Vožnja v petkah
Za vožnjo v petkah, natikačih, ti lahko napišejo kazen. Vse to je nevarna obutev za vožnjo.
Recimo je treba hitro in takoj ustavit. S pektami in šlapami to pač ne moreš narediti učinkovito.
Drugače pa je AMZS delal teste zavornih razdalj s petakami, natikači in športnimi copati. Petke in natikači so se pokazali za res slabo zadevo. Tako, da če skoči otrok nenadoma na cesto in je za volanom avša v visokih petkah…
NE, odkar se mi je petka zataknila v rob predpraznika.
Kaznivo menda ni, je pa nespametno.
[/quote]
Lahko ti napišejo kazen. Ne vem kateri člen, je pa en člen, kjer te lahko kaznujejo zaradi neprimerne opreme, oblačila pri vožnji. Ni točno napisano, da so to petke, je pa navedeno kot neprimerna opreme in se da. Nekje je bila objava, na AMZS strani, in pojasnjeno po katerem členu te lahko kaznujejo.
Vozim v vsem, v tistem kar imam trenutno obuto. Bosa nikdar. Nikoli nisem imela nobenih problemov, tudi ustavili so me že v visokih petkah, pa ni nič rekel.
Ne predstavljam pa si, kako bi se preobuvala, tako lot nekatere tukaj pišete, na primer, škornje čez kolena dol, pa teniske gor in obratno, mi niti na misel ne pride.
V Sloveniji (pa tudi drugje so taki) imamo cel kup voznikov, ki tako “zelo dobro” obvladajo vožnjo, da so “sposobni” voziti pijani, pod vplivom drog, pod vplivom nekaterih zdravil, v japonkah, visokih petah, natikačih….nekateri se še celo hvalijo. Žalostno je, da ti butlji imajo še največ sreče v življenju in tudi, če povzročijo nesrečo, so oni tisti, ki preživijo.
Udobne mokasinke, v katere se preobujem, če moja obutev ni najbolj primerna za vožnjo ali pa mi jo je škoda (torej natikači, salonarji ipd.), so vedno v avtu. Petka se je tudi meni že zataknila in je bilo res neprijetno. Natikači drsijo, v debelih platformah absolutno nimaš občutka za vožnjo.
Mi je pa zanimivo, koliko vehementih gospa je tukaj gor, ki so kao odlične šoferke in z lahkoto vozijo tudi povsem neprimerno obute. Jaz pa na cesti srečujem večinoma zelo podpovprečne voznice – žal.