Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style cepljeni lasje

cepljeni lasje

Zadnje čase sem opazila da se mi lasje neverjetno cepijo. Imam dolge lase, vendar takšnih problemov nisem imela še nikoli. Konice so že kar bele in se cepijo na več mestih. Vic je pa v tem, da sem bila pred kratkim pri frizerju in mi je postrigel vse cepljene lase, vendar se mi je vse ponovilo. Zanima me zakaj do tega pride? Ne uporabljam nobenih preparatov, niti želeja ali spreja… Ali je mogoče to kaj povezano s prehrano in kakšna prehrana je dobra za lase?

Kako lahko to preprečim ali obstaja kakšna krema ali maska? Nekaj sem slišala za olivno olje, a kaj pomaga?? A se da masko za ceplene lase pripraviti doma in iz česa je?? Kaj priporočate?

Že v naprej hvala za pomoč.

Lahko je povezano s prehrano, s kemičnimi postopki, ali mehanskimi poškodbami las. To je nepravilno česanje, feniranje, ali kemično-agresivno barvanje. Žal je edino zdravilo za razcepljene konice, striženje! Lahko pa te špice navidezno skriješ, če uporabljaš kakšen silikon za lesk las, saj ta lepo špice skrije. tudi primerna nega je priporočljiva, šampon, maske za lase in predvsem naravno sušenje. Res je tudi, da se nekaterim konstantno cepijo lasje in to je povezano z notranjostjo organizma, ravno tako kot pri nohtih. Priporočljivo je jemanje dodatnih vitaminov, ki jih dobiš v lekarni ali kakšni dobro založeni drogeriji, Sanolaborju, trgovini z zdravo prehrano… Poizkusi pa s suhim pivskim kvasom od Biotopa- kupiš ga na oddelku za zdravo hrano v Merkatorju. Jesti ga moraš kar nekaj časa, prav tako tudi tablete.
Domače maske pa so olivno olje, rumenjak, med in limona.
poizkusi
lp alenka

New Report

Close