naravna kozmetika vs "običajna"
Koliko od vas uporablja izključno naravno kozmetiko (naravne šampone, balzame za lase, gele za tuširanje in kreme) in kakšne so prednosti le-te pred običajno? in zakaj uporabljate naravno? Meni so se začele po koži pojavljati dermatološke težave, zato razmišljam o naravni. Se pa najdejo tisti najbolj ugodni artikli do straaašno dragih. Katera znamka vam odgovarja?
Po mojih izkušnjah se s poceni znamkami nima smisla ukvarjati, to je bolj nateg za potrošnike kot res naravna kozmetika.
Splača se ti investirati v kvaliteten šampon, jaz uporabljam znamki Rahua in 100% Pure, odvisno, katero si lahko privoščim, ko mi zmanjka (100% Pure je cenejša). Balzama ne rabiš, nadomestiš ga z oljem, ki ga naneseš na lase in po potrebi na lasišče pred pranjem.
Za umivanje telesa kupi navadno milo na osnovi olj (torej ne teh klasičnih znamk iz “navadnih” trgovin).
Potem rabiš pa samo še olja in/ali masla. Malo si preberi na spletu o čiščenju obraza z olji in o tem, katera olja in masla so primerna za nego različnih tipov kože.
Jaz sem prešla iz polnih omaric kozmetike na kos mila, šampon in mandljevo olje. Aja, pa deodorant seveda, uporabljam znamko Crystal. Sem pa tudi začela s tem zaradi težav s kožo.
Tako ti povem – naravno kozmetiko sem uporabljala nekaj časa, velja za bolj ali manj vse. Pa kar nekako nisem bila zadovoljna z njo. Ni delovala tako, kot bi morala. Potem kot po naključju en dan kupujem kremo za darilo in mi dve osebi rečeta, da če kupujem za občutljivo kožo, potem raje ne naravne kozmetike. Ker lahko vsebuje določene sestavine, ki so sicer naravne, so pa dražljive. Paula Choice ima o tem ogromno napisanega, če se ti ljubi brati o vseh sestavinah.
Nato sem en dan ujela insert oddaje, mislim da je bila Prava ideja, kjer je en gospod lepo razložil, kaj se šteje kot naravna sestavina in kaj ne, ter kako ta veja kozmetične industrije za naziv morda nadomesti neko čisto naravno sestavino z drugo, še vedno naravno, vendar bolj dražljivo, ker prva po tistih kriterijih ne spada med naravne (recimo namesto vode dodajo rožno vodo). Zanimivo, ti da misliti;)
Jaz sem zaradi tega in predvsem tega, ker rezultati niso bili dobri, včasih celo slabši, šla nazaj na običajno kozmetiko, vendar ne kar eno. Poskušam, da ni nujno vse najbolj komercialni šrot, nega za obraz je kar dosti višjega cenovnega ranga, za telo trenutno uporabljam Afrodito.
Od naravnih priporočam Alverde (DM znamka, zelo poceni), Lavero, Le Petit Olivier. To je bilo tisto, kar mi je ustrezalo, ostalo je bilo večinoma premalo negovalno za mojo kožo, pa sem poskusila mnogo in ogromno denarja dejansko stran vrgla.
Mislim, da če hočeš res narediti nekaj zase, je najbolje, da se poučiš o sestavinah in nato na podlagi tistega odločaš, kaj je dobro in kaj morda ne za tvojo kožo.
Jaz imam zelo občutljivo kožo in sem našla slovenskega proizvajalca za mila (delajo jih z mlekom), ki mi ustrezajo, zaenkrat jih uporabljam brez težav: http://priusovih.weebly.com/
Zdravo jaz uporabljam naravno kozmetiko od prijateljice ki jo izdeluje. Razlika je pri meni ocitna. Ni tako agresivna za mene inkoza je bolj mehka. Kaj je razlika, veliko je razlik v običajni kozmetiki uporabljajo sinteteticno pridobljene kemijske snovi, ki ce ih uporabljas vsak dan (kreme ipd) lahklo povzročijo skodo tvojemu telesu. skratka prijateljica je tudi odprla spletno trgovino ce te zanima ti lahko pošljem link da ne bom tu delala reklame.
Jaz pa od naravnih izdelkov uporabljam samo kakavovo maslo že kar nekaj let. Ponavadi sem ga kupila v lekarni, sedaj pa je kar nekaj spletnih trgovin kjer je to cenejše. V glavnem spletna trgovina http://www.monna.si mi je zaenkrat najbolj ugodna, saj imajo naravne izdelke pa nimajo nabite cene kot pri nekaterih drugih. Zakaj priporočam kakvovo maslo je poleti super-jaz ga uporabljam za potemnitev in ne neke razne kreme s kemikalijami. Pozimi je tudi su0per saj se mi kioža ne lušči več tako, nimam pa nobenih reakcij nanj. Tako da to je edino kar bi vsem ženskam priporočala.
