Zardevanje
lep pozdrav….
imam problem ki mi uničuje samozavest….ker nisem zamozavestna pogosto zardim….enostavno se ne morem zadosti sprostiti da bi to premagala….zaradi tega mi je nerodno govoriti z ljudmi….tudi pri fantu opažam da mu to ne ugaja in me na to celo večkrat opomni, vendar pa ravno ob njegovi prisotnosti največkrat zardim….ker že skoraj dve leti jemljem KT sem pomislila da so mogoče one vzrok temu ker preden sem jih začela uporabljati se mi to ni dogajalo….ker nebi rada kar tako zaradi njih nehala (če so že one vzrok),ker imajo tudi kar nekaj pozitivnih učinkov….bi rada to rdečico z nekim prekrila….pudra ne uporabljam….imama pa suho kožo ki si jo zato nekajkrat namažem s kremo AQUA BALEA….to pa je tudi vse kar uporabljam za svoj obraz….ker nimam kakih posebnih “težav”…
…upam da nisem predolga ampak sem želela svojo težavico dodobra razložiti da bi dobila ustrezen odgovor
hvala vam že vnaprej
POZDRAVLJENA!
Ta problem zardevanja je po mojem mnenju psihološkega izvora, tako da bi ti lahko pomagala samo s prekrivanjem(make-up),tako se tvoja rdečica ne bi opazila.
Verjamem pa tudi, da bo rdečica kot je prišla tudi odšla in s tem ne boš imela več problemov!
Lep pozdrav!
Sory, enkrat sem že odgovorila, pa se noče pokazati. Upam, da mi bo tokrat uspelo.
Obrni se na dr. Pajntar Marjana, ki deluje v Kranju ( ne vem točno kje ) in v Lj. v centru Ave v Podutiku. Pokliči tja in dobila boš njegovo tel. Pomaga pa tudi pri drugih težavah, travmah in še čem. Zelo je fer – takoj ti pove ali ti bo lahko pomagal ali ne in v tem smislu ne vleče denarja. Sicer je prva ura 12.000 sit, vse nadaljne pa 6.000.
Pa srečno !
ojla,
želim ti samo sporočiti, da sem imela podoben problem, ki je bil izključno psihičnega izvora in se je “umaknil” sam od sebe, z leti. Ko sem se morala s kom rokovati so se mi v sekundi spotile roke, tako da je bil stisk prava pljuskajoča negravžna stvar… vsakič, ko sem vedela, da pride na vrsto stisk roke, se mi je zgodilo isto in bilo me je zelo sram, tako da sem se začela izogibati ljudi…
to je bilo v srednji šoli, problemi pa so čudežno izginili, ko sem postala malo bolj “zrela” in samozavestna na koncu srednje šole…
drugače pa se mi zdi, da je zardevanje prav simpatična stvar (ko zardeva kdo drug, ne jaz…), te pa popolnoma razumem, saj se počutiš precej razoroženega ko zardiš – počutiš se kot da ti ljudje vidijo v dušo, ker te je “izdalo” telo…
človek, ki me je v srednji šoli pripravil do zardevanja, je že peto leto moj fant…in če me pogleda s svojimi čokoladnimi očmi še vedno rada zardim… morda ti tudi to kaj pove o čarih zardevanja… NE HODI NA OPERACIJO ZARADI MALO RDEČICE NA LIČKIH!!!
Pozdravljeni! Mene pa zanima, kako zgleda kirurški poseg, ki odpravi zardevanje. Kaj ti naredijo? Ali greš lahko takoj po posegu domov? Kaj potem nikoli več ne zardiš? Kaj pa pri telovadbi, tudi ne postaneš rdeč v obraz, ko se pošteno znojiš ( sama postanem kot paradajz)? Koliko pa je približna cena? Hvala za odgovor. LP
http://www.viva.si/clanek.asp?id=918
na temu naslovu maš ves operativni poseg opisan.
Če se hočeš naročit pri temu kirurgu rabš napotnco. Zdej fora je to da, ta poseg ti lahko naredijo že čez en teden, če plačaš. Lahko pa tudi šest mesecev čakaš pa ti to plača zavarovalnica…no..sej ti vse gor piše!!!
Tudi meni se dogaja, da zardevam. Najbolj zanimivo je to, da ko sem bila mlajša s tem nisem imela problemov, sedaj, ko sem pa starejša pa se mi je to začelo dogajati. Veliko imam opravka z ljudmi in je to prava nočna mora.
Zardevanje je prišlo iz jasnega in sedaj ne vem kako se te nadloge rešiti.
