Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Prosim, svetujte ženske, ki imate vedno dolge, naravne, zdrave, močne nohte? Kako do njih?

Prosim, svetujte ženske, ki imate vedno dolge, naravne, zdrave, močne nohte? Kako do njih?

Meni se nohti vedno cepijo, so lomljivi, krhki.
V čem je point? Kako se prehranjujete? Katero živilo je ključno? Jeste neprenehoma kakšne prehrambene dodatke oz. vitamine? Kaj točno?
Zelo rada bi imela daljše nohte, pa se mi kmalu odcepijo. Zrastejo največ do 2 mm, še to ne vedno, in potem se razcepijo.
Prosim, svetujte, tiste, ki imate vedno zdrave in dolge nohte.

Pa še to: Če je jemljem kakšne vitamine za trdne nohte, je boljše le nekaj časa, pa še to ne vedno. Potem je vse po starem.

Meni pomaga, da jih namakam v topli vodi deset minut in potem vanje vtrem kremo za roke. Ali pa namesto namakanja to storiš ko prideš izpod tuša. Lahko kremi dodaš kako kapljico olivnega olja. Meni se je to bolj obneslo kot kaki vitamini ali laki za utrjevanje.

Žal ti ne znam svetovat. Dolge imam že od 14.leta, vedno so trdi, da prav boli ko jih režem, lahko sem z rokami cel dan v vodi in so po 5.minutah isto trdi kot prej.
Recepta nimam, ker če vzamemo moj primer prehranjevanja in vnosa vitaminov, pade pod vprašaj vse kar je zapisano glede nege in zdravih napotkov za zdrave in lepe nohte.
Aja. Pa nisem nekaj tajnica.M
oje delo je fizično oz.ročno.

Meni pomaga učvrstilni lak in mlačne kopeli olivnega olja in limoninega soka.

Vedno imej nalakirane, obvezno tudi rob konico. Najbolje, da jih lakiraš vsak dan. Lahko tudi s prozornim lakom.
Še boljša varianta: kupi lak za učvrstitev ali cepljenje, nalakiraj 1.dan, 2.dan čez prvo plast, 3.dan odstraniš in začneš, nalakiraš na novo, itd… Obvezno zapreš rob, konico, če se cepijo.

Veliko je od genetike. Drugače res kupi lak proti cepljenju nad njim se lak za mocnejse nohte. To je isto kot las, imaš močne, tanke, goste, ti hitro rastejo, zelo počasi. Nič ne mores, je tako.

Si imela morda dolgo časa gelish? Zatem nohti niso več močni, kot so bili. Redno doziram B kompleks v kapljicah, nohte si lakiram, zvečer si roke natrem z oljem.
Veliko je v genetiki.

V dm se kupi lak, mikrocel 2000. Z njim si lakiraj nohte vsak dan. 1 dan ena plast, 2 dan druga plast. 3 dan ocostis nohte in ponovis postopek. Po 1 tednu bodo rezultati ze vidni. To so meni svetovale punce na forumu o licenju in dejansko mi je pomagalo

Hvala za nasvete. Pa vam je uspelo, da imate zdaj bolj dolge nohte?

Men nohti rastejo kot nori. So močni, lepi, brez pripomb. Ne uporabljam nobene posebne terapije ali substance. Na živce mi gre, ker če grem na permanentni lak moram zamenjati v roku enega tedna zaradi vsaj 2 mm narastka. Zanimivo je pa to, da imam močne nohte, lase pa ne. Zdaj pa bodi pameten…

Meni z mojim načinom ja. So lepši, trdnejši in ker se ne lomijo za vsako figo, si lahko pustim daljše.

Alverde krema za roke, včasih arganovo, olivno ali kakšno drugo olje. Si pa roke in nohte redno masiram. Trudim se z zdravo prehrano, a po zdravi pameti. Z užitkom se pregrešim.
Kot opažam, je morda bistveno, da si jih – z izjemo nekajkrat v mladosti za potrebe snemanj – nisem nikoli lakirala. Uporabljam pilico in škarje, nič drugega. Občasno mi malo preveč zraste obnohtna kožica in takrat grem na manikuro. V povprečju na dve leti ali redkeje.
Kot opažam, imajo veliko večje težave z nohti ženske, ki nanje nanašajo lake in vso ostalo kemijo in kar naprej hodijo na nohtke, kot pravijo. Skoraj verjeti nisem mogla, ko sem parkrat videla, kako vse skupaj zgleda natur.

