Luka Basi in njegove zvezdniške kaprice
Ne vem, če poznate pevca Luko Basija. Bojda mu je v resnici ime Matej Prikeržnik.
Proti temu fantu sicer nimam nič, da opomnim, preden me napadete njegove oboževalke.
Mene zelo moti dejstvo, da je fant zašel v glasbo, ki smo se je v Sloveniji v zadnjih štirih desetletjih že krepko naposlušali.
Zelo zbode tudi to, da poje samo v hrvaškem jeziku. Ne morem verjeti, da tako mlad fant obožuje tako glasbo.
Zakaj mora en tako mlad in še slovenski pevec (naj bi bil slovenski) furati stil glasbe Zečića, Graša, Dragojevića, skupine Vigor ipd., da uspe? To, da to dela za hrvaški trg – poje v hrvaščini in ima tak stil, še razumem. A zakaj za slovensko občinstvo ne naredi niti enega komada v slovenskem jeziku?
Že tako je veliko preveč nastopov balkanskih pevcev v Sloveniji. Zdaj so še Slovenci začeli furati ta stil. Res dolgčas. Niti enega koncerta ni v Sloveniji, ki bi rekel, da je na nekem nivoju. Vse že balkanizirano.
Samo, da teče alkohol v potokih in se predvaja taka glasba.
Nizko je padel slovenski narod. Zelo nizko.
Boste rekli, a če bi pel v angleščini, pa bi bilo v redu. Angleščina je na nek način “svetovni” jezik. Ni dileme tukaj.
Sploh pa me preseneča, da je Raay, kot njegov producent, zašel v take glasbene vode, saj je še pred časom strmel k bolj internacionalni glasbeni zvrsti, se obračal bolj na zahod, zdaj pa dela komade, ki zelo spominjajo na že obstoječe hrvaške pesmi. Nič novega. Nič svežega.
Vem, da je posredi denar. Samo poba bi lahko delal mednarodno kariero zahodno od nas in če mu gre za denar, bi na zahodu zaslužil še veliko več. Lahko bi bil evropski Justin Bieber. Najstnice bi norele. 😂
Basiju pa še najbolj od vsega zamerim, da poudarja, da je Slovenec z dalmatinsko dušo. Mislim, da Slovencem že tako manjka narodne zavesti, on, ki ga spremlja v Sloveniji veliko najstnikov, pa s tem daje napačno sporočilo.
To je samo moje mnenje. Preveč je balkanske glasbe na slovenskih tleh in premalo preostale.
Pika na i pa je domnevno njegovo zvezdniško vedenje. Že tako zgodaj?.
Je res tako super, da je Slovenija glasbeno in tudi sicer tako balkanizirana? Mislim, da ne.
Mislim, da je v Sloveniji veliko število pevcev, ki pojejo vse vrste glasbe. Vsak ima možnost, da si izbere za poslušat tistega, ki poje glasbo, ki je njemu všeč, ostale pa pusti pri miru. Drugače pa živimo v svobodni državi in vsak lahko poje tisto, kar mu je všeč oz. od česar lahko živi. Ti pri tem nimaš pravice soditi, kaj je fajn in kaj ne.
Najprej pises, da nimas nic proti njemu. Potem pa nekaj vrstic nizje, da mu zameris….
Glasbeniki delajo taksno glasbo, ki je vsec poslusalcem. Pa naj bo slovenska, hrvaska, angleska…dejstvo je, da ga ljudje (predvsem mladina) rada poslusa. Kaj pa naj bi po tvoje poslusali 20 letniki? Manco spik, rebeko dremelj, saso lendero….Meni so njegove pesmi zelo vsec, pa sem 40+. In ce bi imela na izbiro koncert luka basi ali rebeka dremelj, bi se odlocila za basija.
Klub oboževalk je že udaril.
Ne, res nimam nič proti njemu. Zamera, da poudarja svojo dalmatinsko dušo, nima prav nič s tem.
Hrvati pišejo o njem predvsem to, da je Slovenec, ki bi rad bil Hrvat. 😂
Ne mi pametovati o raznoliki glasbeni ponudbi v Sloveniji, ker kolikor vem, v petek ali soboto zvečer nimaš kam iti, če ne poslušaš jugo glasbe. Tu govorim zdaj o zabavni, pop glasbi, ne o kakšnem klasičnem koncertu, da ne bo pomote. Druge ponudbe skoraj ni. Še Slovenci so začeli hrvaške in srbske pesmi peti na svojih nastopih. Celo Modrijani. 😳
Prodana duša ne rabi noben biti in za noben denar. Ni domoljubja, potem pa se take stvari dogajajo, ki se niso, ko smo bili celo še del Jugoslavije.
Zakaj posluša slovenski narod praktično samo jugo glasbo, saj drugih koncertov praktično skoraj ni (skoraj ni italijanskih, nemških, angleških, ameriških ali francoskih pevcev in skupin), pa je vzrok iskati tudi v medijski promociji izključno balkanske glasbe (Radio Aktual pri tem prednjači).
Jaz ti dam prav. Če hočeš iti na “fešto”, ti preostanejo samo vaške veselice z govejo glasbo in in tale “dalmatinski in hrvaški melos”. Jaz imam tega dovolj na morju, ga ne rabim doma.
Vidim pa, da so moje vrstnice čist zmešane na to – beri, ženske po 40. Nikoli razumela, nikoli ne bom. Toliko sovraštva z druge strani, po nešteto slovenskih domovih pa odmeva hrvaški melos. Pač hlapci, ki jih lahko vsakdo pohodi. Ni pa jim pete ližemo. Obratno se seveda ne bo zgodilo nikoli.
Brez skrbi. Imam srečno in urejeno življenje. Zaradi takih prodanih duš pa se res ne bom zaletaval v zid. 😁
Vidim pa, kakšni dvoličneži ste taki Slovenci. Po eni strani udrihate po Hrvaški, po drugi pa obožujete njihovo morje in glasbo. Kdo bi vas razumel.
[/quote]
Hahaha jaz imam hišo na hrvaški obali in s sosedi se odlično razumemo. Ja? Serješ po njih samo ti, kljuse nestrpno. Sicer pa taki kot si ti serjete tako po vseh in vsemu. Prevečkrat videno.
Hahaha jaz imam hišo na hrvaški obali in s sosedi se odlično razumemo. Ja? Serješ po njih samo ti, kljuse nestrpno. Sicer pa taki kot si ti serjete tako po vseh in vsemu. Prevečkrat videno.
[/quote]
Če je kdo nestrpen, si to ti. Nisem noben nestrpnež, če samo povem svoje mnenje, da je Slovenija preveč balkanizirana, kar se glasbe tiče in glasbenih prireditev.
Dobro, če me imaš ti za nestrpnega, si ti potem hrvatofil? A sva zmenjena?