Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kreme za sončenje mnenja o njih

Kreme za sončenje mnenja o njih

Spodaj berem o škodljivosti krem za sončenje. Mi jih uporabljamo zmerno. Ne kupujem pa več nekih dragih krem po lekarnah. Kupim dm-ovo, lidlovo, hoferjevo. Pa vi, katere kupujete in kaj je merilo pri nakupu? Jaz priznam, da je to cena:-(.

Pri nas porabimo res malo teh krem. Načeloma se zadržujemo v senci, tisti sprehod do vode in nazaj, pa je ravno prav in nas ne opeče. S kremo se namažemo samo, če res ne gre drugače, npr. kolesarjenje, golf, jadranje, potovanja …

Kupimo tisto, ki jo iz izkušenj dobro prenašamo, Eucerin, Eubus, Avene. Cena ni nek faktro, ker v najslabšem primeru kupimo eno mleko in eno kremo za obraz na leto, pa je navadno ne porabimo, imamo za 2 leti in potem vržemo stran.

Včeraj, ali v soboto je bila ena dolga debata na to temo. Poglej in si preberi.

Včeraj, ali v soboto je bila ena dolga debata na to temo. Poglej in si preberi.
[/quote]

Hvala.

Našla sem debato o sami uporabi krem. Mene pa zanima, če da, katere uporabljate?
Hvala.

imam sedaj tisto iz dm, ki je z mineralnim filtrom.
sicer se izogibam uporabi vseh in sem raje v senci. na sonce se nastavim brez vsega za 5-10 minut. Bolj sem podrvžena,da me opeče ob vodi – zato za na plaže načrtujem nakup tiste malo dražje naravne v celoti s prav tako mineralnim filtrom… kreme s kemičnim sem vrgla v koš in se z njimi več ne mažem.

Nam najbolj odgovarja Avene, kupim v lekarni.

Uporabljam kreme. Zadnja leta največkrat lidlovo faktor 30 (otroka sta občutljiva in je zaenkrat ta edina, ki jo dobro prenašata). Sicer pa tudi hoferjeve, ampak letos ni takšne izbire (jaz imam že sicer mastno kožo, zato mi je bila dobra tista sport, ki ni tako mastna).
Namažemo se dvakrat na dan, od 12. do 16. ure nismo na plaži. Nihče ni nikoli opečen.

Jaz sem skoz u senci. Opeče pa čez ramena vedno, ko grem v vodo. Ne vem, kako zdržijo na soncu uni, ko se pražijo cel dan.

Kupila eno drago ene znamke.
Namažem obraz in ramena.
Nisem opečena, uživam na soncu.

Imam hči, ki je zelo občutljiva na sonce ker je bledopolta in se še najbolj obnese krema iz lidla.

Itak, da te opece, ce imas cisto belo kozo!
Potem si pa po moznosti se pol ure v vodi!
V takih primerih gres v vodo z majco!

Imam alergijo na sonce. Najbolj mi odgovarja justova – samo malo preveč je draga ….

Nobene kreme, samo UV majco. Vse ok.

Ce smo res na soncu, faktor 15 maximalno, visjih sploh ne kupujem, drugace faktor 10. To so imeli tudi v starih casih in mislim, da vse, kar je vec, je ali larifari ali pa polno kemije.
Kupujem pa Alverde al kaj je ze tista DM linija, pa Hoferjevo, Lidlovo ali DM Balea, kar je pac trenutno v trgovini na zalogi.

Jaz imam ful svetlo kožo. Namažem se 2x, zjutraj in popoldne, od 12h-15.30h nisem na plaži in me še nikoli ni opeklo. Kreme mi pa vse ustrezajo s faktorjem 30. Včasih sem kupovala dražje, zdaj pa vzamem kar je v akciji v dm.

