vichy puder
Imam eno vprašanje. Obstajata dve vrsti Vichyijevega pudra, tisti za suho kožo in tisti obstojni, vsak v treh odtenkih. Meni je en odtenek presvetel, najtemnejši pa zdaj pozimi pretemen. Kakšne barve je tisti vmesni? Ali res “potegne” na roza? Tako je namreč meni rekla ena v lekarni in si ga nisem upala kupit. Imam raje take bolj rumeno – rjave pudre, da z njimi prekrijem rdečico. a ima mogoče katera od Vichyja srednji odtenek in kak je?
Kakor jaz vem, vzorcev za vichy nimajo (za puder, razen 2, kjer pa gre bolj za teksturo enega in drugega pudra, en je v najtemnejši drug v najsvetlejši različici, ravno vmesne barve pa v vzorcu ni).
Predlagam ti, – če je v lekarni kaka prijazna prodajalka (in v kolikor nimajo testne stekleničke), naj ti odpre tisto stekleničko (tubico – ne vem, katerega uporabljaš) in preizkusiš na licu mesta.
Seveda pa obstaja še ena možnost – da kupiš oba – svetlega in temnega – in si doma namešaš čisto svoj odtenek v kaki posodici (ki jo lahko kupiš v drogeriji ali lekarni).
Sem pa vzadnjem Cosmotu brala, da neka vizažistka priporoča, da se k pudru primeša Revlonov Skin Lights in tako dodaš tak poseben sijaj koži.
Pozdrav.
Maya, za mastno kozo ni najtemnejsi ampak srednji odtenek. Jaz sem dobila celo dva vzorca. V lekarni mi je povedala, da so odtenki za suho in mastno kožo enaki. Probaj oba in če ti je najsvetlejši (za suho kožo) presvetel, poskusi z onim za mastno kožo, ki je srednji odtenek. Če ti je še ta presvetel kupi najtemnejšega in če ti ne ustreza, ga lahko še vedno vrneš v 8 dneh. Pazi samo, da shraniš račun in škatlico. Po zakonu o varstvu potrošnikov ga morajo vzeti nazaj.
Če ti ga ne bodo hoteli vzeti nazaj, pokliči urad za varstvo potrošnikov.