Najdi forum

solarij

Odpravljam se na sončenje v solarij.
Po prvih telefonskih informacijah o prostih terminih in cenah, mi je bilo rečeno, da priporočajo paket desetih sončenj po 10 minut, oziroma prvič morda 7 minut pozneje več. Ker pa imam precej občutjivo kožo se bojim, da je ta termin za začetek predolg. Mi lahko kaj po izkušnjah svetujete.
Lep dan! Alenka

Alenka,

jaz grem v solarij vsako leto pred počitnicami in imam svetlo občutljivo kožo. Svetujem ti da greš za 10min v najšibkejši solarij, ponavadi je to najcenejši in sicer vsak drug dan kakšnih 14 dni, uspeh zagotovljen.

Lp Teja

Tudi moja koža je zelo občutljiva in imam alergijo na sonce, tako da hodim pred prvimi močnejšimi sončnimi žarki v solarij. Ponavadi sem začela z kakšnimi 3-5 minutami, nato pa tako vidiš kako koža reagira in stopnjuješ, nikakor ne hodi v soalrij vsaki dan ampak vsak drugi ali tretji dan pa bo.

Ne glej pri solarijih na ceno, ampak se rajše prepričaj o kvaliteti in redni menjavi žarnic. Če je solarij bolj močan pač bodi v njem manj časa, minute pa ti tako ostanejo da ne boš na izgubi.

Želim ti lepo zagorelo polt!

Jaz hodim 1x na 2 ali 3 tedne, sicer v bolj močne solarije (650). Na tvojem mestu bi šla v najšibkejšega za 5 – 7 min, nato morda še 2x vsak drugi dan, ko pa se bo barva že poznala pa v malce močnejši solarij 1 na teden.

Spostovana gospa Alenka!

Pri soncenju je zelo pomembno, da z njim ne pretiravamo, kar je tudi Vasa bojazen. Enako kot za naravno sonce velja tudi za solarije. Ce se drzimo navodil proizvajalcev solarijev in izkusenih kozmeticark se nimamo cesa bati.

Torej:
1. pravilo: Soncenje se mora ne glede na tip koze zaceti s petimi minutami (koza na UV zarke reagira sele po treh minutah). na vaso zeljo je lahko soncenje seveda tudi krajse. Nato se soncenje stopnjuje glede na tip koze in tip oziroma moc solarija.
Vsak lastnik solarija, ki mu je vasa koza pomembnejsa kot hiter zasluzek imajo na vidnem mestu ali na voljo tabele, ki dolocajo minute soncenja za pomezne obiske, za vsak tip koze in za vsak tip solarija posebej, prav tako pa tudi navodila za pravilno in varno soncenje.

2. pravilo: soncite se lahko le vsak drugi dan in nikoli se istega dne ne nastavljajte se naravnemu soncu.

3. pravilo: vedno odstranite licila kakor tudi nakit (preventiva)

4. pravilo: Kozo lahko pred soncenjem in /ali po njem namazete se s posebnimi kremami za soncenje v solariju (priporocljivo a ne obvezno) Pomembno pa je, da vasa koza po soncenju ne ostane suha – izsusena.

Ce je vasa koza obcutljiva je se posebej pomembno, da s soncenjem ne pretiravate, a tega se Vi zavedate bolje kot vecina ljubiteljev sonca in solarijev.
Preprican sem tudi, da je soncenje v solariju mnogo bolj kontrolirano kot naravno sonce, ker ste vedno Vi tisti, ki imate vpliv nad mocjo in minutami soncenja, v naravi pa nas moc sonca mnogokrat prevara, ker se skriva za oblaki ali pa je naceta ozonska plast in posledice opazimo, ko je ponavadi ze prepozno.
Kozo postopno pripravite na mocno naravno sonce v solariju nato pa uzivajte na naravnem soncu in izkoristite njegovo blagodejno moc, ki nam povrne energijo in daje zivljenje.

Naj vas ne prepricajo tisti, ki Vas vztrajno prepricujejo, da naj se soncite vec minut kot si sami zelite. Vedno lahko obiscete solarij ponovno in tako dosezete enako intenzivno porjavitev brez kakrsnekoli bojazni in rizika.

Ce Vas zanima se kaj v zvezi s soncenjem mi lahko pisete na spodnji naslov:
[email protected]

Zelim vam lep dan in prijetno soncenje!

Rok Berlic

alenka je pisal/pisala:
>
> Odpravljam se na sončenje v solarij.
> Po prvih telefonskih informacijah o prostih terminih in
> cenah, mi je bilo rečeno, da priporočajo paket desetih
> sončenj po 10 minut, oziroma prvič morda 7 minut pozneje več.
> Ker pa imam precej občutjivo kožo se bojim, da je ta termin
> za začetek predolg. Mi lahko kaj po izkušnjah svetujete.
> Lep dan! Alenka

g.Rok!
Lepa hvala za res izčrpen nasvet!
Alenka I.

New Report

Close