Je kakšna frizerka tu Barvanje
Imam eno vprašanje glede barvanja las. Sicer to opravljam v salonu in že dolgo več ne eksperimentiram doma, zdaj me je pa zamikalo.
Trenutno sem pobarvana na temnejše rjavo (mislim da kombinacija 5&6), pod tem imam na zgornjem delu neke druge ala svetlejše barve in pramene, nižje pa je spodaj blanžiran las. Moj las ima kar veliko rdečega pigmenta, tudi ta rjava se sedaj sveti rdeče bolj kot moja naravna, pa celo svetlejša s pepelnatim odtenkom mi je potegnila na bronz.
Zdaj me mika, da bi si gor dala rdeč preliv oziroma demi-permanentno barvo. Skratka, nekaj takšnega, kar se kmalu izpere in po možnosti ne pusti čisto nič za sabo, niti odtenka. Da ko se spere, je tako, kot da na laseh ne bi bilo nič. Razmišljam o Wella Colour Touch in 1,9% razvijalcu.
Je to sploh pametno? Vem, da zgoraj morda sploh ne bi prijelo, kaj pa spodnji del, kjer je spodaj blanžiran las? Bom flekasta? Mogoče priporočilo za drug izdelek, da se malo poigram zdaj doma? Pa seveda nujno, da ne poškoduje las.
Hvala za odgovore.
Saj zdaj sem rjava. Blanžiran las je spodaj, pod to permanentno profesionalno barvo, ki so mi jo dali gor v salonu. Napisala sem zato, ker vem, da dajanje barve oz. preliva na blanžiran las, pa čeprav čez trikrat pobarvan, ni isto kot na naraven ali pobarvan las. Recimo rjava lahko postane siva ali modra ali zelena, če ima preveč tega odtenka.
Mislim, da bi mi rdeča pasala, sem že imela. Pa tudi če mi ne bi, me zdaj skoraj nihče ne vidi:) Mogoče poskusim najprej samo s kakšnim pramenom.
Govoriš o barvi za enkraten nanos. Kakšen predlog, katera naj bi to bila? Ker v trgovinah je preveč izbire, ki je ne poznam, in mi ni ravno jasno, kaj vzeti. Hvala.
jaz se barvam recimo z olio, ali katero drugo, z vsemi imam dobre izkušnje (kao brez amoniaka in ne vem kakšnimi olji), razen Subrina oz. slovenska barva ni v redu.
pri rjavih je problem, ker ti lahko useka na črno ali rdeče oz. vijolično, če daš pretemno barvo, zato je treba izbrati dosti svetlejšo, da dobiš neko srednje rjavo barvo na koncu.
Takoj, ko mešaš kak razvijalec, fiksir, vodikov peroksid, to ni več barva, ki se popolnoma izpere.
Išči nekaj takega, kar se daje na lase direktno iz tube ali vrečke., brez vseh dodatkov.
Imaš take, ki zdržijo eno pranje in take, ki zdržijo par pranj, vsakič malo obledijo, po par pranjih se na laseh sploh ne pozna več, da je bilo kaj na njih.
Ja, je težko zdržati, če se barvaš zase.
Jaz imam že od 20.leta sive lase (ne enega ali dveh, ampak cele zaplate beline). Barvam se na 3-4 tedne. Zdaj sem bila že 6.teden brez in je bilo grozno. Mulci doma so mi za mizo zapeli Babico Zimo.
Sem vesela, da je dm odprt in sem lahko prišla do svoje barve! Danes se počutim veliko boljše, kot prejšnje dni.
Zate avtorica pa žal nimam nasveta ampak le spodbudo. Kar pogumno!
No, da najprej odgovorim tisti, ki jo moti, da se želim barvati. Sem doma najbrž dlje od vseh vas, ker smo v službi že prej zagnali delo od doma. Držim se karantene, ne hodim po trgovinah ipd. Barvo bi naročila po spletu. Drugače se NE barvam doma, ker imam za to frizerja, ker vem, da so kupljene barve drugačne od profesionalnih in vem tudi, kaj vse se lahko zgodi doma, no pa tudi kakšna frizerka me je že zafurala ali naredila kaj, česar ni prej dobro predebatirala z mano. Najti dobrega kolorista je izjemno težko.
Zakaj ravno zdaj barvanje? Pač en preblisk je bil. In kot rečeno, ker sem doma in me nihče ne vidi, tudi če mi ne bo pasala, ne bo neke drame. Po barvo ne bi šla v trgovino, ne želim si uničiti las, zato tudi iščem konkretno demi-permanentno barvo ali celo kaj še manj napadalnega.
V najstniških letih sem na veliko eksperimentirala, tudi iz rdeče na blond in obratno, pa črna sem bila, pa vse to je bilo s kupljenimi barvami. Zdaj se tega ne grem več. Ker sem planirala iti k frizerju v tem času enkrat, torej ko smo v karanteni, sem pač pomislila, če bi s tem poskusila doma. Ravno zaradi prej rečenega se ne bi igrala z 12 % razvijalcem in permanentnimi barvami. Seveda lahko počakam do konca karantene, pravzaprav si sploh ne rabim več barvati las, ampak če zdaj najdem nekaj, kar mi ne bo uničilo/spremenilo strukture las, se mi pač da s tem ukvarjati.
Jaz pa imam non stop trajno, dajem jo na 3- 4 mesece, ker imam pač tako štrleče lase, da se mi malo ukrotijo. Sedaj pa bi rada kakšen nasvet, do sedaj se nisem barvala, sedaj pa imam že kar nekaj sivih (58 let) in bi želele kakšno barvo, da malo poživim izgled. Rada bi kaj ne preveč močnega, ker že delam trajno. Kaj mi svetujete, od moje frizerke nič pametnega ne izvem.Drugače pa sem temno rjavih las. LP
Zelo odvisno, kaj točno želiš doseči. Ali je to samo poživitev barve ali da ostaneš enake barve, samo prekriješ sive lase. Če poživitev, glej mogoče za odtenek svetlejšo barvo, samo ne pa bistveno svetlejše.
Kar se tiče trgovinskih barv, imaš permanentne barve in demi-permanentne. Imajo pa povečini te barve močan hidrogen oziroma po slovensko vodikov peroksid. Kaj bi jaz na tvojem mestu. Najprej poskusila z eno demi-permanentno barvo, ki pa naj bi prekrivala sive lase. Če se ti zdi razvijalec (torej omenjen hidrogen oziroma peroksid) premočan, si kupi drugega manj močnega. Mešaj v razmerju kot piše na navodilih.
Še bolje bi bilo, če najprej preletiš nasvete po spletu in si nato naročiš profesionalno barvo s spleta. Le-te so praviloma manj agresivne oziroma lahko kombiniraš tako. Pri kupljenih boš imela v veliki večini 12% razvijalec zraven, kar je pa že zelo močno.
Pa frizerka res ne zna dati nobenega nasveta?