Je barvanje las res nujno?
Imam že kar nekaj sivih las pa si jih ne barvam.
Pa me frizerke stalno sprašujejo zakaj ne barvam las pa, da bi si jih morala in tako naprej.
A je res obvezno, da si ženska farba lase?
Pa tudi kake sodelavke se rade vpikujejo v moje sivčke in da naj se pobarvam.
Sem res tako čudna, ker nočem kemije na glavi?
Zakaj so pa tipi čisto ok, čeprav so sivi in se ne plajhajo?
Zato, ker si frizuro po navadi skrajšajo na minimum, da lepo izgleda, ženske pa vztrajate pri svojih sivih grivah – enako, kot takrat, kot ste bile stare 20 let.
Ja, sivi lasje lahko potencialno lepo izgledajo, ampak samo kratek, urejen las. Zadnjič sem videla znanko, ki ima dolge temne lase, vmes cele sive štrene in je bila kot čarovnica. Če ti vsi prigovarjajo, da se barvaj, je s tvojo frizuro nekaj narobe, verjemi.
Verjetno ne izgledaš dobro. Če bi imela lase lepe, čeprav sive, bi ti jih frizerka pohvalila. Očitno pa tvoja frizerka meni, da je potreben večji poseg. Ne sivijo vsi lasje enako lepo.
In ne, tipi niso vsi kar OK, tisti, ki imajo dolge sive lase so povečini obupni za pogledat.
Siv las ni enake kvalitete, tudi sicer se lasje spremenijo z leti in je potrebno pri ženski, ki ima lasje daljše (za razliko od moškega, ki je kratko postrižen) več nege za enak rezultat.
Če pa se postrižeš čisto na kratko, kot moški pač, boš verjetno izgledala v redu in te bodo nehali prosit, da se pobarvaš.
Ni torej problem v tem, da tvoji lasje sivijo in te zaradi tega ljudje opominjajo, temveč da moraš zaradi tega, ker tvoji lasje sivijo, sprejeti določene “ukrepe”. Bodisi barvanje, bodisi orto striženje, ne moreš pa se delati, kot da je vse tako, kot prej. No, lahko, ampak boš izgledala postarano in zanemarjeno.
Nekatere ženske se ne barvajo in pustijo naravi prosto pot. Jaz jih samo spoštujem, občudujem in jim zavidam. Jaz še nisem na takem duhovnem nivoju in hočem ugajat tako sebi kot drugim. S sivimi lasmi si pač ne bi. Sicer imam svoj dolžni delež gub in vsega, kar prinašajo leta, vseeno imam pa nekakšen bejbi face in mi ne pašejo niti resne frizure (za gospe) niti sivi lasje.
Kolega ima žensko, ki se dejansko za posebne priložnosti še vedno gre natupirat, pa ni stara še niti 50 let. No, to so frizure za gospe. Če bi si jaz montirala tako frizuro, bi se ljudje prepogibali od smeha.
Če si bolj odrezave sorte, pač spusti eno preveč osebno nazaj: vi bi si pa mogoče lahko malo populili obrvi ali kaj takega. Mislim, take pripombe so meni itak kršitev polja zasebnosti. A v to, kako si oblečena, se pa nihče ne vtika?
Ti pa si naivna, da sem se prav nasmejala! A ne veš, da v družbi veljajo dvojna pravila za moške in ženske? Če ima moški sivčke, je seveda šarmanten, medtem ko je ženska zanemarjena.
Ne sprašuj neumnosti. Nisi se rodila kot dedec, ampak kot baba in zato se tudi drži vseh neumnosti, ki se jih babe morajo držat:)))
se pravi so moški leni in zanemarjeni s sivimi lasmi, gubami, plešo, dlakami povsod, razen bo buči?
pa predlagam Lei39 in ostalim, da nehajo za vsakim stavkom pisat žal, ker delujejo skrajno patetično.
sicer pa je mus samo davke plačat (Janković se s tem ne strinja) in umret.
Frizerka pa normalno, da želi čim več zaslužit, zato te sili z barvanjem.
Ne vemo, kaj je tebi pojem kratki lasje. Postrič se moraš na Rosvito Pesek.
Jaz konkretno sem siva že od 25 leta, zadnjih deset let pa orto siva, kot 80 letna babica. Pa jih še nimam 50. Jaz se npr. barvam ne zato, kaj drugi mislijo ampak zato, ker mi siv las naredi celoten izgled obraza starikav, enostavno mi ne gre k tenu kože. Morda se mi ten kože z leti spremeni in bo sivina pasala boljše. Bomo videli. Se pa ne obremenjujem, kaj drugi mislijo, važno mi je, kako se počutim jaz. Če ti barvanje ne paše, ti pač ne. Dvomim, da te kdo sili v barvanje. Ljudje morda komentirajo tvojo odločitev, nikakor pa pri tem nisi edina ali avantgardna. Kar precej žensk se ne barva, ozri se okoli sebe.
Aja, moj partner je siv in plešast. Bog ne daj, da bi se barval …. ha ha ha jao. Nekaterih stvari pač ne morete nategovati na isti vatel za ženske in moške. Ženske tudi nosimo najlonke, pa visoke pete, pa dekolteje, pa šminkamo se, pa menda ne boste zdaj od njih zahtevale isto? Pa nalakiranih nohtov in tako naprej? Nismo si čisto isti no.
Še pri 55. sploh nisem imela skoraj nobene sive lase. Sedaj, ko sem 60, so mi pričele počasi siveti. Ker imam svetle lase po naravi, jih skoraj ni opaziti.
Pobarvala sem se samo enkrat v življenju in se ne bom nikoli več.
Meni je lepše videti sive lase, kot pa grd narastek, ali pa neke grde rdeče ali oranžne barve.
Proti naravi ne moremo. Pri 60. in 70. letih ne moreš zgledati tako, kot da jih imaš 30.
Čudno pa je, da jih imaš 40 in si vsa siva, hodiš pa še v službo. No, v tem primeru bi se pobarvala, že zato, da me ne bi drugi čudno gledali.
Ampak sedaj, ko sem v penziji, pa se ne sekiram.
Barvnaje las je nujno, naravne monklje same sebi drugače niste lepe…..ko pa ste čudno poštrihane maškare, pa moškim ne.😁😁😁 Mater, čakam dva dni nazaj poba na parkirišču, ko je bil pri pri frizerju in gledam mimoidoče, kaj pa čem drugega.😁 So že debele riti prišle na plan v črnih pajkicah in ena koščena, ki ni imela nog debelejših od zobotrebca, pa celo v črnih usnjenih pajkicah, pa zraven otroka kih 9-10 let starega, ki je takoj ob prihodo iz trgovine začel tekat med avtomobili po parkirišču, sem takoj pomislil, da mora bit fina mama , sodeč po izgledu.😁😁