Butik Mirella v Trstu – vaše mnenje?
Hčera me že dolgo časa nagovarja, da bi šli pogledat v zgoraj omenjeno trgovino. Pravi, da veliko njenih sošolk tam kupuje, saj je baje vse zelo poceni, vsaj tako pravi. Je res? Kako pa je kaj s kvaliteto? Se že takoj po prvem, drugem pranju vse uniči ali se, da še vedno kdaj obleči tudi kasneje?
Je morda tam v bližini še kakšna trgovina, kjer se jo splača obiskati?
Morda se bomo tja odpravile med počitnicami.
Slišala sem tudi, da zna biti velik problem s parkiranjem? Zdaj pa ne vem ali s tem mislijo, na n ne plačljivem parkingu ali tudi pri teh plačljivih/garažah?
Vsako mnenje šteje. Hvala!
Sama še nisem bila dol, so mi pa že kolegice prinesle kakšen kos oblačila iz tam. Roba je poceni, je za ponosit. Včasih (15, 20 let nazaj) je bila ta roba bolj kvalitetna, moj oče je hodil dol, ne boš verjela, srajce ki jih je takrat kupil so še danes nosljive… Vidim pa da skoraj vsi butiki na fb strani prodajajo robo iz mirelle, se pravi tam kupijo za 10 € , prodajajo pa za 30 + € .
Dajte no pri vsej poplavi trgovin pri nas hodite kupovati v Trst hahaha…
[/quote]
Reci, da se hecaš. Kakšni poplavi? Ja, milijon šoping centrov je, ampak povsod ene in iste trgovine. Kik, Takko, New Yorker, Mana, C & A, H & M, Tom Tailor, potem se pa trgovine za normalen denar že nehajo. S tem da prve štiri itak niso za nikamor, druga pogojno, tretja pa srednja žalost.
Sem bila.Dvakrat.
Prvič me je peljala sodelavka, ki je šla na letališče Ronke po očeta in hčero , ki sta prišla iz Londona.
Parkirali sva v bližnji avtohiši.Ki je ena starejša velika zgradba in ima ožje parkinge.Ampak sva parkirali…V zgradbi spodaj je tudi Wc.
V Mireli je bila kar gužva.To je trgovina stare baže, z velikimi lesenimi pulti.Ki jih je več in za vsakim stoji en prodajalec.
Izbereš robo s tistega konca, daš prodajalcu – on ti da listek , tvojo izbrano stvar pa v vrećko in za pult.
Potem greš v drug konec -in spet isto.
Tako imaš v roki potem ene 10 listkov…
Greš plačat na zadnji pult.Tam sedi gospa Mirela in ji daš listke.Plačaš vse.
Ona ti listke poštemplja in za vsakih par listkov ti da darilo : kratke nogavice, kemični svinčnik…
Potem greš s tistimi listki nazaj po pultih in ti dajo kupljeno robo v vrečkah v roke.
Jaz sem takrat kupila za 9 ali 10 evrov (se ne spomnim več) črn svetlikajoč tanek stretch
pulover.Oblekla sem ga šele prvič to zimo in – prekrasen je.V njem nisem nič zoprno švicala, oblekla sem ga k čipkastemu plisiranemu krilu…Super je in sem zelo zadovoljna.
Nekaj stvari sem vzela premajhnih, zato sem jih prodala sodelavkam.
V glavnem – čakam da gripe in virusi pominejo, potem grem spet.
Žensko družbo imam že, dobrega šoferja, ki se znajde po Trstu pa tudi.
Kar pojdita, vama ne bo žal.Menda vozijo vsak dan v Trst tudi avtobusi…Imaš zanimiv izlet, pa kakšno oblačilce za mali denar.
Pa še to : mislim, da odprejo trgovino ob šestih zjutraj.Torej pojdita na pot čimprej zjutraj, ker zjutraj v trgovini še ni gužve.Bosta lahko mirno izbirali.
Midve sva bili tam ob petih popoldne in si se komaj prerinil čez trgovino.Tudi pomerjanje oblačila je potem oteženo.
So pa prodajalci prijazni.Mislim, da imajo ob ponedeljkih zaprto.
To je svetlobna leta od butika. To je skladišče, kjer naši butiki kupujejo na debelo in mastno računajo.
Torbica za 5€ je v LJ minimalno 35€.
Se dobi tudi kaj kvalitetnega. Moraš pa iskat in včasih ne kupiti nič.
Neverjetna gneča. Grozljivo. Zato priporočam da moške pustite doma. Pomerjanje je misija nemogoče – vsaj zame. Itak so pa skoraj vse samo ena številka ( razen hlač, srajc in jaken )
Meni pod razno ni padlo na pamet da bi pol ure stala v vrsti za pomerit majco za 2€.
