Velikost najlonk
Kupi si tiste, ki so ti udobne. Če pač ne najdeš neke vmesne številke se pač s tem sprijazni. Poizkusi najlonke različnih proizvajalcev. Nagubane majbolj grozno izgledajo pri debelejših netransparentnih žabah. Torej, kupuj čim tanjše in čim bolj prosojne žabe. Jaz imam enak problem pa sem se že sprijaznila. Okrog gležnja niti ni tak problem kot pa naprej dol po stopalu. Sčasoma se vsega navadiš.
Takoj se mi raztrgajo če so mi prav, če ne so mi pa prevelike. Sem jih probala zmočit in dat čez noč v zamrzovalnik, pa je isto, strgale so se takoj. Mogoče pozimi, ko je mraz in so debelejše trajajo res več časa, ampak trideset in manj den-ske nikakor. Kaj delate, da se vam ne tržejo? Nohte in stopala imam vedno negovane, tako da ne vem kje je drugje problem, kot pa v nikakvi kvaliteti.
15 in 20 denske najlonke kupujem najcenejše, Hoferjeve, DM, Muller, Mercator, pač njihove blagovne znamke in poceni, res se mi kdaj katere strgajo, ampak večina pa ne, kar lepo zdržijo kar nekaj nošenj in pranj.
Tiste 40 in več se mi pa itak nikoli ne strgajo, pa jih perem in perem in bi jih lahko nosila leta in leta, če se ne bi “ofucale”.
Ne sekiraj se. Kupi si tiste katere so ti všeč in v katerih se udobno počutiš. Ne obremenjuj se s tem kaj si drugi mislijo o tebi.
Malo si dvigni samozavest in boš lažje premagala ta tvoj problem. Gležnje lahko skriješ tudi pod malo daljše hlače, saj ni treba, da se ti gležnji vidijo. Če obuješ salonarje z visoko petko, pa vedi, da se skoraj vsaki naredijo gubice na prstih in gležnju, ker je stopalo tam prepognjeno in se material ne more skrčiti. Še enkrat, ne glej se pod noge in se ne obremenjuj.
Jaz jih večinoma kupim v lidlu, te za vsak dan. Črne, št. 4 in so čisto uredu kvaliteta, tudi filidoro iz merkatorja št. 5 so dobre. Za kaj bolj resnega, trgovine z nogavicami, calzedonia in podobne, včasih tudi preko spleta. Debele zimske žabe imam iz kika xxl velikost. Da se ne strgajo moraš imeti urejene nohte,gladko peto, pa tudi nohte na rokah, tudi notranjost čevljev je pomembna, predvsem kakšen izstopajoč šiv, obrabljenost, pri škornjih zadrga, …… Jaz jih zavržem zato, ker se ščasoma nacufajo, natrgajo se posamezne nitke in potem izgledajo kot male črtice, redko pa kakšne tudi strgam.
Punca ne kompliciraj. Udobje je na prvem mestu. Ne sekiraj se za tistih 10 gubic, ki se ti naredijo, bolje to, kot pa da bi se ti nonstop trgale.
Meni so čisto OK št. 3, te imam za v službo, popoldan za doma pa oblečem št. 5. So tako zelo udobne, da sploh ne vem da jih imam oblečene. Če se pa zaradi tega naredijo gubice, pa naj se. Mene ne motijo.