Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Se je kdo uspešno rešil glivic na nohtih?

Se je kdo uspešno rešil glivic na nohtih?

Mož ima že 3 leta glivice na nohtu palca na nogi. Ima zelo zadebeljen noht in je že malo dvignjen in rumen. Poskusil je že vse sorte, zdaj si že eno leto in pol daje gor vsak dan kapljice tee tree, a ni nobene spremembe. Povsod piše, da je treba dolgo vztrajati, a po letu in pol bi morala biti kaka sprememba. Lepo prosim za kak nasvet – močnih tablet, ki škodujejo jetrom, bi se rad izognil. Povejte, prosim, če je že komu uspelo kako drugače kot s tableti pri taki stopnji glivic. Mislim, da jih imam tudi jaz – oba palca imam namreč rumenkasta, podobno kot pri kakem kadilcu. Že parkrat sem zadevo pokazala svoji zdravnici, pa vedno reče, ah, to ni nič. Moja nohta sta sicer razen obarvanosti povsem normalna. Si ju pa zato, ker sta rumenkasta, stalno lakiram.
Mož ima tudi zelo razpokane pete, take, da ima ob straneh prav majhne zareze. Kako se rešiti te tegobe? Vsak nasvet bo dobrodošel.

Ja, to je obup! Koliko pa je star tvoj mož? Moj ati ima zdaj na starost take probleme.

Jaz sem mazala tudi z lanistilom, pa ni nič bolje, gre pa še za več nohtov, eden je že tako odebeljen, da ga v nekaterih čevljih moti. Tistega sem popilila po zgornji strani.

Kožo mu pa rešujem tako, da si stopala namoči in mu jih pobrusim, nato pa namažem. To bi moral tvoj mož narediti dvakrat na teden, pa bi bilo hitro bolje. V vodo naj da nekaj kapljic čajevca (tee tree). Na začetku mi razpokano kožo lahko po pedikuri namažeš z bepanthenom in gor frotiraste nogavice za čez noč. Tega se mora rešit, ker lahko nastane cela reč iz tega (ja, Šerbi se je recimo to zgodilo).

Zdravnico prosi za kako pošteno kremo za glivice, kako te lahko zavrne, da to ni nič. A ko pa ne boš mogla več hodit, bo pa v redu?

meni pomaga urgo lak za gljivične nohte. sedaj se že pol leta mažem z njim in so vidni rezultati. problem je samo v tem, da hoth na palcu počasi raste. jaz imam polovico notha normalnega, polovico zadebeljenega. sedaj malo čusdno izgleda, ampqv vseeeno se splača. (nov noht na nogi rabi približno 1 leto, da zraste za svojo dolžino.

Moj mož se jih je rešil z vsakodnevnim namakanjem nog po 10 minut v vodi s sodo bikarbono.

evo tudi jaz ima oba palca rumenkasta in mi odstopata. Sem šla k zdravnici pa je reklad a to niso glivice ampak mi nohta odstopata zaradi športa in ker imam oba palca prifrčakana se z nohtom nabijam v superge in prede do poškodbe. Sicer imam ta nail repair ampak kakšnega učinka ni..

Tea Tree – olje čajevca pomaga. Mazati zjutraj in zvečer. Če je noht odebeljen ga je potrebno zgoraj zbrusiti. Nato redno mazati in brusiti vsaj 1x na 14 dni, da olje lahko deluje v globino.

Ma, jaz ne vem, zakaj potem pri naju to olje čajevca ne pomaga – moral bi po letu in pol vsaj meni, ki nimam hudega stanja, pa ni čisto nobene spremembe, nohta sta še vedno rumena.

NohtiGlivice – kakšno stanje ste imeli vi, da se je pozdravilo – mož ima noht že ene 3 mm debel in že malo pridvignjen. Se da tudi to pozdraviti na ta način? Zakaj torej po letu in pol kapanja teh kapljic ni sprememb?(No, pilil si ga res ni, samo strigel.) Aja, uporabljava pa eterično olje čajevca Gorenjskih lekarn – morda to ni dobro, ker steklenička 10 ml stane malo nad 4 evre, pri Justu pa baje 30 evrov – morda je kaj na tem.

