Sram me je nositi krila, kratke hlace
Imam zelo svetlo polt, res dobesedno sem grski jogurt.
Ampak vsako leto sem na morju, se soncim, postanem rdeca in izgine. In tako je vedno. Vse smo ze probal ampak barve ni. Solarij so mi odsvetovali.
In zdaj me zanima. Zelo rada bi nosila kratke hlače, obleke, krila ampak me je sram, ker sem tako svetle polti. Kaj naj naredim?
Zakaj te je sram? V katerem tisočletju pa smo??
Zakaj je bela koža grda? Nevšečna? Zakaj bi mogla imet porjavelo kožo? V čem je fora?
Jaz imam LEPO svetlo polt in veš kaj? Všeč mi je! Ja, ne moreš verjet. Všeč mi je!
Tisti časi, ko si moral iz morja prit ves rjav, zagorel….da nisi bil čuden,…Tisti časi so mimo.
Bodi ponosna na svojo svetlo polt. Ker si lepa. In nič drugače.
Ti kar mirno obleci krilo, ali kratke hlače, ker boš čist fajn. In še vedno ne razumem, zakaj je svetla polt manj vredna…Ne moreš biti rjava, če ti to mati narava ne dopušča. Bodi svetla, ponosno obleci kar ti paše za poletje in pogumno naprej! Pazi na svojo občutljivo svetlo kožo. Ne izpostavljaj je soncu. Zakaj bi jo? Meni osebno je svetla polt zelo lepa. Je pa občutljiva. Nimaš kaj. Pazi na svojo kožo in se je ne sramuj.
Nekateri bi ubijali za tole tvojo svetlo polt. Tako da,………
[/quote]
Itak. Tisti, ta temni. Črnci, Hispanci, Azijci.
Narobe svet. Belci hočejo biti zagoreli, ta temni hočejo biti beli.
Blondinke hočejo močne, črne in goste lase, neukročene črnolaske želijo svetle in tanke.
Pri očeh je enako.
Nikoli ni OK.