kako posvetlit lase?
Lep pozdrav
najprej bi pohvalila vaso rubriko, kjer lahko dobimo zelo zanimive in koristne informacije.
Imam vprasanje:
Pred dvema dnevoma sem se iz zelo svetle barve pobarvala(skoraj blond), in sem postala zelo zelo temno rjava, ceprav sem uporabila barvo temno blond !
Zanima, me, kako si naj posvetlim lase, in v kaksnem casu od barvanja, da si jih ne bi prevec poskodovala. ?
Ali si lahko posvetlim s kaksnim naravnim postopkom(limona, kis, med….?) ali naj uporabil kaksni kemicni pripomocek(priliv, pramena,….?)
Ali pa se naj pocakam, da se mi bo mogoce barva izprala? Kasna casovna razdalja bi naj bila od enega do dugega barvanja, da se ne bi lasje prevec poskodovali.?
Najlepsa hvala za odgovor !!
Pika
Če nisi prišla po barvanju rahlo zelena, imaš veliko srečo. Takšnih postopkov ne izvajaj v prihodnje doma, ker so težki še za nas frizerje. Z limono lahko rahlo izpereš barvo, vendar to ni rešitev. Sama si sigurno ne boš tega uspešno naredila. Ne vem v kakšnem stanju so tvoji lasje, vendar si lahko pri frizerju narediš nekaj pramenov, seveda z belilom, ki ne vsebuje amoniaka. Lasje bodo vseeno rahlo uničeni, ker brez kemije ne gre. Skratka pojdi k frizerju, naj ti ne bo žal denarja. Že večkrat sem omenila, da zame velja pravilo: Najceneje, te včasih najdražje stane!!!
lp alenka