistim z mlekom(Rosal) in tonikom, se umijem z ognjicevim cajem, namazem z ognjicevo kremo… zjutraj pa z Vichyevim gelom, potem pa sledi puder Isa dora. Cez slabih nekaj uric se mi ponavadi ze vse vsede v pore in videz ni ne zdrav ne prijeten (vsaj zame, ki sem ze psihicno obremenjena)… potem se mi naredi se kasen podkozni mozolj ali mozolji, pod brado se kar mnozijo…Tako, to je kancek moje zgodbe. Prosila bi vas za kaksen namig, ki bi mi pomagal k nadaljni vztrajnosti, da bo nekoc (kmalu) bolje. Potrebovala bi tudi puder v prahu. Mi lahko svetujete katerega naj izberem?
Imam pa se eno vprasanje. Poleti se mi koza kar izboljsa, no saj to je ze vsesplosen pojav, pa vendar, zato razmisljam, da bi si pricarala nekaj sonca. Raje kot, da bi obiskala solarij bi poskusila z obarvano kremo. Menite, da je to kaksna resitev? Katero naj izberem?
Lepa hvala vnaprej za vas cas, prijetno pozdravljeni!
Lep pozdrav!
Prosim, če mi odgovorite!
Kako se vaša koža obnaša, ko si obraz umijete samo z vodo, brez uporabe tonika, gela itd.?
Kater puder od IsaDore imate?
Poizkusite vsaj za tri do pet dni prekiniti z uporabo Ognjičeve kreme. Pišite mi, če ste opazila kakšno sppremembo. Predvidevam namreč, da je krema glede na vaš opis kože nekoliko prebogata. Zakaj namesto mleka, raje ne poizkusite uporabiti Rosalov gel za umivanje obraza Clearface in tudi Clearface tonik od Rosala? Oba sta namenjena čiščenju mastne in problematične kože.
Nikar ne mislite, da vas kritiziram glede tega kaj uporabljate. Kombinacija je sicer dobra, vendar pa me zanima kako bi koža odreagirala če bi prenehala z uporabo Ognjičeve kreme!
Hvala z arazumevanje!
Lp Nada
Pozdravljeni!
Hvala za vaso voljo, da se ukvarjate tudi z mojimi problemi 😉
Takole je: uporabljam puder Isa Dora, Sheer to cover foundation. Kar se pa ciscenja tice, imam Rosalovo mleko, ker si gela nekako ne upam uporabljati. Od Rosala ga sicer nisem se nikoli poizkusila, toda sem ga od Afrodite in podobno – imela sem obcutek, da se mi je koza s temi sredstvi prevec izsusila ali dehidrirala, kaj vem… in ko se je zgodilo to so se mi se bolj zaceli tvoriti mozolji.
Z ognjicevo kremo se mazem komaj kaksen teden, tako da je stanje ki sem ga opisala dejansko opis razmer, ko te kreme se nisem uporabljala.
Ce potrebujete se kaksno informacijo, vam jo z veseljem podam!
Hvala, pa lep dan!
>
>
Lep pozdrav!
Zanima me ali se mozolji pojavljajo le pred menstruacijo, ali so redno prisotni.
Pa še to, ali ste imela ta problem tudi v puberteti, kajti podobna situacija se je pojavila tudi pri meni. V puberteti nisem imela nikoli mozoljev, medtem, ko so se moji vrstniki borili z kopico mozoljev. Kljub obiskom pri kozmetičarki, se nisem mogla znebiti neprijetnih mozoljev, predvsem podkožnih mozoljev in aken.
Šele ginekologinja me je opozorila, da so možen vzrok problematične kože tudi hormonske spremembe. Pri ženskah se večji cikel hormonskih sprememb kaže v puberteti, po dvajsetem letu in v menopavzi. Svoj problem sem delno rešila z kontracepcijskimi tabletami Diane 35.
Opozarjam pa da se obvezno posvetujete s svojim zdravnikom ali ginekologom. Kajti vse tablete imajo svoje prednosti, žal pa tudi svoje slabosti.
Glede pudra v prahu vam svetujem uporabo pudra v kamnu in ne v prahu. Izberite
transparentni puder v kamnu. Transparentni puder je brazbarvni puder, ki naredi fiksacijo vaši tekoči podlagi, ne spremninja pa vam barvne osnove.
Če ste zadovoljna z IsaDorinimi proizvodi, vam svetujem tudi njihov puder v kamnu.
Opozarjam, da je njihov puder teksturno zelo svilenkast. Najprej nanesite puder na čopič ali gobico, le-to obrišite na roki in šele tako zabrisan čopič nanesite na obraz.
Lp Nada
Pozdravljeni!
Da, v puberteti je bilo hudo. Imela sem tiste mozolje v pravem pomenu besede. Boleče in množične, toda vedno sem jih nekako uspela dobro prikriti, tako da imam občutek, da se me nihče ne spominja kot grozno mozolaste punce. Je pa to v meni pustilo psihicne sledi, ki se jih otepam se sedaj.
Trenutno me ne morijo vec tisti grozni veliki mozolji, kdaj pa kdaj kaksen podkozni, razen pod brado so se mi sedaj spustili. Največji problem je moja “zapacana” koza z ogrci in razsirjene pore, polne loja. Puder se mi cez dan vsede vanje, pa se proti koncu dneva ze “razpadam”. Vem, da so velike tezave se vedno v moji psihi, toda dobro vidim, kdaj sem uzitna in kdaj ne :). Koza niha med sprejemljivim izgledom in zalostnim pogledom nanjo. Vmes ne delam nic takega in drugace, da bi lahko komu pripisala spremembo boljsega ali slabsega stanja. Sedaj se moram res zavzeti, da bo moja koza ozdravela, da bom maja lahko samozavestno stopila pred oltar :), saj veste zgodi se le enkrat :). Ce je koza zdrava, se jo lahko tudi lepo nalici, ce temu ni tako, mi pol kile pudra in pripravkov ne bo pomagalo, da bi bila lepa. Smrk.
Odpravljam se spet kozmeticarki, toda kaj ko mi tisto stiskanje nic kaj ne pomaga. Takole gre torej moja zgodbica.
Vnaprej hvala za vse vase nasvete!
p.s. zakaj puder v kamnu in ne v prahu-zgolj radovednost 🙂