Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style suha koža na obrazu

suha koža na obrazu

Do sedaj sem uporabljala dnevno kremo dr. Hauš….., po dolgih letih uporabe pa bi zamenjala.
Imam zelo suho kožo, še posebej v tem času. Rada bi izkušnje uporabnic mojih let.

nisem še tvojih let, ampak sigurno pomaga pitje vode čez dan in zvečer ognjičevo olje. Ne samo na obraz, povsod, kjer je koža suha, pa ne veliko. Na vlažno kožo par kapljic olja.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Jaz imam od La roche hydraphase intense richie in mi je super. Dobi se v lekarni, pa še draga ni, mislim da okoli 20, 25 €.

Sicer nisem tvojih let, a imam tudi suho kožo. Predlagam ti, da greš v lekarno in jim opišeš svoj problem, pa naj ti dajo nekaj vzorčkov. Pojdi tudi v kakšno drogerijo in tudi tam zaprosi za kakšne vzorce. Ne kupuj, preden ne poskusiš, ker je možno, da ti bo marsikaj premalo mastno/vlažilno, sploh za ta letni čas.

Na hitro predlagam, da poleg La Roche Posay pogledaš še Avene in Darphin, če tvoja lekarna drži to znamko. V drogerijah najdeš ogromno znamk, odvisno je tudi od tega, koliko si pripravljena plačati. Na spletu pa preveri za Paula’s choice, nekateri jih zelo hvalijo.

V zimskem času pa preverjaj tudi vlažnost v prostoru, če je presuho, poskušaj vlažiti, v nasprotnem primeru ti morda nobena krema ne bo pomagala.

Mnenja glede olj so različna, meni osebno v nekem obdobju olje ni ustrezalo, nekateri tudi pravijo, da ponoči ni ok, ker maši pore. Lahko pa seveda poskusiš, olivno, jojobino, mandljevo, arganovo….

Pozdravljena,

Stara srm 42 let:) proti suhi koži se borim s pitjem vode in veliko zelenjave in sadja v prehrani.
Pozimi si vedno podarim vsaj 2 negi z ultrazvočno špatulo, prisegsm na Skeyndor.
Uporabljam tudi njihove kreme.
Letos sem dodala Medexov serum Beesecret, odličen je. Priporočam. Če bo serum premalo imajo iz iste linije tudi kremo.

Lep dan,
Martina

[b]Martina Razinger[/b] Umetnica ličenja, osebna trenerka pilatesa in senzualnega plesa ob drogu.

Zdravo, tudi sama se ubadam s suho kožo in po moje zaradi suhosti tudi bolj postarano. Stara sem 52 in pitje večje količine vode mi čisto nič ne pomaga, samo ponoči odmaga 😉
Uporabljam dobro vlažilno kremo, pred kremo pa tonik, tako delam že nekaj let in meni zelo pomaga. Nekako mi zdrava pamet to narekuje, da jo zjutraj razbudim in navalžim s tonikom, potem pa dam vlažilno kremo in drži čez dan. Po tuširanju (kopanju je ravno zaradi suhe kože izogibam) pa obvezno arganovo olje, kar tako še na vlažno kožo in nežno vtiram, blagodejno prav zares, pa še diši (veliko veliko bolj kot kako olivno olje)! Lahko rečem da sem sprobala že vsega boga, tudi otroške izdelke pa mi je nekako zdaj ratalo najti ravnovesje. Dodala bi še nekaj, hčera mi je pred kratkim prinesla masko za obraz od aloe vera na obrazni bombažni krpici kjer so narejeni izrezi za oči, nos in usta… Lahko samo rečem waaw, kožo mi je nahranilo da sem jo čutila kot prijetno brez kakršnega koli zategovanja še par dni. Pa vse skupaj mi ne vzame veliko časa niti denarja. Moja pozitivna izkušnja…

GOLDEN SNAIL CREMA EDINSTVEN TROJNI POMLAJEVALNI UČINEK Vsebuje polžji ekstrakt, ki ga je odkrila španska onkologinja Dr. Iglesial. Njene raziskave so bile osredotočene na iskanje substance, ki bi se uporabljala pri zdravljenju obsevanih rakavih bolnikih. Obsevanje namreč poškoduje kožo, povzroča dermatitis in opekline. Dr. Iglasias se je na polže osredotočila z razlogom, ker so ena izmed najstarejših znanih vrst in so preživela ekstremne okoljske pogoje. Pri svojih raziskavah je ugotovila, da polžji ekstrakt zagotavlja naravne snovi, ki jih organizem ne proizvaja več oz. jih ne proizvaja več dovolj. Te naravne snovi delujejo neposredno na celice, ki sodelujejo pri okrevanju in regeneraciji kože. Polžji ekstrakt vsebuje: – več kot 60% proteinov (bogati in mehča kožo) – Vitamin E (ščititi kožo pred škodljivimi prostimi radikali) – Naravni glycolic acid (odstranjuje gube in izrazne linije. Odstranjuje odmrle celice, ki se nalagajo na površini kože. Skrbi, da je koža zdrava, mehkejša in svetlejša). – Naravni allantoin (pomaga zmanjšati videz brazgotin, strij in pomaga pri hitrejšem celjenju ran. Vlaži kožo, izboljša gladkost kože in odstranjuje odmrle kožne celice. Izboljšuje strukturo kože. Znan je kot sredstvo “proti draženju” kože). – Colagen in elastin (to sta glavni sestavini človeške kože veznega tkiva). Pomagata upočasniti staranje kože in nastajanje gub. Izboljšata videz kože. – Hyaluronic acid oz hilajuronska kislina (pripomore pri obnovi in nastajanju novih celic. Gladi gube). Golden Snail krema vsebuje poleg polžjega ekstrakta tudi jojoba olje, olje macadamija, olivno olje, ekstrakt vinske trte in preslice ter vaniljo. – Zmanjšuje gube, hkrati povečuje čvrstost in elastičnost kože – Aktivira naravno obnavljanje kože, izboljšuje delovanje celic – Skrbi za hitro obnavljanje in popravilo kože Golden Snail Cream se uporablja za nego suhe kože, odpravljanju gub in strij ter starostnih peg. Obnavlja kožo, preprečuje razvoj aken in neguje aknasto kožo. Krema deluje obnovitveno ne glede na starost, zrelost in tip kože, vrsto oz. razvitost dermatološkega problema. Priporočamo njeno uporabo zjutraj in zvečer. Krema ni agresivna in ne povzroča tanjšanja kože. Kožo maksimalno nahrani. Ob redni uporabi (1x do 2x dnevno) so rezultati vidni že v prvem mesecu uporabe. Uporaba: kremo nanesemo na temeljito očiščeno kožo. Vsebina: 50ml

Jaz uporabljam Jojobino kremo Apoteka Natura. Meni lepo osveži kozo in tudi pržnost se mi je povečala.

Meni zelo pomagata dve kremi – od Lux Factorja 4D krema in od CeraVe nočna krema (modro pakiranje). Kadar potrebujem še dodatno pomoč pri gubicah in prožnosti kože izberem prvo, če se mi pojavi kakšen mozolček pa drugo.

New Report

Close