Suhi in uničeni lasje od barvanja
Sem že popolnoma siva, zato si doma barvam lase na 21 dni, s Subrino creme color
(temen mahagoni).
Takoj po barvanju imam približno lepe lase, ko pa se jih naslednjič umijem in naredim frizuro, je pa ena sama žalost. Lasje so slamnati in štrlijo po svoje, frizura pa mi za silo stoji samo prvi dan.
Nakupila sem si razne regeneratorje, maske in negovalne zadeve od Subrine profesional, ki jih kupujem v Ilirji na Viču, a rezultata ni.
Obupala sem nad to nego las in zapravila veliko denarja za NIČ.
Ne vem kaj delam narobe?
Ali je problem v tem, ker imam popolnoma sive lase (43 let) ali je kriva barva, ali si ne negujem pravilno las?
Če mi katera od vas lahko kaj dobrega svetuje, bom zelo hvaležna.
Prvo zamenjaj proizvajalca barv. Pod drugo se meni zdi, da je na 3 tedne barvanje odločno preveč. Vem, narastek se hitro vidi, probaj zdržat od mesec in pol do 2 meseca.
Za okrepit lase zmešaj rumenjak ali dva in olivno olje. Daj na (najbrž je vseeno ali na suhe ali mokre) lase, pokrij z vrečko in pusti dve do tri ure. Potem umij s šamponom.
Jaz se s creme color svetlim in od kar se sama strižem in krtačim s tangle teezer mi lase bolje ležijo. Če so uporabljene škarje za tanjšanje las so lasje videti uničeni, glavnik pa raztrga lase in so spet videti uničeni. Vem kako je, ko pol las ostane v glavniku, ali ko se od frizerja stanjšani lasje ob vetriču ali napačni legi v postelji postavijo v grozen položaj. Barvam z biserno blond, celo dolžino. Vedno, ko mi zraste narastek.
Kaj je Simple? Moja je z Mimovrste. Rožnata, z nežnimi zobki. Toplota sušilca bi jo uničila. Drugače pa nežna, nič ne cuka in končno lahko počešem mokre lase.
Ja, mene frizer že kaki 2 leti striže s škarjami za tanjšanje las. Pri frizerju zgleda lepo, ampak ko se zjutraj zbudim, mi vse štrli in potem si moram vsako jutro s krtačo urejati frizuro, da sem sploh za ven. 😉
Kupila si bom tangle teezer, baje jim imajo v Simplu.
[/quote]
Kot prvo – barvanje (samo in edino) NARASTKA je neškodljivo, pa najsi bo to vsakih 14, 50 ali pa 120 dni. Ko si barvaš narastek, torej svoje lase, je čisto vseeno, kako pogosto si ga. Povsem drugo pa je, če si 1x na mesec prebarvaš vse lase, torej tudi že predhodno pobarvane.
Jaz se pozimi barvam na 6 tednov, zdaj nekje od marca celo na 3 tedne, ker mi tako hitro rastejo. Wow. In to je to, pobarvam narastek in je vse okej. Redno pri frizerju, s tem se ne zafrkavam doma. Ne več 😉
Druga stvar: pred 10+ leti sem si pa sama doma zažgala lase. Budala 😀 Frizerka mi jih je naslednji dan rešila toliko, da sem imela ultra mini kratko friturco, ala fantovsko :/ Od dolžine sredi hrbta do nekaj centimetrov … jok in stok. AMPAK sem se odločila za drago lasno terapijo pri njej v salonu, obiskala sem jo trikrat in tolikokrat je bilo potrebno, da mi je OBUDILA lase. Cena tretmaja + pripomočki (šampon, balzam, maska za lase) + delo za vse je prišlo več kot 250.000 tolarjev. Ampak … lasje so res začeli rasti in od takrat nimam več težav. Poskusite tudi Vi, ampak ne doma, v salonu, kako “obnovitveno nego”, kaj takega. Da Vam profesionalni izdelki vrnejo voljnost, jakost in kar koli že lasem. Jaz sem probala in če bi se mi še kdaj kaj ponesrečilo – bi ponovila tretma.
