Obnohtna kožica
Punce pomagite, s čim naj si zrihtam natrgano obnohtno kožico, da bo spet cela? Tole traja zdaj kake pol leta in z nobeno žaubo in oljem ne spravim do celega stanja. Zdele se je še poslabšalo. Naj povem, da za pomivanje posode uporabljam rokavice in si je ne strižem, sam k se mi zatrga pol odstrižem.
Prijavi se in me na zasebna sporočila kontaktiraj. Se naredi mazilo, v katerem so 4 naravne smole, čebelji vosek in kokosovo maslo. !00% deluje. Brez konzervansov in umetnih stvari.
Leta in leta imam ta problem, sploh pozimi, a sem ga letos resila s kremo za roke iz Lidla, SOS se imenuje.
Namazem roke z navadno kremo za roke, ko se ta vpije, a je se mastna koza, namazem s to SOS, dobro vtrem in ce to redno delam, imam krasno kozo, cim neham, sem spet na ‘trganju’.
Opazila sem tudi, da ne smem imet predolge nohte, torej po zapovedani modi le kak mm ali dva, pa lepo spiljeni in nalakirani.
Leta in leta imam ta problem, sploh pozimi, a sem ga letos resila s kremo za roke iz Lidla, SOS se imenuje.
Namazem roke z navadno kremo za roke, ko se ta vpije, a je se mastna koza, namazem s to SOS, dobro vtrem in ce to redno delam, imam krasno kozo, cim neham, sem spet na ‘trganju’.
Opazila sem tudi, da ne smem imet predolge nohte, torej po zapovedani modi le kak mm ali dva, pa lepo spiljeni in nalakirani.
[/quote]
Kako vezo ima dolžina nohtov z raztrgano obnohtno kožo?
Ja prav imas..ce so nohti predolgi, gre vecina dobrih hranil v noht za kozico manjka.
Jz sem si vsak vecer kr z olivnim oljem namazala pa dala tiste bele rokavice gor..v lekarni jih majo.
Kozico lepo nezno dol porivi. Ce ves kaj mislim…
Ne strizi kozice…ne trgaj…
Ce se ti zdi da prevec skrbi, jo pa res lepo previdno skrajsi…da se ti ne bo hakljala v oblacila itd…
Lepo deli z rokami samo ene mas…pa veckrat na dan si namazi s kako vlazilno kremo, ce ti ni do olja.
Vso sreco decva…