L’Occitane
Torej, preizkusila sem:
kolekcija karitejevo maslo
– piling za noge
– krema za noge, ki ima dodana neka zelišča, ki te uspavajo 🙂
– mleko za telo
– gel za tuširanje (vanilija)
– mleko za čiščenje
– tonik
– dnevna krema
– nočna krema
– 100% karitejevo maslo
kolekcija aromakologija
– gel za tuširanje (sproščevalen)
– šampon za mastne lase
kolekcija z olivnim oljem
– mleko za telo
– krema za obraz
– piling za obraz
kolekcija z verbeno
– kopel
– čistilne soli
Vse našteto je super! Edino, kar me je motilo, je to, da uporabljam mleko za telo vsak dan in mi ga prehitro zmanjka :). Čudovita stvar proti celulitu so čistilne soli z verbeno. To je pa ena tako dobra stvar … lani sem jih uporabila in nisem na morju imela niti malo celulita. Resnično deluje. Sem jih pa uporabljala namesto gela za tuširanje in je prav prijalo v poletni vročini se stuširati z “limono”. :))
Krema s karitejevim maslom za obraz je enkratna. Na začetku me je bilo malo strah, ker imam na splošno mastno kožo, samo povrhnjico imam izsušeno (koža se mi je po npr. L’Orealovi ali Niveini kremi kar luščila, kljub temu, da se mi je svetila). Ampak krema se čudovito vpija in navlaži samo povrhnjico. Zdaj pozimi uporabljam samo nočno kremo, ker ima več kariteja.
Na začetku sem si kupila 100 % karitejevo maslo, ker sem imela tudi po nogah luskasto kožo zaradi izsušenosti. Ko sem ga prvič uporabila, se mi je zdelo, da ni nič boljše, ker mi je koža vse vpila. Potem sem si vsak dan naredila nekakšno masko na nogah in vsak dan mi je koža manj vpijala in je postajala bolj gladka. Zdaj imam kožo na nogah spet zdravo in je dovolj, če uporabljam mleko za telo. Tako da še sama nisem mogla verjet. Prej sem pa kupovala otroške kreme za suho kožo (Bebe, Penaten ipd.), pa Vichyjevo mleko za telo in nič ni pomagalo.
V glavnem, nisem še preizkusila sivkine kolekcije. Praviš, da je krema za roke čudovita? Takoj ko mi bo zmanjkalo te s karitejevim maslom, jo preizkusim.
Super, da sem našla še nekoga, ki ima enako mnenje o tej kozmetiki. Ob vseh teh oglasih kozmetičnih hiš se ti lahko kar zrola, ko iščeš ta pravo.
Lep pozdrav,
Martina
Martina zdravo!
Tudi jaz uporabljam redno dva L’Occitanova izdelka in sicer poživljajoč gel za tuširanje in mleko za telo (brez njiju si ne predstavljam kako bi zjutraj uspešno odšla od doma ali zvečer ven, ne uporabljam pa ju tik pred spanjem ker ne morem potem dobro spati – budna sem kot zajc), mislim pa si kupiti tudi kremo za roke (moram doma pogledati tester ali z karitejevim maslom ali s sivko). Probala sem tudi sproščujoč gel – vijoličen- pa me je motila pregretost telesa (vroče mi je bilo celo noč za crknit). Sem pa dobila enkrat tester za kremo okoli oči (ne vem iz katere njihove linije) in me je koža po njem zelo pekla, zato njihovim kremam za obraz nekako nisem zaupala. Sicer pa imam tudi jaz mastno kožo (T predel) in hkrati zelo izsušeno (ob uporabi pudra nos kar popoka). Sedaj uporabljam Clarinsovo kremo Hydra mat, pod njo pa si kožo osvežim in matiram z Chanelovim mat tonicom (zelen gel). Zaradi izsušenosti sedaj pogosteje obiščem kozmetični salon za različne vlažilne maske – pa ne pomagajo kaj dosti. Sem pa bila presenečena ko sem brala tvoj post, da si zadovoljna z L’Occitanovo kremo za obraz s karitejevim maslom. Bi jo tudi jaz poiskusila, vendar me je strah, da bo po njej koža še bolj mastna. Kljub temu, da uporabljam le matirane izdelke se namreč ravno tako svetim (no morda malo manj, pa vendar še preveč).
Še veliko L’Occitenovih užitkov želim tebi in ostalim.
Lep pozdrav!
Žanaxy
Živjo!
Verjetno si uporabila kremo za okoli oči iz kolekcije Imortelle. Ta kozmetika je za kožo po 23. letu.
Če imava kolikor toliko podobno strukturo kože, ti lahko garantiram, da se koža po uporabi nočne kreme s karitejevim maslom ne sveti. Zdaj pozimi namreč uporabljam samo nočno, ki ima 15% karitejevega masla (dnevna ima 8%).
