brčice – na pomoč
Živjo!
Sem temnolaska in imam črne brčice dolge kakih 1 cm , pogosto si jih obelim, me pa zelo motijo. Včasih jih malo kar populim, potem pa ko mi začnejo rasti imam pa nadležne črne pikice in po možnosti se mi še vrastejo, grozno! A je že katera probala jih odstranit npr. z depilacijsko, a so pol tud pikice, kaj pa z voskom.. Hvala za nasvete, res sem že nesrečna
pa lep dan vsem
Pozdraljena!
Z dolgoletnimi izkušnjami se je kot najboljši postopek,uveljavil vosek.Je hiter in najmanj boleč, enkrat na mesec se ga ponavlja je pocen in s časoma se dlačice stanšajo in zredčijo.
Lahko pa si jih odstranite z laserjem,več o tem vam bo svetoval dermatolog,ki vam bo to delal.
Lp!
Milena, rešitev je laserska odstranitev, ki bo trajna. Lahko mi verjameš, saj sem imela isti problem in mi puljenje ni pomagalo, tudi depilacijska krema ne. Pomagal je laser, sem si jih pa dala odstranit v DCP-ju v LJ, dermatološki center Parmova. Lahko poiščeš tudi kakšen kozmetični salon, kjer imajo laser, a jaz sem se vseeno odločila, da mi to odstrani zdravnica dermatologinja. Lp
Pozdravljena!
V današnjem času se dlačice kažejo že zelo zgodaj, tako da jaz vedno svetujem, da se začnejo odstranjevati, ko te pričnejo motiti, neglede na starost in na področje kje se nahajajo.To svetujem tudi mamicam mladih deklet, sicer se začnejo na skrivaj briti, s čimer pa si naredijo veliko škodo!
LP!
Pozdravljena!
Vse dlačice se sme puliti po telesu, tudi okoli znamenj, neglede na barvo, samo neposredno iz znamenja ne!Moje iskušnje kažejo, da puljenje ne pospešuje rasti dlak, kot to zagotovo naredi britje in depilacijska krema ob pogosti uporabi.Prav nasprotno jih redči in tanjša, seveda ob rednem daljšem času puljenja!
LP!
Pozdravljena!
Če imamo znamenja izbočena je treba biti še bolj pazljiv pri puljenju, iz samega znamenja pa se jih pri koži postriže!Pri plastičnih kirurgih bi se ta znamenja dalo odstranit!Kar bi olajšalo odstranjevanje dlačic!
LP!
pozdravljena leana!
ali je res laserska odstranitev 100%
torej ti ni treba skrbet in gledat vsak dan ali je kaksna al je ni
a prosim poves se za ceno tega postopkaLeana napisal:
> Milena, rešitev je laserska odstranitev, ki bo trajna. Lahko mi
> verjameš, saj sem imela isti problem in mi puljenje ni
> pomagalo, tudi depilacijska krema ne. Pomagal je laser, sem si
> jih pa dala odstranit v DCP-ju v LJ, dermatološki center
> Parmova. Lahko poiščeš tudi kakšen kozmetični salon, kjer imajo
> laser, a jaz sem se vseeno odločila, da mi to odstrani
> zdravnica dermatologinja. Lp
>
Cena je odvisna od kozmetičnega salona oz. dermatološkega centra.. Je kar investicija, ampak se zelo splača, ker imaš potem mir. Boleče ni preveč, laser malo špikne in zapeče, ampak samo tisto sekundo, ko je aktiven. Jaz sem dala ravno čez nekaj tretmajev za spodnji del nog in so dlake skoraj da popolnoma izginile. Tako da bo naslednja odločitev definitivno še laser pazduh in nato še zgornja ustnica.
Jaz sem se uspešno rešila nadloge z ipl za domačo uporabo. Super je, ker moraš dlake obriti in nato presvetliti z lučko, torej ni treba čakati, da zrastejo 🙂 Obdelala tudi pod pazduho, obrvi, bikini … za noge se mi zdi preveč dela.
Pri laserju moraš upoštevat, da to ni doživljenjsko, prej ali slej bodo dlake spet prišle. Saj pri ipl verjetno tudi, ampak če imaš mašino doma, sproti obdelaš.
Žal ne morem primerjat, ker v salonu nisem bila, sem pa zadovoljna. Kolikor sem brala na forumih, tudi s salonom niso bile vse uporabnice zadovoljne.
Je pa tako, da je ipl primeren za temne dlake na svetli koži, takrat je najbolj učinkovit. Jaz osebno sem zelo zadovoljna. Škoda, ker je ročka tako majhna, da bi bilo preveč dela, če bi hotela obdelati cele noge.