Mastna koza na T predelu
Kar se tice odpravljanja mastnega T – predela, lahko poizkusis s Clarinsovim koncentriranim gelom za mastno kozo, ali pa tudi z enim njihovim produktom k je prou za to, da ga naneses ko se ti koza ze sveti (pozanimaj se u Maximarketu, ali pa Mullerju). Clarins ima prou posebej izdelke za tako kozo. Drugace pa meni zelo odgovarjajo od Manhattana taki listki, k vsebujejo en brezbarven mikropuder, ki matira, mascoba pa ostane na listku. Pa se to: od Clarinsa izdelki stanejo okoli 3000-4500 sit, od Manhattana robcki pa so malo manj kot 1000 sit, jih je pa 50. Obstaja pa tudi od Christiana Diorja en tak prah, ki se ob nanosu na masten predel spremeni u vodo in matira kozo, je pa 6600 sit. Upam da bos nasla nekaj kar ti bo ustrezalo.LP.
Punce, jaz pa mislim, da je ključnega pomena pri mastni koži, da ne uporabljaš izdelkov za mastno kožo!!
Najprej se vprašajte – zakaj je moja koža mastna? Zato, ker lojnice izločajo preveč sebuma. Tega pa izločajo preveč zato, ker jim z močnimi proizvodi, ki večinoma vsi vsebujejo alkohol, odstranite vso maščobo! Z maščobo pa je koža zavarovana pred negativnimi vplivi onesnaževanja idr.
Kar jaz priporočam (iz lastnih izkušenj) je naslednje:
– nehajte uporabljati cenene izdelke blagovnih znamk L’Oreal, Manhattan, Nivea, Bebe idr. (te kreme so delane za ljudi, ki nimajo težav s kožo – to bi vam lahko povedala vsaka, ki dela v drogeriji Mueller), sploh pa ne izdelkov za mastno kožo in si kupite raje samo čistilno mleko in tonik kakšne dražje znamke (L’Occitane, Ella Bache, Anemarie Boerlind)
– uporabljajte eksotično mleko od Elle Bache (Mueller), pa tonik brez alkohola (s kamilico) tudi od Elle Bache ali čistilno mleko in tonik s karitejevim maslom, ki obnavlja in vlaži kožo, od L’Occitana (v City Parku) – ti izdelki resnično pomagajo, ker sem tudi jaz imela podoben problem, s tem, da se je meni koža svetila in še luščila obenem, zato sem začela uporabljati izdelke za izsušeno kožo
– pomembna pa je tudi krema, ki ne sme biti mastna, ampak vlažilna; najboljša krema, kar sem jih jaz kdaj koli uporabila, je L’Occitanova nočna krema, ki vsebuje karitejevo maslo in diši po afriških rožah (zelo prijetno); porabi se je zelo malo in je zelo primerna za izsušeno kožo pozimi, ko koža potrebuje več vlage
Če je koža tako pripravljena, bo tudi make-up izgledal čudovito!
Tako. Aja, pa še to. Ne glejte oglasov, kjer obljubljajo, da bo koža sijoča, če bo ste uporabljale xy. S tem samo privabljajo kupce.
Lep pozdrav!
Martina