Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Gelish nohti

Gelish nohti

Mekaj vprasanj za tiste, ki imate gelish manikuro – a si po odstranitvi gelish laka z nohtov lahko normalno lakiram z navadnimi laki ali je lahko kaksen problem? Kako to prakticirate, ali imate ves cas gelish ali delate vmes pavze? Pavze z navadnimi laki ali pavze cisto brez laka?

Odgovori zraven:
a si po odstranitvi gelish laka z nohtov lahko normalno lakiram z navadnimi laki – DA
ali je lahko kaksen problem? – NE
Kako to prakticirate – delam doma, na 14dni menjam
ali imate ves cas gelish ali delate vmes pavze? Ves čas, brez pavze
Pavze z navadnimi laki ali pavze cisto brez laka? Ne uporabljam več navadnega laka

Čisto enako delam.

Čisto enako delam.
[/quote]

Ga ni čez kamot;)

Katero znamko pa uporabljata, da se lepo raztopi? Ker praskat dol mi ni okej 🙁

Odvisno od kvalitete prvotne manikure in same odstranitve le-te.
Če ti prvotna manikura in odstranjevanje uniči nohtno ploščo do nohtne posteljice (neverjetno, a v praksi se dejansko dogaja), lakiranje in obdelava s kemikalijami ni priporočljiva.

Harmony Gelish, včasih se raztopi, največkrat potisnem dol z leseno palčko. Praskam nikoli, ni potrebe.

Jaz uporabljam lake depend. Tudi odstranjevalec uporabljam od depend. Z laki sem zelo zadovoljna. Zdrzijo 14 dni, bi verjetno se dalj casa ampak se navelicam barve. Problem imam samo pri odstranjevanju. Zelo tezko spravim lak dol z nohta. Nalakirano imam samo eno plast barvnega laka. Mi je vcasih kar muka lotit se odstranjevanja. Mi lahko katera svetuje. Je odvisno od znamke lakov, kako jih spravit dol. Hvala za odgovor.
Se to. Nohte imam v foliji 30 minut, ker po 20 ne gre skoraj nic dol.

Dobre “nohtarce” permanentnega laka ne topijo, saj so topila zelo agresivna. Lak se brusi do plasti, ki je podlaga za lak (ne do nohta). Ta postopek je dosti manj invaziven kot uporaba kemiklalij v topilih. Že navaden odstranjevalec za navadne lake je agresiven, kaj šele ti za permanentne lake.

Permanenten lak, ne znamke Gelish, sem nekajkrat dala delat ven k različnim, dobrim. Vsakič, resno vsakič, so po odstranitvi nohti potrebovali dolgo časa, da so se regenerirali. So bili tanjši, so se pričeli plastiti, trgati, lomiti. Uporabila sem MicroCell 2000 in je bilo malo bolje, nazadnje je bilo treba počakati, da se je cel noht izrastel, torej da ni bilo več niti ostanka dela, na katerem je bil permanenten lak, da so nohti postali nazaj trdni in dobri kot prej. Odstranjevanje je bilo bodisi s folijo bodisi z brušenjem, ampak vsakič so bili nohti uničeni.

Morda enostavno to ni zame, pišem pa zato, da se premisli tudi o tem vidiku.

Meni pa se je permanenten lak, narejen v salonu, po nekaj dneh odlepil kot selotejp z nohta. Sem šla nazaj, so bile punce presenečene, verjele niso. Sem pred njimi odlepila enega, je šel stran v kosu brez težav.

Obstajajo določeni nohti, ki enostavne ne prenesejo ne gela in ne permanentnega lakiranja. Velikokrat je vzrok hormonski, včasih izzveni, včasih sploh ne.
Odstranjevanje z brušenjem je lahko problematično kadar stilistka ne obvlada brusnega strojčka in nohtno ploščo zbrusi “na živo”. Tako se lahko poškoduje zgornja plast nohta in posledično je noht lomljiv. Ne ostane drugega kot počakati, da noht prerase. Pri odstranjevanju s topili pa le lahko poleg površine poškoduje tudi posteljica in koža okoli nohta. Zato se dolgotrajna uporaba topil odsvetuje.

New Report

Close