izpadanje las
Prosim za pomoč,
stara sem 32 let in imam 5-mesecev staro hčerko. Sedaj so mo začeli izpadati lasje (kar precej), prej pa nisem nikoli imela problemov s tem in sem imela zelo goste lase, “nekaj” mi jih je še vedno ostalo oz. jih imam še nekaj na rezervi. Moja frizerka mi je rekla, da je to čisto normalen pojav toliko česa po porodu, da se je njej enako dogajalo pri obeh otrocih. Začela sem uporabljati -receptov šampon in ampule, mogoče mi vi lahko priporočite kaj boljšega, koliko časa naj kura traja. Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
LP Pia.
Res je to normalen pojav in se bo popravilo slej ko prej samo od sebe. So pa priporočljivi vitamini: biotin, cink za lase. In hrana, ki je bogata s temi vitamini (poiščite v kakšni literaturi). Šampon in ampule pa so še dodatna pomoč pri vsem skupaj. Lahko poizkusite tudi z Vichy kozmetiko, ki se kupi v lekarni.
Kura naj traja vsaj dva meseca.
lp alenka
Resnično zelo so mi pomagale Fitoval kapsule za lase. Jemala pa sem jih zelo dolgo- skorajda pol leta. Moja frizerka je opazila, da mi lasje manj izpadajo, da mi raste velilko novih….
Šampon pa se mi zdi totalno brez veze- hrana za las mora priti od “znotraj” po krvi in to najmanj 3 mesece…
Zelo pomaga tudi pravilna masaža las- prekrvavi lasišče in s tem izboljša prehrano lasnih korenin.
Po porodu je zadeva hormonskega značaja, morala bi si uravnavati hormone ali pač počakati, da mine. Pod uravnavanjem hormonov mislim na primer akupunkturno masažo. Prijateljici jo izvaja terapevtka na Trubarjevi 4 v Ljubljani in je zelo zadovoljna!
Poizkusi!