Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako se oblačite ženske stare 50+

Kako se oblačite ženske stare 50+

Stara sem 54 let.Shujšala iz 100 kg na 70,velika 163 cm.Tudi športati začela svojim letom primerno.Zanima me,če je primerno,da oblečem legice,oprijete kavbojke,tesne majčke,ker sem prej vse nosila vrečesto,da prikrijem kg.Sedaj se počutim super,pa tudi izgledam ne slabo.Kaj menite,bi bilo mojim letom primerno?

Vse to lahko oblečeš. Legice seveda le v kombinaciji z daljšo majčko.

Meni starejše ženske v najstniških in tesnih oblačilih izgledajo cheap.

Kako naj mi vemo, kako izgledaš? Vzemi s seboj prijateljico, v dobri trgovini ti bodo svetovale tudi prodajalke, kaj paše na tvoje telo in obraz.

Moja mami ima 58.oblaci pa se tako-ima ene par črnih hlač, ki je lepo padejo malo so elastične kupila jih je v mani. Pol ima kar nekaj lepih tankih majčk, malo bolj ob telesu grejo. Čez si da vedno tanko majčko ki je odprta spredaj in je daljša zadaj da pokrije malo rit. Poleti ima kapri črne ali bele hlače in čez razne tunike tanke s kratkimi rokavi. Največ dobi v mani, nkd, vogele,

Jaz imam par let manj.Ga ni denarja, da bi kupovala v Mani, NKD in Vogele.Nobenih pravih krojev, v Mani kmalu vse razvlečeno in cunjasto, v Vogele puste barve in čudni kroji.
Za doma in v trgovino konfekcija Julija ali Barbi (poglej na netu), za boljše priložnosti pa trgovine Manufaktura (poglej na netu).

54- oblačim se kot doslej. ne vem, zakaj bi se po 50 morala drugače? z odvečnimi kg nimam problemov. ne nosim mini kril in prekratkih majic (bi jih, pravzaprav, lahko).

Ne, oprosti, legice in oprijete stvari niso primerne za 50+ letnice … Kavbojke (normalen in eleganten kroj že, skinny in strgan jeans, hell no).

Oblačila, ki so lepo ob telesu – seveda, oprijete pa res ne. Izpadla boš smešna. Žal si primerna leta za oprijeta oblačila zamudila.

50+ letnica je lahko zelo šik napravljena, celo seksi, lahko rečem. Ampak to vsekakor niso legice pa oprijete majčke.

Tale mama je kr “mladostna, ampak ne skriva let”, zakaj bi jih, sej je huda 🙂

[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/50/29/3f502912c5e257a13047203117ee5c09.jpg[/img]

Ne, oprosti, legice in oprijete stvari niso primerne za 50+ letnice … Kavbojke (normalen in eleganten kroj že, skinny in strgan jeans, hell no).

Oblačila, ki so lepo ob telesu – seveda, oprijete pa res ne. Izpadla boš smešna. Žal si primerna leta za oprijeta oblačila zamudila.

50+ letnica je lahko zelo šik napravljena, celo seksi, lahko rečem. Ampak to vsekakor niso legice pa oprijete majčke.

Tale mama je kr “mladostna, ampak ne skriva let”, zakaj bi jih, sej je huda 🙂

[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/3f/50/29/3f502912c5e257a13047203117ee5c09.jpg[/img][/quote]

Legice so primerne tudi za 50+ let. Poglej si te na slikah, prav hude so.
https://www.google.si/search?q=leggings+over+50&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjW9o_-neLSAhUJwxQKHYLgCecQsAQIFw&biw=1829&bih=886#spf=1

Ta je še posebno dobra
https://www.google.si/search?q=leggings+over+50&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjW9o_-neLSAhUJwxQKHYLgCecQsAQIFw&biw=1829&bih=886#imgrc=3ph8ulBianCZMM:&spf=210

Naokoli trenutno racam v novem modnem trendu vojaških hlač in bulerjih. Poleti bom v razcapanem strganem novem jeansu. Oblečem vse, kar se mi zahoče.
Ne obremenjujem se z leti in v prostem času nosim, kar mi ustreza. V službi sem uniformirana, zato mi sproščenost, včasih tudi vrtoglave pete v prostih dneh še kako pašejo.

Namesto da se podrejas uniformi dolgocasnih legic in kavbojk, raje obleci obleko. Nekaj svetlega, veselega. Bos pozitivno izstopala iz poplave pustih in temacnih oblacil in hlac. Spomladi dodaj jakno, kasneje sandale, torbico in bos privabljala zavistne poglede, ker veliko bi jih takoj obleklo kaj takega, pa si enostavno ne upajo izstopat. Dozina do kolen ali tik pod koleni, nikakor pa ne do srede mec ali do gleznjev – ti dve dolzini naredita vsako vizualno debelejso in starejso.
Sem hotela dodati nekaj slik, a so prevelike. Poisci ideje na netu.

[img]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/be/06/6a/be066aee2882458fd1c5769ca6c70555.jpg[/img]

jaz pa ti čestitam za izgubljene kilograme!! prosim, povej, kako ti je uspelo in koliko časa si potrebovala. pa kako si se sploh zmotivirala.

glede oblačil: poglej si kakšno epizodo razočaranih gospodinj, bree je vedno oblečena tako, da bi pasalo 50-letnici.