Najprej pogledam če je vsaj mimo bombaža kakšna stvar šla, potem pa pogledam če mi je všeč. Če je pritrdilno jo pač kupim.
Za mlade in suhe je veliko, za nas malo iz najstniških let in bolj polne pa malo manj.
Parkiram v garažni hiši pri želežniški postaji.
Še praktični nasvet. Obleči se čimtanjsše ohlapno, če že misliš kaj pomerjat , ker je notri grozljivo vroče. Pa veliko torbico pusti doma in naj jo ima samo ena ( dokumenti pa to ) za čez ramo da imaš roke proste. In ne najlonk pod hlače. Tudi če je pri vas -20 je v Trstu + 10 in v trgovini 25+. Aja kaka voda ne škodi in WC opravi še na naši strani na bencinski.
Jaz sem vedno kaj lepega kupila.Nikoli nisem šla zastonj.
Tudi gneča zame ni bila grozljivka, ampak dejstvo, ki sem ga sprejela.Je treba v trgovino bolj zgodaj zjutraj- tak nasvet mi je dala sodelavka.Z mami sta prišli tja ob šestih zjutraj in ni bilo nobene gužve.
Najlonk pod hlače ne nosim nikoli.
Tudi grozljivo vroče ne bo, če boš tam zjutraj.
Dobiš pa vse stvari v vrečkah tam.V belih navadnih.
Srečno in dobro nakupujta!
Tudi kosi iz naših dragih trgovin se vedno ne obnesejo dobro. Razlika je v tem, da si jih pri nas veliko plačala, v Mireli pa malo. Kot so že zgoraj povedali, naši butikarji kupujejo tam, ob 6ih zjutraj, da jih kakšna njihova stranka ne vidi. Poznam veliko žensk, ki nakupujejo izključno tam. Seveda je treba znati kupovati, poznati materiale in izdelavo, da si kupiš pri tako veliki izbire dobre artikle. Jaz sem začela tja zahajati ker mi je sodelavka, ki je vedno zelo okusno in moderno oblečena povedala, da vse kupuje v Mireli. Če imaš dober okus si lahko kot iz škatlice. Obstaja tudi na FB zaprta skupina Mirela, kjer izveš vse, tudi prodajajo se tam stvari iz Mirele.
Da, draga kraljična.Ti seveda nakupuješ bunde Colmar po 500 evrov kos, stanuješ po hotelih in hodiš na križarjenja.
Tudi jaz imam v omari oblačila Betty Barclay, Taifun, S .Oliver, Tom tailor in Bundo Junge.
Z veseljem grem pa tudi v Mirello.
Prav nič ni poden trgovina!
Ni sicer taka, po katerih hodiš ti kraljična (Emporium in podobne…)
Je čisto navadna trgovina.
Zame dovolj dobra.
V socializmu je bilo precej takih, pa nismo vihali nosu.
en frišen vlog od tam
To govorijo tiste, ki nikoli še niso bile tam in so fovšljive.
[/quote]
Jaz sem bila še v neprenovljeni trgovini in sem mislila, da se bom zadušila notri. Našla pa zase nisem nič.
Če te hčerka nagovaja, jo enkrat peljite, saj bo ona nosila oblačila. Kvaliteta pa je po mojem na nivoju New Yorker, samo malo ceneje je.
Jaz sem bila še v neprenovljeni trgovini in sem mislila, da se bom zadušila notri. Našla pa zase nisem nič.
Če te hčerka nagovaja, jo enkrat peljite, saj bo ona nosila oblačila. Kvaliteta pa je po mojem na nivoju New Yorker, samo malo ceneje je.
[/quote]
No, če smo pošteni, v New Yorkerju so oblačila za mlade, če drugega ne, so vsaj modna, tole tukaj pa so cape za stare mamce, podobno kot tiste xxxxl številke v C&A….. Te cape vidiš na štantih pri Kitajcih, ni treba iti v Mirelo ponje.
No, če smo pošteni, v New Yorkerju so oblačila za mlade, če drugega ne, so vsaj modna, tole tukaj pa so cape za stare mamce, podobno kot tiste xxxxl številke v C&A….. Te cape vidiš na štantih pri Kitajcih, ni treba iti v Mirelo ponje.
[/quote]
In kolikokrat si že bila v Mireli, da lahko oblačila imenuješ cape?
[/quote]
Upam, da so ti dali umetno dihanje in kisik in da si preživela.Seveda nisi našla nič…si pač predebela.