Trepalnice
Živjo!
Zanima me ali uporabljaš maskaro, ki je namenjena ovijanju trepalnic?
Kljub temu, da imamo danes vrsto maskar, kot so volumen, za ovijanje, za podajšanje itd., naj ti povem, da je učinek posamezne maskare odvisen predvsem od trepalnic samih. Če so tvoje trepalnice kratke in ravne, verjetno le-teh ne boš povečala ali pa zavihala že z samo maskaro. Pomembno pri nanosu maskare je to, da maskaro naneseš na vse trepalnice, še posebaj na tiste kratke, na zunanjem robu veke. Poskusi!
Kar se tiče maskar za ovijanje trepalnic, imam preizkušeno Isa Dorino maskaro Curl.
Bele konice nohtov – obstaja kar nekaj načinov kako doseči izgled francoske manikure. Najpogostejši način je nanos belega svinčnika na konico nohta ali pa nanos lakov po sistemu francoske manikure.
Svinčnik nanesemo pod nohtno konico in jo obarvamo. Barvo zaščitimo tako, da nohtno konico prebarvamo s prozornim lakom za nohte. Osebno imam rajši nanos francoske manikure. Blagovna znamka Orly ima set francoske manikure- v njej so trije laki in opisan postopek kako nanesemo lake. Glede nato, da nanašaš tri lake potrebuješ čas, vendar pa je nanos veliko lepši kot pri nanosu s svinčnikom.
Ali si že obiskala “kozmetične salone”, kjer izvajajo hitro nego in francosko manikuro v Leclercu ali pa v Cityparku v Ljubljani?
Uporabljam maskaro Nivea max volume. Ali kaj pomaga nanos prozorne maskare in šele nato črne? Kaj pa kozmetični postopek privihanja trepalnic?
Nohte oblikujem kar sama, nisem še obiskala kozmetičnega salona. Ali pri setu treh lakov lahko uporabiš nazadnje barvni lak po izbiri?
Hvala za odgovor.
Andreja
Živjo!
Lahko ti svetujem, kar pa še ne pomeni, da vse kar je meni všeč ali mi ustreza bo tudi tebi.
Osebno mi še vedno najbolj “zgosti” trepalnice Max Factor 2000 calorie maskara. Ko pa se malo “pocrkljam” si privoščim maskaro Helene Rubinstein ali pa Lancome. Zame še vedno ni boljših, je pa res, da so mal dražje!
Preizkusi!
LP Nada
Kot sem ti že v prejšnem mailu napisala ne gre toliko za postopek s katerim bi zavihala ali pa podaljšala trepalnice. Pomembno je kako naneseš maskaro na trepalnice. Predhodna uporaba prozorne maskare, pred nanosom barvne, mislim, da ne bo povečala željenega učinka. Prevelika količina teksture tudi ni priporočljiva, največkrat pa s številnimi nanosi ustvarimo ravno nasprotni učinek.
Še vedno ti svetujem, da uporabiš maskaro, ki je namenjena vihanju trepalnic. Obstaja pa tudi barvni trik, ki optično podaljša trepalnice. Namaži si trepalnice z črno maskaro, konice trepalnic pa rahlo obarvaj z zlato maskaro ali pa z zlatim eyelinerjem – vendar samo konice trepalnic. Svetle konice optično podaljšajo trepalnice.
Kar se tiče nanosa tretjeg laka za nohte pa, lahko uporabiš tudi drug lak, vendar naj bo ta svetel in mat, če želiš doseči look francoske manikure-bele konice nohtov.
Poizkusi trik z maskaro in me obvesti kako se ti zdi!
LP Nada
Pozor Andreja!
Nikar ne obupaj nad svojimi trepalnicami, ker verjetno sploh niso tako slabe kot si misliš.
NIKAKOR PA SVOJE TREPALNICE NE PRIMERJAJ S TREPALNICAMI V REKLAMAH – TO SO UMETNE TREPALNICE.
Nekatere reklame so narejene tako neprofesionalno, da lahko sama opaziš, d a imajo manekenke umetne trepalnice. Ne misli pa, da tudi sama ne podležem zapeljivim reklamam.
Nada
Neee,prosim nikar jih ne strižite,če želite imeti lepo zavihane trepalnice vam priporočam
TRAJNO TREPALNIC in MAKE UP FOR EVER maskaro SMOKY LUSH.
Pozdravljeni!
En komentarček o neulashu, serumu za naravno rast trepalnic. Uporabljala sem ga tri mesece in po končani uporabi sem “živela v raju” 🙂 Pred tem sem imela kratke in ravne trepalnice, za tem pa zavihane in zelooo dolge. Kljub temu da maskare nisem potrebovala, sem jo vseeno nanesla, da je bila razlika še opaznejša. Tudi prijateljice so opazile moj novi “look” 😉 Vendar sem doživela dve neprijetni situaciji. Ne vem, ali je moja koža tako občutljiva ali kaj, ampak po drugem dnevu uporabe so bile moje veke, oz koža okoli oči zelo pordele in zatekle. Skrajno neprijetno. To je bil tudi razlog, da sem se v tistem času bolj posluževala make-upu. Ko pa se nisem naličila je pa bila katastrofa. Prijateljica mi je en dan celo rekla, če se slabo počutim in da zgledam kot da sem zadrogirana. Druga neprijetnost; po končani uporabi (mislila sem, da bodo sedaj moje trepalnice ostale dolge) so mi začele postopoma odpadati. Najprej tiste najlepše, najdaljše. In res zelo “boli”, ko imaš po toliko časa kratkih in bednih trepalnic končno dolge, lepe, ti te odpadejo. Tako da sem zdaj spet pristala na mojih revnih kratkih trepalnicah in se sprašujem, če je vredno zapravljati 100€ + za takšno stekleničko, ki ti po spraznenju sploh ne pomaga več, in “trpeti” rdečico okoli oči. Za vse tiste, ki ste kdaj želele to stvar poskusiti, lahko rečem samo to, da se o uporabi odločite same, ampak na dolgi rok ne deluje.
Torej, ali sploh obstaja kakšna naravna stvar, ki bi podaljšala oz. pospešila rast kratkih trepalnic?
Lp
Že od mnogih sem slišala, da je neulash grozen za kožo. Tako da najverjetneje nisi bila samo ti občutljiva na njihov serum ampak vsebuje nekaj kar ni najboljše za oči. Glede na to, da zveniš kot da si obupala nad svojimi trepalnicami ti predlagam, da investiraš v luxfactor serum. Meni je zelo pomagal pri obrveh in trepalnicah in verjamem da bi lahko tudi tebi. Imam pa tudi sama zelo občutljivo kožo pa nimam reakcije na lf.