Kako ste oblečene v pisarnah
Nimamo kodeksa oblačenja. Stili od strogega poslovnega do ležernega, kakor komu paše. Lahko si v kavbojkah in supergah, poleti v majicah s tankimi naramnicami in flip flopih. Vemo kdaj so dnevi, ko moramo biti malo “bolj ta h mašni”. Večina časa casual.
Če je pozimi sneg in pridem v toplih škornjih, gležnarjih…potlej se preobujem v balerinke. Poleti v najhujši vročini tudi bosi po pisarnah:)
Pri nas so kavbojke sicer čisto dovoljene, ampak jih redko oblečem.
Stranke, ki prihajajo k nam, si naše storitve lahko privoščijo, kar pomeni, da tudi te ne prihajajo razcapane. Torej sem “poslovno urejena” – hlače, cevasta krila, kostimi, bluze, nobenih natikačev , nobenih leopard mini kikel z mrežastimi najlonkami :))
Kavbojke, srajca, blazer, udobni čevlji
Jeans krilo, srajca, blazer, škornji
Pletena obleka, daljša opazna ogrlica, škornji
Poleti lahkotnejša krila, zraven bluze, majice, vedno z rokavi čez ramena, sandale ali elegantnejše natikače
Obleke do kolen, capri hlače
Rada imam malo bolj opazne ogrlice
Nikoli mini, nikoli dekolte, nikoli kratkih hlač, ni moj stil napol oblečena hoditi okoli
Vsakodnevno business casual, za sestanke s strankami pa večinoma kostim. Kavbojke izredno redko, pa še takrat temne, nesprane. Nakit in makeup minimalni.
Dekoltejev, minikril, sandal, majic na trakce, čudnih vzorcev ne nosim v službo.
Na splošno imam bolj klasičen stil tudi privat.
V pisarni drugače večinoma nosimo copate :). Delam v IT, večinoma z moško populacijo in so začeli nositi copate v pisarni za mizo, tako da jih tudi jaz :).
Nimamo pa predpisanega stila. Na firmi vidiš vse možno.