Moghoho – ali lahko vprašam, kakšno stanje je imel vaš mož – koliko časa je trajalo, da si je noht popravil in koliko sode bikarbone je dal?

meni pomaga – kakšno stanje pa ste popravili vi s tem urgo lakom – ni važno, če traja leto, samo da bi pomagalo, ker do sedaj ni še nič!

evo tudi jaz ima oba palca rumenkasta in mi odstopata. Sem šla k zdravnici pa je reklad a to niso glivice ampak mi nohta odstopata zaradi športa in ker imam oba palca prifrčakana se z nohtom nabijam v superge in prede do poškodbe. Sicer imam ta nail repair ampak kakšnega učinka ni..[/quote]

Da, zaradi športa – stalne vlage zaradi potenja – se glivice še hitreje razmnožujejo. Bi rekla, da so vseeno glivice, ne vem pa, zakaj se zdravniki tako branijo zdravit take zadeve.

gljivic se čez noč ne da odpravit, ker so dejansko v nohtu, ne pa na njegovi površini. ker noht razkrajajo se le ta začne debeliti, gubati, obarvati, razpadati (izgleda kot razžrt noht). z lakom si nohte namažeš 1 do 2 na dan, toliko časa, da noht ne preraste gljivičnega oboljenja. se pravi da za nožnji palec rabiš kako leto, ker ti nohti res počasi rastejo. ko odstrižeš še zadnji reženj bolanega nohta, moraš z lakkom mazati še vsaj en mesec, da se stanje ne ponovi. uspešnost se vidi ko raste noht. nov del je normalne, skoraj prosojen tanek, zdrav. bolani del je pa tak kot je in se ga redno striže. nobena umetnost ni, sam je pa časovno potratno, ampak se vseeno izplača.
jaz sme nekje na polovici sedaj, pol nohta je lepega, polovica katastrofa, grdi izgleda ker je polivica nohta 3x debelješa od zrdavega.. pač mažem, čakam in strižem stran okuženi del.

jaz imam isto odstopanje že nekaj let. 2x bila na dermi,da so mi vzeli bris.Rekla je da to niso glivice ampak je lahko kao psoriaza.Nikjer drugje jo nimam in mi je to malo čudno.ni pa rumen in niti zadebeljen.Psoriaza??pih

Ali luskavica po domače. Moja mami jo ima na palcu na roki … A ko ima izbruh, jo zdravijo, tako da bi tudi tebi morali kaj dati za to reč. Jo tudi precej boli. Ampak res prav boli, ne srbi ali moti.

Canifug sprej – dobiš v lekarni za ene 2,5 eura

zdravo,

moj mož si je kupil Spitaderm v lekarni in s tem prešprical vse čevlje in vsak večer po tuširanju tudi prste na nogi (oba palca je imel več let rumena, zadebeljena, predvsem zaradi športa – klasika). tudi vse nogavice sem oprala na 60°C. je pa treba vztrajat in redno to delat, rezultati se pokažejo čez nekaj časa, tudi zato ker nohti na nogi dejansko počasi rastejo.
tudi sedaj se mu včasih še pojavijo glivice, predvsem med prsti, in takoj jih zatre s Spitadermom. sicer peče, če imaš na koži kakšne ranice, ampak njemu to ni problem.

si pa končno po dolgih letih poleti upa nositi spredaj odprte čevlje ali natikače.

upam, da sem ti pomagala. lp

Proti trdovratnim gljivicam na nohtih je najbolje k svojemu zdravniku in tri mesece jemati tablete za ta namen, odstrani se jih garantirano, ker vsako mazanje od zunaj ne pomaga prav dosti.

Nasvet s pranjem in negovanjem obutve in nogavice je tudi zelo na mestu. Proti vlagi v čevljih pomaga tudi puder za noge ali poseben deodorant za noge, ter ustrezna obutev, ki diha.

Toliko z moje strani,

Simone Godina Moderator

Meni je pomagala tinktura divjega kostanja.

Meni je Karmen iz Pedimeda pomagala pri glivice na nohtih s tem, da sem dobil eno dobro mazilo. Prijatelju pa je prav pomagala z rednimi pregledi in obrezi.
Na hujše primere pa uporabljajo t.i. 3to sponko, novost na trgu, vsaj zame 🙂

Ojla,

jaz sem 3 mesece REDNO ene 3x na dan špricala z Lamisil Spray in je šlo vse lepo stran. Seveda je treba tudi k pedikerki, da kar je glivičnega nohta odstrani in potem REDNO sprejat!

Pozdrav!

Glivice so res zoprna zadeva. Postopek, da se jih znebimo je kar dolgotrajen. Ni dovolj, da si vaš mož daje kapljice. Potrebno je sledeče:
Pri umivanju nog dajte v zadnjo vodo (izpiranje) par kapljic limone-glivice ne marajo kislega.
Potem si noge dobro do suhega obriše s papirnato brisačo (papirnato zato, da se po uporabi zavrže, ker, če si briše v navadno brisačo se lahko prenesejo tudi na druge dele)
Na suhe in očiščene noge se nakapajo kapljice.

