Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Na koliko dni si umivate lase?

Na koliko dni si umivate lase?

Jaz si jih zelo pogosto, na približno tri dni, štiri maksimalno. Imam tanke lase, ki se zelo hitro mastijo in po par dnevih zgledam obupno. Čeprav sem doma in upokojena, se z mastnimi lasmi počutim prav umazano. Včasih kakšen dan podaljšam tako, da si po glavi potrosim otroški puder in nato dobro razčešem z mokrim glavnikom.
Če se mi lasje ne bi tako mastili, jih bi umivala enkrat tedensko. Srečni ljudje, ki imajo lepe, goste lase. Njim se sploh ne vidi, da se jim lasje mastijo. Pa lep poletni dan vsem!

Jaz na 365.

Dolžina do srede hrbta, 1x tedensko, se mi ne mastijo, na športu nimam spete in se sproti luftajo.

Včasih vsak dan, včasih na dva dni … redkokdaj dlje.
Lasje se mi kar hitro mastijo, včasih si “za silo” lahko naredim čop, ampak največkrat je za pogosto umivanje krivo to, da imam konje in da si lase perem tudi zato, da se znebim vonja.

Čisto odvisno od potrebe, včasih vsak dan, sploh poleti, če grem na bazen ali sem na morju, večinoma 1 do 2x na teden, včasih, če ni druge možnosti, pa tudi samo na 14 dni. Ampak priznam, da se ob zadnjem ne počutim najbolje. Je pa dejansko odvisno od starosti in kvalitete las. Pa tudi dolžine seveda. Sama imam skoraj vedno zel kratke. Kot pubertetnica sem jih umivala vsak dan, kasneje manj. Tudi jaz imam tanke, se mi pa ne mastijo, prej obratno. Ni pravila. Umij, ko misliš da je potrebno, še bolje kakšen dan prej.

Nimam mastnih las, a mi nekje po 5. dnevu zacnejo ful izpadat lasje, vxasih si jih lahko operem tudi 10. dan, pa niso mastni, tam nekje 5-7 mi je optimalno.

Imam goste lase in si jih umivam na 4-5 dni. Uporabljam klasicni sampon z SLS ampak mislim da mi je baby sampon bolj ustrezal ko sem ga uporabljala pred meseci. Se mi niso tako hitro zmastili potem.

Same nezmasnice. Nanjbolje, da si še roke umijete vsake 4 do 5 dni.

1 do 2x na dan, po jutranjem in/ali večernem teku (treningu).

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

X tedensko, najmanj pa vVsak drug dan obvezno in zdaj v tej vročini pa včasih še prej. Rada sem sveža, ne morem z mastno glavo hodit okoli. Enako t za lase bi moralo veljati za prevleke za pojštre, menjat najmanj 1 x tedensko, ker se lasje vonja navlečejo.

Prevleko in lase operem po vsakem jonitu.

Imam zelo goste, ki se radi mastijo. Perem si jih na 3 dni. Včasih tudi na 4, ampak to je takrat ko sem doma in nikamor ne grem. Ali pa če uporabim suh šampon, ki mi doda kak dan ko sem v gužvi. Več kot to postane nevzdržno, ne samo da grdo zgleda, tudi srbet in smrdet začne. Ne vem kako lahko zdržijo ene punce po teden ali več, ne da bi si oprale lase…

vsak dan praktično sedaj poleti. lasje dolgi nekoliko cez ramena. kakšen dan “pogoljufam” s suhim šamponom za lase. Ko bo konec sezone pa bodo “zdržali” do drugega, včasih celo tri dni, se ve s pomočjo suhega pranja. Niti ni težava, saj se povečini posušijo naravno, brez sušilnika. pred leti sem poskušala razno razne “finte”, pa se ni obneslo: od tega, da “zdržiš” z mastnim lasiščem, ker naj bi se “navadilo”, da lojnice ne bi več izločale prekomerno, do spetih las, do uporabe raznoraznih nežnih šamponov. Meni ni pomagalo 0.

Imam zelo svetle lase, mastijo se mi ne, umivam si jih vsak dan ali na vsaka dva dneva. Prepogosto, vendar mi je všeč občutek sveže umitih las. K frizerju grem približno 1 x na dva meseca in čeprav si lase redno ‘mučim’ s keramičnim kodralnikom, so nepoškodovani in močni in ne morejo verjeti, kaj vse z njimi počnem.

vsak drugi dan

vsak ljubi dan. takoj po jutranjem umivanju zob. tako že 30 let-če so kratki, dolgi, barvani-vseeno.
ne maram vonja in občutka neumitih las.

vsaki drugi ali pa tretji dan. redko kdaj vsaki četrti – odvisno kateri šampon in subrino uporabim, mam hitro mastne.

Jaz si jih umivam nekje na 4 dni.
Čeprav s dobrim gelom za prhanje, ali naravnim šamponom, si jih lahko komot vsak dan.
Ti pa svetujem, da pustiš vsaj kak dan pavzo vmes.
lp

New Report

Close