Jaz sem čistilno mleko poskusila kar pri njih in me je ob prvi uporabi tudi malce pekla koža, ampak potem pa nič več. Lahko samo rečem, da imam res mehko in nič več mastno kožo po obrazu.
Lepo te pozdravljam!
Martina
Ne bom te popljuvala. Verjetno imaš pač srečo, ker imaš normalno kožo in ti ni treba kupovati tako drage kozmetike. Jaz sem preizkusila že vse. Od Vitaskina, Green Lina, L’Oreala, Nivee, Bebe, Garniera, Vichyja itd. pa mi lahko verjameš, da bi si raje kupila kaj cenejšega, ampak vse cenejše pri meni ne deluje.
In še to … v Muellerju lahko najdeš tudi dražje kreme, ki stanejo 20 tisoč in še več pa ne verjamem, da so tako kvalitetne.
Zdi se mi, da v L’Occitanu delajo dobro stvar, kar se vidi že na embalaži, ki je 100 % naravna, potem pa še sestavine izdelkov, ki temeljijo na naravnih substancah, kar se že vonja, da ne vsebujejo umetnih parfumov. Jaz mislim, da če res podpirajo delo afriških domorodk (karite nabirajo ženske), potem se mi zdijo izdelki več kot samo vredni svoje cene.
To je bilo moje mnenje.
Martina
Krema za obraz je 4.292, mleko za čiščenje kože je 3.389, tonik je okoli 2.800. Čistilne soli so mislim da okoli 6.000, vendar je embalaža polkilogramska, tako da jo imaš kar nekaj časa. V bistvu je cena primerljiva z ostalimi proticelulutnimi proizvodi, le da gre tu še za nekaj več.
Soli čudovito dišijo po verbeni (limoni), sol sama deluje kot piling, verbenino olje pa kožo naredi mehko kot žamet.
Resnično dobra stvar!
Martina
Ta sol se uporablja namesto gela za tuširanje. Lahko pa se že prej umiješ z gelom in nato na navlaženo telo naneseš nekaj soli. Jaz sem imela za vse telo dovolj za oreh veliko količino soli.
To sol vtreš v kožo, najbolje je masirati kožo tako dolgo, dokler se sol ne stopi. Z masažo si spodbudiš cirkulacijo v koži in sol lahko prodre v blazinice, ki so napolnjene z vodo. Sol tako odvaja vodo iz telesa in telo postane občutno manj napihnjeno. Koža pa mora pred tem biti mokra! Po nekaj minutkah si telo spereš in osušiš. Pregrobo drgnjenje z brisačo ni zaželeno, ker bi sicer šlo vse verbenino olje s kože. Obstaja pa samo sol z verbeno. Ampak je res super vonj. Krasno poživlja.
Zdajle trenutno teh soli ne uporabljam, jih pa nameravam v kratkem kupiti, da se bom pripravila na pomlad in poletje. Soli sem uporabljala približno 3-krat na teden in izgled se mi je izboljšal za dobrih 75%. Resnično. Prej gigantske blazinice celulita na mojih stegnih niso bile več vidne (same po sebi, če sem kožo stisnila, pa so se pokazale zelo drobne krpice). Mogoče je bilo dobrodejno tudi to, da sem uporabljala izdelek med poletjem, ko sem pila veliko več vode, čeprav vse vemo, da samo pitje vode ne pomaga. :))
Teh soli sem imela ob rabi 3-krat na teden približno za tri mesece. Verjetno pa se rezultat še ali prej izboljša ob pogostejši uporabi.
Upam, da sem ti odgovorila na tvoja vprašanja. RES pomaga.
Jaz si jo grem kupit naslednji teden.
Lep pozdrav in srečno!
Martina
Kreme se glede na tip kože ločijo po kolekcijah. Kolekcija s karitejevim maslom je za suho in izsušeno kožo, kolekcija z olivnim oljem je za normalno in mešano kožo, potem je še kolekcija s sivko, ki ne vem, za kaj se uporablja, pa kolekcija Immortelle za zrelo kožo (baje od 23. leta dalje).
Prepričana sem, da ti bodo soli res pomagale. Tudi jaz sem si jih šla včeraj kupit, da bom spomladi pripravljena.
Pravkar pa imajo razprodajo (50 % popust) na nekatere dišave za dom. Priporočam vonj po svežih figah in po miri. Naredijo krasno vzdušje, vonji so zelo naravni (ne premočni) in zelo dolgo držijo. Včeraj sem si prižgala en kadilni stožec z vonjem po miri in dišalo je še zjutraj. 🙂
Lep pozdrav in razvajajte se!
Martina