Vse nogavice je potrebno vsaki dan menjati,
Umazane nogavice obvezno prekuhati
Razkužiti čevlje in copate.
Uporaba zračnih čevljev.
Kadičko v kateri oseba stoji oz si umiva noge obvezno po uporabi razkužiti.

Prizadeti del zadebeljenega nohta (najbolje v kozmetičnem salonu) zbrusiti-stanjšati, odstraniti mrtvi del nohta in popolnoma očistiti nohtno posteljico.

Ko imamo občutek, da je noht že zdrav je potrebna terapije še najmanj štirinajst dni, ker drugače se rado ponovi.

Postopek je dolg vendar ob redni higieni in negi ter upoštevanju predlaganega vam bo uspelo.

Vaši nohti pa so po vsej verjetnosti ( če izuzameva gljivice) rumeni, ker si ne nanašate na naravni noht podlaka predno pričnete z nanosom barvnega laka. Namreč barvni laki vsebujejo veliko pigmentov ti pa nohte obarvajo.

Veliko sreče vam želim in naj vam uspe.

torej glivice:
olje čajevca mazat večkrat na dan.
spremeniti prehrano:izločiti jedi, ki povzročajo zakisanost,ogibati se za en čas mleku(piješ sojino)
pomaga tudi čebelji propolis kapljice dobiš vlekarni in pri čebelarjih.
za majhne in blage površine na nohtu pomaga tudi nailner svinčnik iz lekarne(20eur)

Živjo
Najprej je potrebno odstraniti poškodovani del nohta, kolikor je mogoče! Če se to dela doma naj bodo roke zaščitene pa tudi ostali prsti na nogah. Škarjice in ostali pribor, ki se uporablja zato, pa po uporabi dobro razkužiti, saj se gljivice zelo hitro razširijo na ostale prste na nogah in rokah. Priporočam uporabo rokavic! Ko je noht očiščen vsaj večji del, pa se ga lotite z kakim nežnejšim razkužilom in šele nato namažite z kremami recimo canespor ali kako drugo protigljivično kremo! Negi tega nohta posvetimo vsak dan obvezno umivanje in uporaba čistih nogavic, ter zračna obutev po ozdravitvi pa nova saj se nadloge težko znebimo in lahko se razvija v obutvi, (dokler ne izginejo vsi znaki obolenja). Druga možnost pa je specialna pedikura v salonu, kjer se priporoča več obiskov. Če je težava zelo huda vam priporočam, da to opravi pedikerka, ki vam bo tudi svetovala kremo glede na velikost problema vsaj prvi obisk, da odstrani poškodovani del nohta. VSO SREČO

Pozdrav!
Jaz imam samo na enem palcu na nogi že več let takšno čudno rumenkasto barvo pa lahko bi se reklo je noht malo valovit, da ni ravna površina. sem si tudi jaz lakirala ves čas, da bi prikrila, potem sem se pa odločila poskusiti z nailner repair-om. Ima kdo izkušnje s tem? sem delala tako kot je pisalo v navodilih, pa je 1000000x huje. noht je zelo rumen, lomljiv je postal, ob robu je kar črn, uničilo pa mi je obnohtno kožico. zaradi bolečin sem potem nehala uporabljati (čeprav sem pazila, da ne bi zadeve na kožo nanašala) in ni nič boljše. koža in noht sta še vedno v groznem stanju.

Glivic se ne boste rešili, če boste mazali samo nohte. OBVEZNO je treba vsakodnevno razkuževat obutev

Jaz sem si jih neverjetno hitro po nasvetu lekarnarice odpravila s Canesten kremo. V lekarni sem hotela kupit nekaj kar so reklamirali po tv(nekakšen svinčnik). Farmacevtka mi je svetovala naj raje vzamem Canesten kremo ki je veliko cenejša…v bistvu jo nato nisem niti kupila ker sem jo že imela doma še od ginekologa. Dva nohta ki sta bila že čisto rumena in odebeljena sem zjutraj in predvsem vsak večer na debelo namazala in zelo hitro sta postala normalna. Od tega je dve leti in se mi ni več ponovilo. V primeru da začutim kakšno srbenje med prsti si par večerov zapored med prsti namažem s Canestenom.
Verjetno pa bi ravno tako delovala krema Lamisil, kot je nekdo zgoraj svetoval sprej, saj je ravno tako za glivice.

ATIFAN krema 100%

Moram reči, da gre tudi meni zelo počasi 🙂

http://pedimed.si/glivice-na-nohtih

New Report

Close