barvanje
Super, čestitke. Zdaj bo frizerka imela več dela, ker bo najbrž morala narastek tudi razbarvati. Pa doma kupljene barve so dosti bolj agresivne od salonskih, kakor koli čudno se že sliši. Če si šla na svetleje, a ne tako svetlo, kot si želela, bo najbrž lažje.
Naslednjič si za takšne primere kupi tisti sprej, ki te “pobarva”, da skriješ narastek, pa naroči se k frizerki pravočasno, da te uredi, ko to rabiš.
Lekcija za drugič.
Posvetlitev pobarvanih las je škodljiva. Uporabi se moder prah in peroksid. To uniči lase. Si prepričana, da ti poleti ne pristaja temnejša barva in da sonce in morje ne bosta sama po naravni poti rešila problema. Schwarzkopf in Loreal Paris na soncu zbledita. Uporabljaj šampon od Ilirije ali milo Marseille in barva bo v nekaj tednih šla sama dol.
Se zgodi;) Dobra frizerka bo rešila situacijo. Vsako barvanje je odvisno od kvalitete tvojih las.
Sama doma ne bi reševala zadeve, ker te bo na koncu lahko prišlo še dražje in lahko da tudi slabše.
[/quote]
Schwarzkopf in Loreal sta vedno prve tri dni pretemna, potem pa posvetlita. Narastek pa je pretemen, če je kupila barvo s premalo peroksida. Zakaj? Posvetljuje se s tistimi specialnimi barvami biserno blond ali ledeno blond, ki pa so tako pri frizerjih kot tudi doma zelo škodljive. Potem obstaja še blanž, ki zares posvetli, toda uniči lase.
Poleti je bolje imeti en odtenek temnejše lase, ker imamo tudi kožo bolj temno.
Schwarzkopf in Loreal sta vedno prve tri dni pretemna, potem pa posvetlita. Narastek pa je pretemen, če je kupila barvo s premalo peroksida. Zakaj? Posvetljuje se s tistimi specialnimi barvami biserno blond ali ledeno blond, ki pa so tako pri frizerjih kot tudi doma zelo škodljive. Potem obstaja še blanž, ki zares posvetli, toda uniči lase.
[/quote]
Pa blanž zmešaš z vodo. Pa gre dol…
[/quote]
Tega pri barvanju nisem opazila. Sem pa enkrat res kiksnila z barvo: imela sem svetlo lešnikovo, zaželela sem si malce temnejšo lešnikovo, končala sem z dark chocolate (tista s 85% kakava:):):) ) Ker je bila frizerka na dopustu, sem si sama pobarvala s svetlejšo barvo, 3 dni po prvotni katastrofi. Seveda ni bilo učinka. Par dni kasneje sem šla k frizerki, ki me je morala razbarvati in na novo pobarvati. Se pravi v roku 10 dni, 3x barvanje plus 1 razbarvanje. Potrkam po lesu, so mi lasje zdržali brez posledic. Vse je odvisno od kvalitete las.
Če mi pa barva ni všeč, jo bom menjala, ne glede na trende in letni čas;)