Jaz sem vedno uporabljala običajno kozmetiko potem pa sem začela malo poguglat kakšne sestavine imajo in sem prešla na naravno. predvsem zaradi zdravja, ker sem imela na roki kot alergijo in sem začela uporabljat vse živo. Pomagalo mi je arganovo olje in karitejevo maslo. Tudi jaz kupujem na netu. zaenkrat kupujem na Vaš link Sem kar zadovoljna. Sicer kupujem tudi drugot odvisno kaj
Jaz kupujem naravna, ker delujejo drugače na kožo kot običajna. So manj agresivna in po daljšem uporabljanju na koži ta postane mehka in ima nov lesk. Posebej mi je všeč arganovo olje in njeno delovanje. jaz ga kupujem na Vaš link, ker je direktno iz maroko in bio
Jaz sploh nisem razmišljala o naravni kozmetiki dokler mi niso roke začele gromozansko srbet se luščit in razpokat. Prva stvar v lekarni pa ena krema druga krema tretja krema. Začela sem prebrat malo na internetu pa sem se pozanimala in sem prešla na naravno kozmetiko. Ni čez noč minilo, je kar trajalo in sem vztrajala. Po dolgem času situacija je nekako normalizirana le da nimam več tako razpokane in srbeče. Moram se pa redno mazat. Trenutno imam iz znamke verdesativa s konopljinim oljem na Vaš link, Ker imajo linijo za otroke in moške kupujem kar pri nih. Sem spoznala, da naravno deluje drugačno in poceni je za nič.
prešla sem na naravno kozmetiko, ko se mi je začelo nenadoma koža sušit prekomerno in sploh na rokah sem dobila rdeče madeže in razpokano kožo. To pa se mi je zgodilo, ker sem kupila poceni tekoče milo in to sumim, ker sem po nekaj mesecev uporabe opazila na koži. Šla sem od zdravnika do zdravnika, glivice, rdečica itd, ta kremca tista kremca itd. Nič ni pomagalo dokler nisem naključno začela uporabit naravno milo pote sem hitro opazila razliko kože in se mi je nahranila ter sem v normalnem stanju. Sedaj kupujem konopljino kozmetiko, ker naj ne bi bila preveč škropljena. Kupujem jo na Vaš link.
Tej spisi deklaracij pri običajno kozmetiko drugače res zgledajo strašno. Je res, da imajo te kreme kakšne raziskave za sabo, ampak ljudje smo si različni, kar deluje pri 20 ljudeh v raziskavi še ni nujno, da bo delovalo avtomatsko za vse druge.
Moj nasvet je, da se “sproba”. Če je običajna kozmetika odpovedala, je čisto smiselno probat tut naravno pa se kr hitro vidi, če pride kakšna alergija ali pa deluje kot se šika. Edino za pazit pri naravni kozmetiki so cene: ja, možno je dobiti olje ali kremo za 10€ pa tudi za 100€. Katera je boljša? Težko rečt dokler se ne sproba. Tak da pomoje je najboljše, da se začne z 10€ pa se vidi. Če ne gre, pa še vedno lahko 100€ kremo.
Naravna kozmetika – precej stvari je razloženih na https://www.visia.si/naravna-kozmetika-lokalna-pridelava/
Veliko stvari lahko naročite preko spletne trgovine [b]Kotiček pod srečno zvezdo[/b]
Dejstvo je, da vsa kozmetika, ki vsebuje 2% naravnih sestavin, se lahko trži kot naravna kozmetika.
Dejstvo je, da ogromno rastlin pri pridelavi špricjo, kar pomeni, da ostanki škropiv ostanejo tudi v končnem izdelku.
Tukaj je en video, ki bo mogoče v pomoč: Vaš link
Kozmetika je tako kvalitetna, kot so kvalitetne sestavine v njej. Osebno sicer prisegam na naravno kozmetiko, konkretno Phyt’s, ki je sicer dražja, vendar po uporabi ni nobenih težav in reakcij.
Imam zelo občutljivo kožo. zato se po najboljših močeh trudim uporabljati le “naravno” kozmetiko oziroma kozmetiko brez močnih kemikalij, da se mi ne delajo izpuščaji. Recimo tudi za tattooje uporabljam kremo, ki se ji reče nano shock, samo zato, ker ima zelo nežne in naravne sestavine. Ni pa seveda res, da je vse, kar je “naravno” tudi super, ali da so vse kemične stvari slabe.
Imam zelo občutljivo kožo. zato se po najboljših močeh trudim uporabljati le “naravno” kozmetiko oziroma kozmetiko brez močnih kemikalij, da se mi ne delajo izpuščaji. Recimo tudi za tattooje uporabljam kremo, ki se ji reče nano shock, samo zato, ker ima zelo nežne in naravne sestavine. Ni pa seveda res, da je vse, kar je “naravno” tudi super, ali da so vse kemične stvari slabe.
[/quote]
Super povedano! Tudi sama sem pri preklopu na naravno kozmetiko za tattoo začela uporabljat Nano Shock. Še posebej, ker poleg naravnih sestavin tudi ni testirana na živalih 🐇❤️