Najdi forum

LIčka

Zdravo!

Mene pa zanima nekaj ,opažam namreč da se mi tako nekako suši koža(lička mislim),zjutraj ko vstanem sploh nimam več tako prožna lička in se že vidijo takšne gubice(crte).Star sm 20 let. Hočem povedat,npr ko grem v fitnes imam recimo prožna lička, potem po vadbi pa mi full usahnejo,vem da je to posledica izgubljene vode.Vendar se mi zdi da je to malo preveč.Sploh nevm kaj naj naredim.ALi naj uporabljam kakšne kreme proti izsušitvijo kože ali kaj je narobe z mojo kožo.Zdi se mi da ji nekaj primanjkuje(vitamini) zanima me ali namreč ne uporabljam kaj kar bi moral.Pa še nekaj glede hrane.Ali vpliva hrana tudi na kožo,mislim kakšna različna olja(ribja,tune) ali kakšni vitamini.Upam da me razumete kaj sm hotu povedat,vm da sem to povedal bolj tk slabo,vendar drugače neznam to opisati.

Prosim svetujte mi kaj!!

Lep pozdrav!

Veseli me, da se nam je pridružil tudi moški predstavnik.
Verjetno bodo posledica usahlih ličk, kot ste ža sam opazil prav izgubljena količina vode v telesu. Zato vam svetujem zaužitje večje količine vode, predvsem po fitnesu in zjutraj na tešče.
Ne vem sicer katero kremo uporabljate, svetujem pa vam predvsem nemastne, vlažilne emulzije, ki dajejo koži vlažnost, s tem pa tudi prožnost koži.

Pošljite mi svoj naslov na e-mail: [email protected].

Poslala vam vzorček vlažilne emulzije Christiana Bretona. Glede nato, da večina strank pohvali emulzijo, bi jo priporočila tudi vam.

Glede prahrane pa: seveda ima tudi prehrana velik vpliv na kožo. Sem mišlenja, da je potrebno zaužiti raznovrstno hrano v omejenih količinah. Seveda pa kot športnik to tudi sam veste. Velikokrat prav hrana z večjo količino maščob povzroči delovanje žlez lojnic, kar je velikokrat posledica tudi nastanka mozoljev. Glede nato, da živimo v stresnem okolju, pa bi lahko problemaiko kož pripisala ravno nepravilni prehrani, stresnemu življenju itd. Zato je v današnjem času toliko blj pomembno pripisati večjo pozornost negi kože.

Upam, da sem vam vsaj delno odgovorila na zastavljeno vprašanje!

Lp Nada

Hvala lepa za ta izčrpen odgovor!

Še nekaj:

Trenutno ne uporabljam kake kreme, ker pač nevm ali bi moral pri 20 letih in predvsem zato ,ker nevm katero kremo naj uporabljam; ker je pač toliko reklam in vse to.Včasih se namažem z sestrino kremo (NIVEA AQUA) in nevm ali je to v redu ali je premastna ali ne,zato bi vam poslal moj naslov..

LP Simon!!

Lep pozdrav!

Je že tako, da si zadeve velikokrat sposodimo pri sestrah ali ne!? Če vam krema odgovarja, vam jo svetujem, zakaj pa ne. Še enkrat ponavljam, da krem ne kupujemo po letih primerno, ampak po potrebi. Nekatere kreme sicer res niso primerne za vsak tip kože, vendar se v splošnem ljudje vse preveč obremnjujemo s tem kaj je primerno in kaj ne. Pošlijte mi svoj naslov na e-mail, ki sem vam ga že posredovala. V januarju vam pošljem vzorčke kreme in opis kako zadeve uporabiti in kdaj.

Lp Nada

New Report

Close