Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ali vozite v visokih petkah?

Ali vozite v visokih petkah?

Torej, ali vozite avto v visokih petah, koliko visokih, ali se tega izogibate, se preobuvate v superge, ……?

Jaz nikoli ne vozim v petkah.

O koliko cm se pogovarjamo? Vozim v 4-5cm, v višjih pa ne bi.

7-10 cm, polna peta.

Višje od 5cm ne – že zato ne, ker se čevlji uničijo.
Imam za ta namen balerinke v avtu.

Nikoli – iz dveh glavnih razlogov:

1. zaradi varnosti
( si ne predstavljam, da grem na en sestanek, ko moram prevozit napirmer 200-300 km do tja pa da v petkah to oddelam). Pa veliko prevozim km na leto, tako da….

2. zaradi tega, ker mi je škoda čevlje na pedalih in na predpražniku ogulit in uničit, ker pazim na njih, mi to pač nekaj pomeni

Petke se odrgnejo in ogulijo tako na predpražniku, kot na pedalih, sploh spredaj kapce, špice. In dragoceni čevlji , ki so top in niti niso bili poceni ki jih pazim še posebej – no way, da vozim v njih! Če za par čevljem odštejem tudi 200, 300 eur, pa kak unikat, tudi ročno delo naročeni pri čevljarju, jih ne bom zgonila na pedalih in predpražniku avta med vožnjo – pa nimam kripe od avta, da ne bo pomote)

Balerinke ali superge za vožnjo ali kak par iz Daichmana za med vožnjo, pa se potem preobujem v tiste iz “škatle”, predno ven stopim.

V tem vozijo profiji…

[img]https://www.performance-parts.fr/27392-large_default/sparco-slalom-rb-31-boots.jpg[/img]

Si vis pacem, para bellum.

Za vožnjo čevelj sploh ne sme imeti dvignjene pete. Samo odebeljen podplat, ki je potegnjen zadaj do tetive.

ooooo ne – tapravi profiji po evropskih cestah vozijo v tem, videno mnogokrat, ko na parkiriščih pump izskočijo iz svojega megatonskega jumbojeta na cesti in šibajo po cigarete:

https://www.google.com/search?q=adidas+tongs+on+white+socks&tbm=isch&ved=2ahUKEwjE7Omgvr3nAhUWLxoKHZy9CVcQ2-cCegQIABAA&oq=adidas+tongs+on+white+socks&gs_l=img.3…17340.19955..20161…0.0..0.139.1303.9j4……0….1..gws-wiz-img…….0i8i30.Onr-RUHBTcQ&ei=mVE8XoS8FpbeaJz7prgF&bih=900&biw=1440&client=safari#imgrc=avxWlRgTlHyxBM

ooooo ne – tapravi profiji po evropskih cestah vozijo v tem, videno mnogokrat, ko na parkiriščih pump izskočijo iz svojega megatonskega jumbojeta na cesti in šibajo po cigarete:

https://www.google.com/search?q=adidas+tongs+on+white+socks&tbm=isch&ved=2ahUKEwjE7Omgvr3nAhUWLxoKHZy9CVcQ2-cCegQIABAA&oq=adidas+tongs+on+white+socks&gs_l=img.3…17340.19955..20161…0.0..0.139.1303.9j4……0….1..gws-wiz-img…….0i8i30.Onr-RUHBTcQ&ei=mVE8XoS8FpbeaJz7prgF&bih=900&biw=1440&client=safari#imgrc=avxWlRgTlHyxBM
[/quote]

Pa to je tok grdo, da je sam “za doma”

Priznam, tud sam jih mam zdej gor. Črne sandale pa bele štunfe. Vse Adidas…

Nisem še probal. A je kulsko? 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Seveda vozim tudi v petah. Ne vsak dan, ker tudi petk ne obujem vsak dan. Ko pa priložnost to zahteva, je pa že vožnja v petkah predigra…..ne glede, za kakšno priložnost gre.

Vozim v vsem. Se ne preobuvam. Pač v tistem kar imam trenutno obuto. Če so to balerinke, pač peljem v njih, če pa imam visoke pete, pa z njimi. Ni problem tudi v japonkah ali natikačih. Ne vidim nobene potrebe po preobuvanju. Pa tudi petke se nič ne ogulijo zadaj, ker imamo v vseh avtih tepihe iz velurja.

Se ogulijo pete in tudi tepih, v njem se kar luknja naredi.
Na zelo kratko razdaljo vozim v petkah, drugače se pa preobujem.

Petke niso sicer prepovedane z zakonom, a še vedno lahko dobite 120 € globe.

Ne. Preobuvanje mi je pa brezveze, zato visoke pete nosim samo, ko ne vozim jaz.

Na podlagi česa, če s tem ne storiš nobenega prekrška?

Malo zanimivega branja:

https://siol.net/avtomoto/nasveti/voznja-v-visokih-petah-vas-lahko-poleg-unicenih-cevljev-doleti-tudi-kazen-428959

Jaz vozim kamion kar bosa.

Kolikokrat dnevno se pa potem preobuvate. Si ne predstavljam, da bi se na parkingu pred firmo preobuvala. Zjutraj superge ali balerinke dol in škornje gor, potem pa preko celega dneve še vsaj petkrat. Me prav zanima katera res to počne, jaz nisem videla še nobene, ki bi se preobuvala.

Na podlagi česa, če s tem ne storiš nobenega prekrška?
[/quote]

35. člen Zakona o pravilih cestnega prometa

Tistih dvakrat na leto, ko me mikajo visoke pete (in je priložnost za to), jih ponavadi ne obujem ravno zato, ker moram tudi voziti. Preobuvati se mi pa ne da.

Ne in tudi visokih pet ne nosim.

Ja, jaz! Ker je tudi za noge dobro, da se preluftajo in se ne pojcajo napirmer v škornjih po 10 ur! ! Preobiujem na parkirišču pred službo, sestankom, kjerkoli – me ni ničesar sram, noge pa vmes lepo dihajo 🙂

V bolj nizkih ja, kakšne štikle pa itak ne nosm.

New Report

Close