Zahvaljujem se vam za nasvete,Vam pa tudi za čestitke.V letu 2014 mi je tehtnica pokazala tromestno številko in mi je kliknilo,da moram ukrepati.Tudi počutila se nisem dobro,bila brezvoljna,oblačila v trenerke z elastiko v pasu,da me ni tiščalo.Gibanje omejeno,ker sem bila takoj zadihana itd…….
Pa sem se odločila za ločevalno dieto s katero sem shujšala v pol leta 20 kg.Zraven sem začela prvo s sprehodi vsak dan pol ure,ko sem pa dobila malo kondicije pa s hitro hojo.Po končani dieti sem imela toliko motivacije,da sem se odločila bolj zdravo prehranjevati.Tako jem do 12 h samo sadje,potem kosilo(polovična porcija,kot sem prej) sledi malica (kak jogurt,sadje ,zelenjava ali pa oreščki) pa lahka večerja(meso,zelenjava,ribe)vendar najkasneje ob 19h.Sedaj tri krat na teden tečem 20 min.tri krat na teden pa doma delam kardio vaje.Vsak vikend pa v hribe.Tako sem shujšala še 10 kg.Počutim se zelo dobro in tako bom tudi nadaljevala.Lep pozdrav!

hvala, ker si si vzela čas in napisala, kako ti je uspelo. take zgodbe so vedno lepe in vzpodbudne za prebrat. upam, da bo še komu v navdih.

Pozdravljeni!

Najprej čestitke za izgubo kilogramov! Vem, da ni bilo lahko. Kar se oblačil tiče pa v vašem primeru svetujem, da se obrnete na stilista/stilistko, ki vam bo najbolje znal svetovati, kaj obleči glede na vašo novo postavo, leta in življenjski slog. Strinjam se, da oprijeta oblačila kot so legice in majčke za vaša leta niso najbolj primerna (razen, če greste športat), kar pa ne pomeni, da jih ne smete nositi. Lahko, na primeren način. Če in ko se odločite za stilski nasvet, sem vam na voljo.

LP
Brigita

MJZ Fashion I Osebno nakupovanje, modno svetovanje in izposoja I Fashion blog www.mjzfashion.si

Slog oblačenja je tudi pri 50 in več odvisen od tega, kakšen tip ženske oz. človeka si … Jaz sem stara 50, konfekcija 34/36, tiste rdeče obleke malo više ne bi oblekla ne pri 20, ne pri 30, ne zdaj pri 50, ker to niti slučajno ni moj stil. Pa nosim tudi obleke. In ja, tudi pajke in skinny kavbojke, ampak čez konkretno dolgo tuniko do kolen ali majico do kolen, nikakor ne samo čez rit, ker to tudi vitka ženska izpade ko en buhtelj.
Nosim tudi krila/obleke do tal. Je pa res, da sem par cm višja in skoraj 15 kg lažja …

(Ne razumem, kaj je letom primerna telovadba – nesem marsikatero bistveno mlajšo žensko, kar se tiče športa. Tudi telesna kondicija ni odvisna od let, temveč predvsem od tega, koliko vlagaš vanjo.)

Pozdravljena,oh odvisno!
Hvala za vaše mnenje.Mogoče sem se narobe izrazila,kar se tiče telovadbe letam primerno.Povem naj,da pri 100 kg je bila rekreacija,oz.telovadba nikakva.Ko pa sem pričela hujšati in sem že dala dol nekaj kg pa sem pričela najprej s hitro hojo,sedaj pa tečem 2x na teden in vsak dan delam kardio vaje za oblikovanje telesa.Poleg tega pa sem ob vikendih pričela hoditi v hribe.
To je za mene kar velik uspeh.Lp

Malo sem alergična na “letom primerno oblačenje”, letom primerno gibanje, letom primerno …

Dobre rekreativke najinih let tečejo kot veter, leta niso ovira. Upam, da boš nadaljevala v takem ritmu, ga mogoče celo stopnjevala. Pri oblačenju pa le pogum. Pa kako mladostno frizuro (ne dovoli, da te strižejo na gospo), malo make upa in boš ta prava.
Pajkice in zgoraj kratka majica niso lepi na nikomur, še na čvrstih vitkih ženskah ne, če nimajo res lepe postave. Če pa daš čez kako tuniko tvoji postavi primernega kroja, jih pa komot nosiš.
Če imaš enakomerno postavo, potem lahko kaj v A liniji, to postavo polepša, če imaš pa recimo večjo zadnjico in/ali oprsje, pa je bolje raven in razmeroma oprijet kroj, pa res malo čez sredino stegen, še boljše skoraj do kolen. Gledaš lahko tudi kratke oblekice, marsikatera zelo lepo paše na pajkice ali oprijete hlače.
Ne srajc ravnega kroja!
Kaj takega npr bi znalo biti zate:

http://www.bestproducts.com/fashion/g1614/tunic-tops-for-women/?slide=6

Paše seveda tudi na oprijete kavbojke.

Hvala za spodbuden odgovor in nasvete.Lp

Zahvaljujem se Vam za spodbudne besede in nasvete.LP

Drage moje 50plus
.Vem,da nas je veliko,in zato bi rada slišala še vaše mnjenje.Pa tudi modne pričeske me zanimajo

Evo zaključek mojega vprašanja.Najprej se naj vam zahvalim za vse nasvete.V tem času sem shujšala še 10 kg,tako imama sedaj res pravo postavo,s športom sem jo pa še preoblikovala.Našla sem dobro stilistko ,ki me je res doterala.Piko na i pa še zelo dobra frizerka,ki mi je naredila res mladostno pričesko.Sedajpa res zgledam 10 let mlajša,počutje pa fenomenalno.SE je splačalo potrudit.

A ne,kaj se da,če se odločiš in dobiš pravi klik v glavi.Vas občudujem.Upam,da bo tudi meni uspelo.Ste mi v navdih.Hvala,da sta delili vaše izkušnje.

New Report

Close