Dolge nohte, ki jih redno lakiram, imam več kot 40 let, to pa pomeni, da ta tvoja teorija ne drži. V življenju ene zadeve nisem delala z rokavicami, prašek, čistila, zemlja, vse direkt, pa so vseeno močni, dolgi, lepi. Mislim, da je vse v genetiki, tako mami kot oče sta imela enake. IN kot pravi ena zgoraj, lasje so pa druga zgodba:(.

– seks vsaj 4x tedensko z dosti mlajšim partnerjem
– nobenih stresnih situacijam, ki bi me želele spraviti iz tira, ne pustim do živega
– ne jem baterijsko rejenega mesa
– jem raje lososa in tuno, kot ostalo meso
-seksam vsaj 5x tedensko

Dolge nohte, ki jih redno lakiram, imam več kot 40 let, to pa pomeni, da ta tvoja teorija ne drži. V življenju ene zadeve nisem delala z rokavicami, prašek, čistila, zemlja, vse direkt, pa so vseeno močni, dolgi, lepi. Mislim, da je vse v genetiki, tako mami kot oče sta imela enake. IN kot pravi ena zgoraj, lasje so pa druga zgodba:(.
[/quote]

Še ena s super nohti, ki bi jih takoj menjala za super lase…hehe.

In ja. Genitika, genetika. Moja dva otroka imata tudi take trde, močne in lepe nohte.

Tudi jaz sem zdaj pomislila, da je res kaj na tej genetiki. Moja mama ima isti problem, medtem, ko je imela ena moja babica res močne, trdne nohte, še preveč in si jih je lakirala 😉 Lase pa nimam po mami. Imam bolj močne kot ona. Z njimi nimam nekih problemov.
Sem pa probala že vse od olivnega olja do vitaminov, tudi laka za utrjevanje. Ampak problem je, da ko s tem prekinem, je problem z nohti spet tu. Non stop, res non stop, dan za dnem bi morala bit v tem, da bi se kaj obrestovalo. In verjetno res lahko samo sanjam o lepih res dolgih nohtih, ker mi verjetno ni dano.
Kaj pravite?

kdaj se vam bo zasvetilo, da s temi laki, acetoni in vso kemijo samo uničujete povrhnjico nohta??

Res je, genetika. Lahko pomivam, delam s čistili…. nobenega problema. Ko si strižem nohte, me dejansko zaradi čvrstosti kar malo boli.
Po drugi strani gledam ženske, ki imajo slabe nohte in jemljejo nevemkakšne pripravke, vitamine, delajo z vodo v rokavicah…. ni nič boljše.

Podobno je tudi z lasmi. Ga ni šampona, ampule, maske, ki bi spremenila tvoje gene, zaradi katerih imaš lase takšne, kot jih imaš. Žal.

Sem pa prepričana, da razni umetni nohti, rezanje obnohtne kožice in ostali masaker, ki ga ženske uporabljajo, še poslabša stanje!

kdaj se vam bo zasvetilo, da s temi laki, acetoni in vso kemijo samo uničujete povrhnjico nohta??
[/quote]
Ampak zanimivo, da pred leti nisem imela teh problemov, četudi sem imela non stop nalakirane nohte.

Po vec letih trpljenja ob lupljenju nohtov v zivo, obisku zdravnikov, sem zase sama nasla resitev. Vitamin d v sprici iz dm za 12 eur. Izboljsanje takoj, odlicno stanje po parih tednih. Sprice niti niaem porabila do konca,pa im ze vsaj 1 leto dolge nohte. Niso sicer fenomenalno tesi, so pa dolgi in ne lupijo se vec. Prej so mi pa dobesedno razpadali.

[/quote]

Pa ne le nohta. Noht je del telesa, ne nek tujek, ki ga pripopaš nase. Vsa ta kemija ne uničuje le nohtov, temveč se absorbira v telo. Ampak brez veze, važno da je ženska naflosana kot pav, kaj se skriva pa pod fasado pa ni važno.

Priporočam nakup spodnjega laka za nohte. Kupite ga lahko v Dm ali Muller.
https://www.google.com/search?q=microcell+200&client=ms-android-huawei&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi1zM6g2ankAhX8XRUIHdD8AhoQ_AUoAXoECAwQAQ

Meni je nekoč ena gospa rekla, da pomaga, če roke določen čas vsak dan držiš v olju, četudi navadnem – npr. 10 dni po 10 minut. Nohti naj bi otrdeli, kasneje pa to ponavljaš npr. dvakrata na teden. Ona mi je rekla, da ji je to čudežno zelo otrdilo nohte in da je slišala, da e to dogaja, ker nohti ni majo maščobe.
Nisem pa nikoli poskusila.

New Report

Close