Sem zelo bledolična in ne uporabljam pudra zato je še to bolj očitno. Včasih občutih, če zardim, se pa zgodi, da se včasih sploh ne zavem, da sem rdeča kot rak. Zaradi tega sem postala tudi manj komunikativna, ker nikoli ne vem kdaj bom zardela, sploh ni odvisno od teme pogovora ali od osebe s katero se pogovarjam.
Sam tudi zardevam, prej tudi nisem imel teh težav. Zdaj me je pa čisto potlačilo tole vse skupaj. Razmišljam o operaciji, a ko vidim kakšni so možni zapleti in postopek s katerim to sotrijo me kar strese. Ne vem kaj naj naredim.. V mladosti teh težav nikoli nisem imel.. res se ne spomnim, da bi kdaj zardel.. zdaj pa je to res postala prava nočna mora.. prej, ko teh težav nisem imel sem imel punco s katero sem hodu 1 mesc.. pol sva šla narazen in kasneje so se pojavle te težave in zaj sploh več nimam poguma niti volje hodit kam ven in se družit, kaj šele kakšno punco povabit v kino ali kaj.. 🙁 En čas so se težave umirile in sm mislu, da mi bo počas ratalo premagat tole vse skupi, zdej pa se spet povečujejo… vedno ko moram it kam ven v družbo ali kaj razmišljam o tem kako ne smem zardet… in potem ko kje pomislim na to seveda takoj zardim.. a kako naj ne mislim o tem.. popolnoma razumem tiste, ki se jim to dogaja in kako grozno je to.. eni ko pišete da je to simpatično in ne vem kaj, sploh nimate kej pisat o tem k ne vete kok je to nadležno k se ti to skoz dogaja.. prjatli so me na začetku čudno gledal in je še njim blo nerodno ko se mi je to zgodilo, ampak niso zardeli.. zakaj jaz? res ne vem… zej sm se pa tle razpisal.. mah ne vem no.. ko bi vsaj se kiri javil, ko je bil na tej operaciji in to malo opisal… povedal ali je zdaj boljše… res ne vem, ker koker zgleda se tega ne bom mogu rešit.. kako naj sploh živim tako.. celo mladost mi bo zjeba** sploh se več ne morm zabavat.. še ko si kej spijem za kak vikend mi včasih prov butne v glavo in sem ko kuhan rak.. 🙁
Spet jst… če verjamete ali ne se mi je stanje umirilo… seveda ni šlo čist stran, ampak sem kar zadovoljen z izidom.. 😀 kakšna operacija neki.. tole upam, da mi bo ratalo čist odpravt čeprov dvomim da… zdej že kar nekaj časa nism zardel.. tudi, če že sem.. sem zelo na kratek čas in se kar hitro ohladil.. svetujem vam, da čimmanj o tem razmišljate in bo se umirilo samo od sebe.. čimbolj se izpostavljat takšnim situacijam kjer se vam to dogaja in poskrbet za to, da se vam samozavest dvigne.. ker je to tudi en del, ki je kriv za tole… operacije vam ne svetujem, ker koliko sem vprašal eno znanko, ki dela v bolnišnici in se malo zastopi v te zadeve.. je povedala, da tole nikakor ne more biti dobro za telo… da ne bi nikoli to operacijo opravla.. pa še te zapleti ko so možni.. v glavnem probajte si malo občasno s kakšno kremo mazat kožo pa se družit čimbolj.. pa čimmanj razmišljat o tem!!! če je men ratalo tole umirit bo tud vam.. sm biu tud čist u kur**… 😛 ajde lepo se mejte pa čimmanj zardevajte
lp
čao
tudi jaz sem včasih imela problem. Rešila sem se ga tako, da sem vedno ko sem začutila za sem “zafarbala” povedala sama tisti osebi nasproti ali družbi pred katero sem zardela da mi je kao mal bad ker sem zafarbala oz. sem rekla ja vem rdeča sem …. pa celo hecala sem se na moj račun kao o o spet sem zardela in enostavno ko sem to nekajkrat rekla in sem povedala naglas mi je bilo lažje in je počasi ta problem izginjal.
Težko to napišem ampak gre po moje za to da sem se prej skos bala a bom zardela ali ne in sem seveda vedno, ko pa sem to na glas pred vsemi povedala pa mi je bilo vsakič manj nerodno oz. vsakič sem vedela če bo do tega prišlo bom že rekla in je bilo res bolje. Mislim da je problem nasploh v tem da imamo v sebi srah da bomo zardeli in zaradi tega zardevamo, če pa potem to poveš daš iz sebe ven in tako sčasoma izginja…
Upam da si razumela poanto.