Ze od nekdaj kupujem dm- ovo super je za obcutljivo kozo..ta MED varianta..
Sem samo enkrat kupila eucerin..otrok je bil tako flekast od kreme, solzne oci, grozno alergijo je dobil.
Tudi hoferjevo smo ze kupili, drugace pa jaz nikoli ne vzamem faktor visji od 30.

Ce si brez otrok lahko to delas..in ce nic ne plavas..ker otroci so v vodi igrajo najmanj pol ure do uro skupaj..pa seveda niso pod vodo, da bi bili zasciteni..ko pa sam plavas, pa imas tudi hrbet in ramena in obraz izpotavljena , in se je treba obvezno namazat..
Tudi ce potem samo v senci sedis, ko si na suhem

Ne uporabljam krem. Nisem nic na soncu-

Imam temen ten, nikoli težav na soncu, zato ostajam raje pri naravnih zvarkih, kot pri kremah za sončenje.
Vendar pa je res, da kreme ščitijo, saj že v vrtcu priporočajo kremice za otroke, da jih ne opeče , kadar gredo po soncu. In verjamem, da ščitijo. In so tudi takšne, ki ne povzročajo alergij. Prodajane v lekarnah večinoma.

Jaz uporabljam samo naravne, brez raznih kemikalij, parabenov… Z naravnimi filtri – cinkov oksid, in naravnimi olji in masli.

Letos sem kupila to:
http://odori.si/kategorija/kreme/krema-za-soncenje-SPF-25/

In to:
https://www.moja-lekarna.com/soleo-organics-krema-za-son%C4%8Denje-z-zf-30

Obe se v redu mažeta, ta druga sicer malo boljše. Sta pa glede na količino kr dragi.
Ampak raje dam več in vem kaj nanašam na telo.

Lp

Joj ka mi grete na zivce. Vsako leto ko je tema o zf kremah, kupujete kao full visok zf krem pa kako so ene boljse od drugih pa bla bla. Zdej, ko pa je prislo ven, da so kreme skodljive pa ne vem kaj se vse, se pa kar naenkrat nikoli ne mazete.

Sem samo enkrat kupila eucerin..otrok je bil tako flekast od kreme, solzne oci, grozno alergijo je dobil.
Tudi hoferjevo smo ze kupili, drugace pa jaz nikoli ne vzamem faktor visji od 30.
[/quote]

Mojemu otroku, ki dobi hudo koprivnico po vseh kremah za sončenje, dm, lidl, hofer, nivea itd. je edino Eucerin dobra. Ampak ne faktor 50! Ima preveč kemije, reakcija je kot pri ostalih kremah. Faktor 25 je dovolj, da nikoli ni opečen in brezskrbno uživa, ko smo že mislili, da bo celo poletje v oblačilih in kapi v vodi.

In ti resno misliš, da sta faktorja 25 in 30 lahko naravna? LOL

[/quote]

Mojemu otroku, ki dobi hudo koprivnico po vseh kremah za sončenje, dm, lidl, hofer, nivea itd. je edino Eucerin dobra. Ampak ne faktor 50! Ima preveč kemije, reakcija je kot pri ostalih kremah. Faktor 25 je dovolj, da nikoli ni opečen in brezskrbno uživa, ko smo že mislili, da bo celo poletje v oblačilih in kapi v vodi.
[/quote]

Pri nas podobno, po vseh pripetijah in alergijah, smo na Eucerinu faktor 25 in je super.

Ce si brez otrok lahko to delas..in ce nic ne plavas..ker otroci so v vodi igrajo najmanj pol ure do uro skupaj..pa seveda niso pod vodo, da bi bili zasciteni..ko pa sam plavas, pa imas tudi hrbet in ramena in obraz izpotavljena , in se je treba obvezno namazat..
Tudi ce potem samo v senci sedis, ko si na suhem
[/quote]

Mi smo veliko na morju in se gremo kopat tam do 11h in popoldne po 16- 17 uri. Otroka se na plazi igrata ure, pa nista nikoli opecena. Kremo imam za vsak slucaj, pa je nikoli ne uporabljamo.

New Report

Close