Krema za obraz
Kreme za 45-letnice me večinoma pečejo, pa težke so mi, krem za najstnice mi ne zadostujejo več, a so mi še fajn, vlažilne prav tako, itd.
Imam več krem, odvisno kako se moja koža kak dan počuti in odvisno od letnega časa, še največ uporabljam pozimi Q10 in mandljevo, poleti vlažilno in najstniško, pomladi in jeseni pa vlažilno in eno za suho kožo.
Mislim, da ni šans, da imam samo eno kremo, da najdem tako, ki mi bo ok za vsak dan.
Tale mami ima najbrz prav. Jaz sem se pacala z vsem zivim in mi je zal. Od mojih znank ima najlepso kozo tista, ki se je s kremo samo vcasih namazala, pa se to nikoli za cez noc.
Sicer sem gensko nagnjena k raznim dermatitisom, vecina krem v zrelih letih mi je kozo poslabsala, zaenkrat dobro peljem z bepantenom. Res. Mastna, nezna, pa ne zategne mi koze na vrh glave.
tvoja mama pojma nima.kremo rabiš,da jo navlažiš.drugče se se prej začnejo delati gube zaradi suhosti koze.poleg tega je treba kozo vsak dan očistiti nečistoč,koza se obnavlja.
[/quote]
Tudi meni se zdi, vsaj moja koza temu potrjuje, da ima ciscenje veliko vecjo vlogo od kreme.
Od enega 30.leta in do 40+ se nisem mazala s kremo, izjemoma pozimi, ko je bilo zelo mraz in poleti po izpostavljenosti soncu. Vsako jutro in vecer pa ciscenje, zjutraj samo z vodo, zvecer z neznim gelom za obraz.
Zdaj moja koza zahteva vec in se mazem s kremo, a tudi ne vsak dan, pac po potrebi.
Sem dolgo iskala vlazilno kremo za obraz, ki bi mi odgovarjala. Potem pa sem enkrat po nakljucju kupila vlazilno kremo cien v lidlu (rumen pokrovcek) in zdaj jo uporabljam ze nekaj let in sem zelo zadovoljna. Se lepo vpije v kozo in je lepo mazljiva. Ne drazi koze, kot vecina krem, ki sem jih poskusila pred to iz lidla. Cena je pa v primerjavi z ostalimi smesno nizka.
Heh, jaz sem tudi nedavno slučajno našla fantastično kremo v Lidlu, in sicer otroško v okrogli embalaži “to.to baby hladilno mazilo” (Tosama), stane cca 2€ 100ml, “vsebuje izvleček ognjiča v mandljevem olju ter vitamina A in E”. Je pa kar kompaktna, ampak se zelooo razmaže, tako da jo čisto malo porabiš. In pa ni maskasta krema, da bi se obraz “namočil” vanjo skozinskoz od vratu do las, ampak je res vzamem samo malo in razmažem iz parih točk na obrazu. Dobra je tudi za občutljiva mesta, ob nosu, razpokane ustnice, blaga podlaga za makeup na par mestih. ŠE VEDNO sem pri prvem lončku, ker res ne porabiš veliko, sem pa videla, da imajo tudi v DM.
Drgač nekaj časa sem pa kupovala afrodita serum anti-pollution hydra patch sos for tired and dehidrated skin hydraboost serum (cca 11€ 30ml … imajo tudi večji trgovski centri običajno) … ki mislim, da mi je fuuuuuul pomagal nekoč …. zdaj ga samo občasno, ko je kriza, uporabljam par dni in zelo pomaga. Ampak zadnje čase ga nič ne rabim (imam na zalogi, ampak ne kupujem tako pogosto kot včasih).
Še ena stvar, ki jo imam obvezno na zalogi, je Bepanten+ (cca 10€, lekarna), ki je nenadomestljiv, ampak ga ne potrebujem pogosto.
Pred kratkim sem si pa po spletu naročila skvalan in tamanu olje, ampak še nisem uspela dovolj testirati.
In mislim, da je res najbolj pomembno čiščenje. Moja sramotna zgodovina je, da se mi dostikrat ni dalo zvečer makeupa odstranit. Zdaj ga. (še preden je bla corona da ne bo pomote)
Jaz sem si ne dolgo nazaj kupila sivkino kremo KRASNA. Zaenkrat me je navdusila, prijeten vonj, presenetljivo 🙂
No, res da sem pa malo mlajsa (27)..ce imajo leta kaksno vezo glede na stanje koze..meni se zdi, da neko kremo rabim, samo tudi ne vsak dan. Pomembnejse je ciscenje z vodo in blagim mlekom s kamilico.
Jaz imam zelo občutljivo kožo že od mladosti. Bojujem se z dermatitisom, imam zelo suho in srbečo kožo, večina kozmetike in mil/šamponov me peče in velikokrat dobim tudi izpuščaje. Tudi jaz sem dolgo iskala kreme, ki bi mi ustrezale in mi pomagale z zmanjšanjem izgleda gubic brez, da bi pri tem morala cel dan trpeti zaradi srbeče kože. Iz lastnih izkušenj ti lahko priporočam, da preizkusiš od lux factorja 4D kremo. Preizkusila sem že mnogo različnih krem v vseh možnih cenovnih rangih in me samo pri njihovi kremi ni nič srbelo ali peklo in tudi zelo hitro sem opazila, da mi je izboljšalo izgled kože.