Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style ogrci + suha koža hkrati

ogrci + suha koža hkrati

Lepo pozdravljeni.

Že leta imam problem, ki ga nikakor ne znam odpraviti. Po obrazu se mi na T-območju, delno pa tudi po licih pojavljajo ogrci (predvsem brada in nos). Človek bi pomislil, da moja koža spada med mastne. Vendar je moja koža na obrazu tako suha, da se mi čelo in nos (predvsem ob straneh) non stop luščita. Na nosu imam velikokrat kar ves zgornji sloj kože tako suh, da si lahko s pomočjo pincete “olupim” ves nos. Če pa si pustim pri miru, pa izgleda še slabše.

Kako je torej mogoče, da imam tako suho kožo, hkrati pa je pod njo nešteto ogrcev – na istem predelu kože (torej to ni klasičen tip mešane kože, kjer je T-cona mastna, lica pa suha) ???

Pri kozmetičarki še nisem bila (vendar bo verjetno v kratkem neizbežno), kreme sem sprobala že vse mogoče – od mastnih do vlažilnih, kombinacij skratka še in še.

Prehrana tudi dvomim, da bi bila lahko vzrok, saj se prehranjujem dokaj zdravo in uživam kvalitetne maščobe.

A ima kdo podoben problem in kakšen nasvet??

Hvala!

Lep pozdrav!

Pogosto imajo ženske, pa tudi moški probleme s situacijo kot je vaša. Povrhnjica je zelo suha, medtem, ko je koža mastana ali pa mešana.

V opisu mi sicer niste napisala ali uporabljate peelinge in masko. S peelingom odstranite odmrle celice ( suho kožo, ki se lupi ). Koža se obnavlja v ciklusu na cca. 28 dni. Zato je primerno, da tudi peelinge naredimo vsaj enkrat mesečno.
Po opravljenem peelingu je dobro, če si naredite tudi masko, s katero koži vrnete vlago in prožnost.

Glede ogrcev vam vseeno svetujem obisk kozmetičnega salona. Kljub vsem proizvodom, ki jih najdemo na prodajnih policah le težko trdim, da boste sama odpravila ogrce.

Poizkusite najprej z peelingom in masko. Pišite mi, ali se situacija vsaj kar se tiče suhe povrhnjice izboljšala.

Lp Nada

Pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor. Z maskami in peelingi zaenkrat še nimam izkušenj. Kakšne priporočate (glede na to, da jih na tržišču obstaja cela vrsta)?

KDO JE PAMETEN SI JIH RAJŠ NE STISNI KER SE TI BOJO NAREDILE LUKNICE

živijo,
ko sem pregledovala tale prispevek sem se spomnila svojih podobnih težav s kožo. preizkusila sem vse alternativne produkte, razne kreme, domače žavbe. tako da sem že malo obupala. Opazila sem, da se je koža med dopustovanjem ob morju popravila, predvidevam da zaradi morske vode in njenih mineralov.
prejšnji teden sem bila v mercatorju v supernovi na rudniku in opazila novo kolekcijo kozmetike iz mineralov iz mrtvega morja.Izdelki so “solidne” cene in sem si vzela dnevno kremo, ki ima kombinacijo vitaminov in alg. moram priznati, da sem bila skeptična, apmak izdelek lahko vrneš nazaj tudi po uporabi. kje so poslovalnice lahko najdeš že v brskalniku po znamki arad.

New Report

Close