Lepa blond barva!
Lep pozdrav!
Ker se zelo lepo potrudis in odgovoris vsakemu, ki ga tarejo problemi, bi se tudi jaz obrnila nate. Problem je sledec: imam do pasu tanke svetle lase. Ko sem bila majhna sem imela naravno blond, sedaj pa sem vedno bolj temna ( mama je crna , ata je blond). Mimogrede, imam 25 let. Ker mi je videz zelo pomemben sem se odlocila da si bom sama pobarvala lase na blond. Kupovla sem drage in kvalitetne barve, zelenega ucinka pa ni. Prisla sem vedno oranzno blontna. Potem sem se odlocila da grem k frizerki, ji pokazala sliko kaksne barve las si zelim. Povedala sem ji tudi, da naj pazi na lase da m i jih s kemikalijami ne bo fejst unicla ker imam tanke lase in tudi ne ful goste. No, rezuilatat je bil isti kot takrat ko sem si barvala sama.Tega ne razumem.Enkrat pred leti sem se ze pobarvala in sem bila lepo blond.Tudi pramena mi zelo lepo primejo. V cem je problem? Najlepsa hvala za odgovor!
Lepo blond barvo ni lahko dobiti po prvem barvanju, kadar so lasje dolgi do pasu, pa še toliko težje. Glava je pri lasišču najbolj topla in tam barva najlepše prime. Vse kar je stran od glave več kot tri centimetre se dela rumeni pas. Ne razumem zakaj si si sama šla prvič barvati tako dolge lase?! Težko ja potem popravljati napake, kajti prvo barvanje je najpomembnejše. Oranžkasta si prišla, ker nisi upoštevala svojega naravno rumeno-oranžnega pigmenta v laseh in si izbrala napačen ton barve. Skratka o tem bi ti lahko še dolgo pisala, a tu gre za kemijo, ki jo frizerji moramo poznati.
Prameni pa ti primejo boljše zato, ker se delajo pogostokrat z belilnimi sredstvi s katerimi odvzemamo lasu pigment, z barvo pa ga dodajamo. V tem je razlika. Skratka malo težje bo dobiti nazaj željeno lepo blond barvo.
lp alenka