Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Dolžina nohtov

Dolžina nohtov

Koliko imate dolge nohte? S katerimi laki se da utrdit naravne, da so tudi naravni lahko dolgi? Katera dolžina je še uporabna, da lahko vse delaš?

Utrjevalcev nohtov ne uporabljam vec. Videla video ene youtuberke, ki je lepo razlozila, da so nohti vecine ljudi dovolj trdi sami po sebi, utrjevalci pa noht se bolj utrdijo in s tem naredijo manj proznega in s tem bolj krhkega, kar pomeni, da se prej zlomi. In res, nohti se mi lomijo bistveno manj, skoraj nic. Sem pa opazila, da npr stiskanje mozoljev zelo lomi nohte 😂

Imam zelo trde in mocne nohte, dolgi so 1 do 3 mm, ko dosezejo 3mm, jih popilim ali postrizem.
Lakiram jih podlak, lak, nadlak in zdrzijo tudi do 2 tedna.

Edini lak, ki res preverjeno deluje, je Microcell.

Moji so maks 1.5 do 2 mm, naravni. Na nogah 1 mm, poleti lakirani.

Imam pravilo, da ko noht vidim čez prst z obrnjeno dlanjo je že predolg. Odvisno pa tudi od oblike nohtov. Jaz imam ozke nohte in ta dolžina najboljše izgleda in ni moteča. Po utrjevalcih so se mi začeli nohti luščiti, tako da jih ne uporabljam. Po mojem občutku jih čisto izsuši.
Lakiram jih tedensko. Podlak, lak in nadlak. Dnevno uporabljam olje za obnohtno kožico.

Imam gelirane, že par let. Dolge približno 1 cm čez prst, oziroma za dolžino naravnega nohta. Lahko delam vse, brez problema, tipkanje po računalniku, čiščenje hiše, delo na vrtu, edino posodo pomiva pomivalc.

Že lata imam lakirane s permanentnim lakom. Dolge do max. 4 mm čez prst, obliko mandlja. Delam vse, od obdelovanja vrta do čiščenja in tipkanja.

Naravni nohti, stalna dolžina med 3-5mm čez konec prsta, permanentni lak. Delam vse, največ mi narobe hodijo pri šivanju (vozli), zelo malih gumbih, zapenjanju nakita in zavezovanju balonov.

Imam gelirane, lepo zaokrožene na koncu v obliki mandlja, dolge približni 10 mm čez prst, ko mi jih naredi, potem pa čez 4 tedne približno še 3 mm narastka. Trenutno imam rdeče in po dva srebrna. Delam lahko vse, saj se z leti privadiš, včasih je težko kakšen gumb zapet.

Čisto odvisno od tvojih nohtov. Če imaš mehke zelo pomaga, da so nalakirani z utrjevalcem, tudi par slojev navadnega laka za nohte pomaga. Če pa imaš trde nohte, ki potrebujejo več prožnosti pa pomaga olje. Čisto odvisno od tebe katero olje ti ustreza, sama uporabljam ekstra deviško olivno olje, tudi kakšno kokosovo bi bilo super, če ga imaš doma, tudi kupiti se da olja za obnohtno kožico. Namažeš kožico, cel noht in pod robom nohta spodaj in pomaga. Redno si maži roke s kremo, pogosto namakanje rok v vodi in uporaba mil, čistil izsuši kožo in nohte. Enako velja za nohte na nogah.

New Report

Close