Najstnica in njeno urejanje v kopalnici
A je samo naša takšna – v kopalnici preživi ure?
Vem, že samo pranje glave (gosti, dolgi lasje), pere si jih 2 do 3 x na teden, pa še urejanje pričeske, takšne in drugačne, pa tuširanje, misli, da ima scrub za telo, pa britje, pa čiščenje obraza, maska za obraz, pa nohti… saj ne vem kako vse se še ureja, v glavnem že spet je danes tri ure v kopalnici. Dobro, da imamo dve, če ne ne vem kako bi preživeli … Dajo vaše najstnice tudi toliko na urejanje?
Meni se ne zdi veliko. Itak je nedelja. Tudi meni je super, če imam kdaj malo več časa. Jaz sem si ga vzela med velikonočnimi prazniki. Sploh ne vem, kaj bi najstnica po tvojem morala delati? Bi si morala prati lase 1x na teden? Se ne bi smela briti? Čistiti obraza (če nosi makeup, ga mora (čim prej, tem bolje oz. res ni treba da ga nosi prav do spanja))? Delati pilinga? Verjetno se tudi prvič spoznava z določenimi spremembami telesa in načini nege in za kakšne stvari porabi več časa. (kaj vse sem jaz delala z voskom naprimer …. trakovi … pa tisti, ki ga moraš segreti …. danes imam pa preprosto britvico in na hitro parkrat potegnem po potrebi)
Mislim, da je to čas, ko je prav, da se nauči negovati, kmalu bo najbrž bolj rutinsko in ne bo toliko pretiravala … pomembno je pa, da počne tudi še kaj drugega razen urejanja ….
Joj, kot da je lastništvo več kot 1 kopalnice dosežek?!
Naša si večurna urejanja v kopalnici težko privošči, ker nima toliko časa.
Šola, treningi, obveznosti doma.
Greva pa skupaj, če le časovno znese h kozmetičarki.
Za sosedo imamo frizerko, h kateri, greva na pranje las.
Nohtov si ne lakira.
Depilacija? Pri 17ih je začels z laserjem.
Če ima toliko časa za preživeti v kopalnici, ste jim dale izjemno popotnico. Deklice se znajo v nulo upedinati za seksuljanje na fb in insta, in to nekatere že pri dvajsetih. Mene, če bi bila mama, bi bilo groza. Resno smo težili in vztrajali pri precej popolnjenem urniku, ki ni niti dovoljeval in niti spodbujal takšnih razvad. Tudi njene prijateljice niso bile obsedene same s seboj.
Popotnice od mene ni dobila takšne, saj se jaz kot mama niti slučajno ne urejam tako kot ona. Verjamem pa, da je to posledica gledanja YT, je pa res, da tudi trenira, štirikrat tedensko ima zelo naporen trening, s skupino tekmujejo na svetovnem nivoju in za te šove se mora zelo urediti, od frizure, do make-upa, da zgleda že prava mala dama. Kakorkoli, drugače je gimnazijka, sicer ima povprečne ocene, tako da tudi nima preveč časa, res pa je, da še ne hodi popoldne ali zvečer ven s prijateljicami. Fantje pa je še ne zanimajo, sama pravi, da nima časa, pa da ji tudi noben še ni zares všeč.
Popotnice od mene ni dobila takšne, saj se jaz kot mama niti slučajno ne urejam tako kot ona. Verjamem pa, da je to posledica gledanja YT, je pa res, da tudi trenira, štirikrat tedensko ima zelo naporen trening, s skupino tekmujejo na svetovnem nivoju in za te šove se mora zelo urediti, od frizure, do make-upa, da zgleda že prava mala dama. Kakorkoli, drugače je gimnazijka, sicer ima povprečne ocene, tako da tudi nima preveč časa, res pa je, da še ne hodi popoldne ali zvečer ven s prijateljicami. Fantje pa je še ne zanimajo, sama pravi, da nima časa, pa da ji tudi noben še ni zares všeč.
[/quote]
In ti temu verjames. No saj kdo bi pricakoval, da ti bo povedala resnico. Ta ti ne bi bila vsec.
V času odraščanja je bila moja hči v kopalnici maksimalno pol ure, saj nas je živelo v gospodinjstvu 6, imeli pa smo samo eno kopalnico.
Umivanje zob, tuširanje, umivanje las, vse to se da narediti zelo hitro, lase pa se lahko posuši tudi izven kopalnice.
Tri ure v kopalnici – to se mi ne zdi normalno! Le kaj počne toliko časa? To je pretiravanje, pretirano ukvarjanje same s seboj. Tako deklico je treba tudi zaposliti, da kaj pospravi, počisti, skuha….
No, potem pa to sploh ni problematično. To je neko obobje, ki pa bo slej ko prej minilo.
Naša punca je pridna, ni v tem problem, npr. kot sem napisala, se uči, ima resne treninge
4 x na teden, poleg tega si od letošnjega leta sama pripravlja marsikatero hrano, sobo ima pospravljeno, brez problema pomije posodo, tudi posesa. Ampak kar se urejanja tiče, pa kar ne pride iz kopalnice.
[/quote]