Tretje: če se še česa spomnim, dopišem 😉
Ja, mene frizer že kaki 2 leti striže s škarjami za tanjšanje las. Pri frizerju zgleda lepo, ampak ko se zjutraj zbudim, mi vse štrli in potem si moram vsako jutro s krtačo urejati frizuro, da sem sploh za ven. 😉
Kupila si bom tangle teezer, baje jim imajo v Simplu.
[/quote]
[/quote]
Simple – frizerski salon. Veriga frizerskih salonov po Sloveniji.
Mrtvega lasu ne boš oživela, nikoli. Kot tudi Thompson ne bo nikoli izdal boga.
Pobarvan las je mrtev, samo krtača tangle teezer ga dela na videz živega, striženje z zobatimi škarjami pa poudari videz poškodovanih las.
https://www.mimovrste.com/krtace-za-lase?b%5B%5D=tangle-teezer
Subrina nima ne vem kako kvalitetnih barv, mogoče poskusi s kakšnim Syossom.
Glavna pa je nega las, če uporabljaš zanič šampone, bodo lasje, ki so že tako delno uničeni, še slabši. Subrinini preparati za lase niso ravno neka kvaliteta, čeprav jih nekateri radi kupujejo zaradi nostalgije in tudi cene -se mi zdi, da je bolje kupiti kvaliteten šampon.
Na primer, Loccitane ima odličen šampon za barvane lase (tudi regenerator za barvane lase je odličen), stane sicer malce več kot šamponi v trgovinah, so pa lasje voljni, elastični, niso skrepani – lahko jih oblikuješ.
Pri sušenju uporabljaj krtače z mehkimi ščetinami, lase vleci od lasišča proti konicam, tako da bodo gladki in bleščeči. Najslabše so krtače s trdimi, plastičnimi ščetinami, tiste naredijo krep.
, ki kar nekaj na pamet pišejo. Jaz napišem, da mi je obudila uničene lade, najde se ena, ki kar nekaj trdi, kot bi RES VEDELA, kdo sem jaz, kaj je bilo z mano in da zdaj pa “kr neki nabijam”. Meni je nega pomagala in zato sem ji jo predlagala, ne bi pisala kar nekaj v tri krasne.
Avtorica, probat’ ni greh, mogoče boste pa imeli v roku treh mesecev top lase! 😉
V treh mesecih mogoče res. Toda poskusi na dolgi rok. Poskusi, ko ti lasje zblajhani s črne s pomočjo posvetljevalca odpadajo, že če se jih samo dotakneš z glavnikom. Samo mehke tangle teezer ščetine gredo skoz. Poskusi. Ko dokažeš, da lahko popraviš las, ki je bil dvakrat blanžiran in potem leto ali dve barvan s subrino biserno blond in12% razvijalecem ti bom verjela, pa nič prej. Glavnik in škarje za redčenje las poslabšajo situacijo. Ker mrtev las, je mrtev las in je čisto vseeno, če si ga namažeš s silikonom, da je videti povsem zdrav. Mrtev je in nagačen. Kot mrtva lisica v lovski koči. Pa je videti živa in prava. Toda to je truplo, kot so samo nagačeno truplo – moji lasje. Če hočeš žive uporabljaj kano. Toda moji lasje so zdaj skoraj beli, svetleči, frizura se obdrži, toda če bi mokre počesala z glavnikom bi se vsi zlomili in bi bila videti, kot da sem padla pod pasje škarje.
, ki kar nekaj na pamet pišejo. Jaz napišem, da mi je obudila uničene lade, najde se ena, ki kar nekaj trdi, kot bi RES VEDELA, kdo sem jaz, kaj je bilo z mano in da zdaj pa “kr neki nabijam”. Meni je nega pomagala in zato sem ji jo predlagala, ne bi pisala kar nekaj v tri krasne.
Avtorica, probat’ ni greh, mogoče boste pa imeli v roku treh mesecev top lase! 😉
[/quote]