Tecaj licenja v akademiji Carpus
Pozdravljene,
Zanima me, ce ima katera izkusnje s tecajem licenja v akademiji Carpus? Namrec, vpisala bi se na tecaj licenja in mi je Carpus v uč padel. Ima katera kaksne izkusnje? Kako potekajo zadeve? Glede na predstavitev na spletni strani in glede na to, da akademija traja 3 mesece, se mi to zdi kot orng zadeva. Zato sprasujem, preden se odlocim vpisati, ker tecaj ni poceni.
Vesela sem vsakega mnenja 🙂
Tecaj..hm ..mamljivo,predvsem izgleda zelo profesionalno in na nivoju. Kmalu spoznas ,da temu ni tako.tecaj,ki stane toliko denarja,bi moral biti mnogo vec kot ponuja.
Po koncanem tecaju imas obcutek,da so kar nekje se luknje in da si naucen le nekaj teh osnov..priporocam individualni tecaj,ker vizazistov je veliko dobrih v slovenini,cenejsih,na koncu pa odneses isto kot v carpusu (govorim po besedah deklet,katera so bila na individualnih tecajih).poleg tega.ce ze placas toliksno vsoto denarja..se pricakuje tudi delo s carpusovo kozmetiko tekom celega solanja,pa temu ni tako.kaj potem ze placas???pocitnice doticni osebi ali nasvete in znanje..hmm?
Se strinjam z predhodnico. Tečaj je sprva videti super in fajn. Realnost je precej drugačna.
Naučijo te osnove, pa še te nimaš priložnosti dovolj zvadit. Pričakovala sem, da mi bodo dejansko povedali kaj delam narobe, kje naj kaj popravim (in predvsem kako naj to popravim), vendar sem velikokrat dobila odgovor “vredu je”. Hkrati ni bilo nobenga praktičnega povdarka na tehnikah ličenja, kako se z katerim čopičem dela v praksi, nič o Airbrush-u, itd..
Vizažistki, ki sta nas učili je velikokrat bolj zanimal njun telefon kot pa kaj delajo tečajnice. Motilo me je tudi, da je po določenem času zmanjkalo produktov za delo (npr. pudrov v določenem odtenku) in potem teh niso več nadomestili z novimi ampak smo morali uporabit samo še tiste, ki so ostali. Za tak denar se mi zdi, da bi morali omogočiti material do konca šolanja.
Na začetku je tudi bilo rečeno, da lahko ličimo na finalnem slikanju z njihovim makep-om, potem smo pa zadnji mesec izvedeli, da moramo imeti svoj makeup. To je bilo pomoje z namenom, da se čimveč proda (v njihovi trgovini).
Moteče se mi je zdelo tudi, da je lastnica šole konstantno govorila kako slaba je določena kozmetika in pač kako dobra je ta, ki se prodaja v njeni šoli/trgovini. Ne nasedajte temu. V svetu je veliko dobre kozmetke (različnega cenovnega razreda) in dajte same preizkusit kaj je dobro in kaj ne.
Skratka, odsvetujem.
Najlepša hvala za odgovore. Moram priznati, da sem malo razočarana, sej sem res pričakovala, da je akademija vrhunska glede na to kako je predstavljena na spletu in na družabnih omrežjih. Človek dobi vtis, kot da je zares vse profesionalno. Po drugi strani sem pa vesela, da sem dobila realno sliko o tej šoli. Namreč, na spletu se ne najde dosti kaj o Carpusu, razen “hvalospevov”, ki so objavljeni na njihovi spletni strani.
Izgleda, da se jim res gre samo za promocijo in, da poberejo denar. Šola namreč sploh ni poceni.
Pozdravljena,
Nerem tvoje vprašanje in odgovore… hmm
Težko komentiram, vem le, da lastnica lepo liči.
Tudi sama ličim, vendar sem se v teh letih morala sama veliko naučiti.
Bistvo je, da vmes in potem velikooo ličis in kombiniraš ter spoznavaš čim več različne kozmetike.
Drugače tudi pohvalijo, Mud, Empera, Tina Andrejevič.
Martina
Jaz sem delala to šolo in mi je bila vrhunska. Lahko primerjam, ker sem bila še na dveh drugih. Mogoče nekatere pričakujejo preveč ker se jim ne da vadit in velikokrat ne poslušajo, ampak lahko bi vedele da namesto njih ne bo nihče delal. Lahko se ti pokaže, noben ne bo vadil namesto tebe. Veliko znanja sem dobila in ne predavajo samo osnov amapk ti preko svojih izkušenj pokažejo tudi Kako je v praksi. Priporočam!