Samo še to :meni ni pomagal noben puder…
lp
Lora
pozdravljeni !
torej…tudi jaz pravtako zardevam … pa ne samo v lička ampak postanem rdeča po celem obrazu da so vidne samo moje ”bele” oči okoli zenice. prav kot kuhan rak :S večkrat sem se že poskusila sprostit med pogovorom pa mi to nikakor ne uspeva. zardim tudi pri fenanju las. kakor hitro je bolj topel zrak sem rdeča in to pošteno. rdeča postanem tudi pri športu ki ga imam zelo rada. saj rada tečem in dosegam dobre rezulatate in kljub temu … POstanem RDEČA 🙁 . mislim da mi ne manjka samozavesti… ampak razlog je v tem da mi je bo počasi začelo zmanjkovati ravno zaradi rdečice :S problem mora biti v mojih žlezah ali kakorkoli naj bi se temu reklo..zardevam celo ko se pogovarjam s starši, sorodniki.. sem zelo komunikativen tip človeka.. večkrat bi rada kje spregovorila pa enostavno ne upam ker kakor hitro opazim da me človek opazuje , dobro posluša postanem rdeča.hitro znam vzpostaviti stik z ljudmi in ne bi si znala predstavljati če bi bila nonstop sama oz. tiho. zaradi tega se resnično sekiram in mi je o rdečici težko govoriti. v šoli postanem rdeča ko spregovorim pa čeprav vem da dam dober odgovor ali dobro vprašanje. takrat me vsi opazujejo in postanem rdeča.. 🙁 in ker seveda vsi niso zelo prijazni.. slišim iz daljave ali bližine glas: poglej kak je rdečaa hahaha .. in takoj zatem postanem rdeča še bolj in to prav čutim tako da se začnem potit v roke in pod pazduho,čutim vročino v obraz,polek tega pa da bi skrila svoj obraz začnem drgniti očesa se dotikati obraza ali pogledovati v tla. to ni problem še samo iz osnovne šole ampak se mi to dogaja že vse življenje.. uporabljam korektorje in puder ampak ker imam zelo suho kožo se mi začne vse skupaj luščiti in polek tega mi vse to sploh nič ne pomaga. samo od sebe pač ne bo nič šlo ker me vedno nekdo potepta z opazko ali pa mama z svojimi pametnimi odgovori: ” pa to je samo zdaj..to bo minilo… bla bla bla ”…
in kaj naj do takrat? če seveda 1x bo minilo? se smilim sama sebi in zadržujem solze .
p.s
mogla sem se izpisati.. ker me v bistvu niti nihče več ne posluša glede tega . 🙁
če mi bo uspelo prepričati mamo, bom obiskala hipnotizerja, operacije mi vsekakor ne bo dovolila, saj sem ji jo že omenila pa se je zgražala.
hvala 🙂
Živjo!
Tudi sama imam že od malih nog problem z zardevanjem. Tiste, ki pravite, da naj se ne sekiramo zaradi “malo rdečice na ličkih” verjetno nimate enakih problemov, kajti problem ni v le manjši rdečici, ampak v celotnem rdečem obrazu ali v rdečih lisah. Meni se je to pojavilo v veliki rdeči lisi na obeh licih in čelu. Hudo je pa bilo, ker ta rdečica ni izplahnela po več ur. Najprej sem uporabljala puder (Artdeco) in sem bila s stanjem zadovoljna, saj mi je rdečico popolnoma prekril, kasneje pa sem odkrila kremo Eucerin (točnega imena ne vem, same povprašajte farmacevta za kremo Eucerin proti rdečici), ki jo lahko brez recepta dobim v lekarni. Krema je primerna še posebej za bledolične gospodične, ker je bolj belega značaja. Takoj, ko jo iztisneš na roko je zelene barve, kasneje pa se lepo porazporedi na koži, da zelena barva izgine. Stane pa okoli 17€, vendar se po mojem mnenju splača. Meni je spremenila življenje. Pa še to naj povem: krema mi je tako zvišala samozavest (psihično sem si verjetno dopovedala, da zaradi kreme rdečica ni več vidna, tudi če je bila), da jo sedaj redko uporabljam, saj imam občutek, da rdečica izginja oz., da je sploh ni.
Vredno je poskusiti! Srečno in LP!
Ragery
POSKUSITE Z NOVO KREMO, KI JO JE NAREDILA KOZMETIČNA HIŠA MATIS IN DELUJU, PREUSKUŠENO!TAKOJ, KO SI JO NANESEŠ, TI KOŽA NE ODREAGIRA VEČ Z RDEČICO!