TEDNIK: najlepša slovenska pesem: Tanja Žagar- BUUUHAAAAHAAAAHAAAAHAHAAAAAAHAAA
V Tedniku “poznavalci” debatirajo o najlepši slovenski pesmi- ever. Peščica pevcev dokaj realnih, v glavnem izbirajo iste pesmi. Vmes nekaj spak, kao neki glazbeni “strokovnjaki” naštevajo neke neznane izvajalce z grotesknim kruljenjem in nas prepričujejo da je to umetnost. In seveda pride na vrsto tudi naša Tanči. In glej ga zlomka, med petimi najlepšimi slovenskimi pesmimi tudi Tiho tiho čas beži in na PRVEM mestu Naj pada zdaj dež. Bravo, res vrhunec slovenske muzike.
Samozavestna pa je, to ji treba priznati.
Vseskozi, ko sem gledala, sem se spraševala ali si bo kdo drznil dati svojo pesem na lestvico. Pa ni, vse dokler pride na vrsto Tanja in da kar dve svoji. 😀 Pa to ne moreš verjet … in še tako resno argumentira.
ps.: Tista punca s piercingom v ustnici – ta je pa bila kar patetična v svoji želji po drugačnosti. Če je ona neka glasbena poznavalka pa res ne vem kaj je glasba postala. To, kar je predstavila, je bilo preprosto neumno in neposlušljivo. Vseeno menim, da je namen glasbe sprostitev in pozitivne emocije, a to vreščalo ni imelo mesta v r.i.t.i.
Sicer ob Tanjinji izbiri tudi jaz nisem vedela, ali naj se zjočem ali počim od smeha, ampak tam je vsak povedal top pet po njihovem lastnem okusu, ne pa kot da so zdaj oni strokovno ocenili slovensko glasbeno sceno. Šlo je popolnoma za oseben izbor njim najljubših oz. takih, ki se njim zdijo nekaj posebnega. Zato ji izbire nikakor ne zamerim. Izpadlo je pa avšasto, to drži in seveda kar neki, da se komu zdita top umetnosti cele Slovenije tile dve pesmici na takem nivoju, kot bi ju napisala 13 letnica v pol ure in pri tem uporabila najbolj enostavno besedišče, kar je mogoče, najbolj oguljene fraze in rime.
Vsak ima svoj okus in tudi s časom se spreminja.
Meni zadnje čase najbolj sede:
– Siddarta – Ledena
– Anja Rupel – Na zadnji postaji
Drugače pa sta naj naj pevca Helena Blagne in …………….. Plestenjak?
Helena je brez konkurence! Za Jančija pa nisem čist ziher. Kot pevec ni glih, ampak v kompletu je pa prva liga.
Od tastarih pa vsekakor Ditka, Sepetka in Oto.
Meni je zelo lepa Bila je jesen. Čudovita v bistvu. Tanja Žagar mi je pa nekako simpatična kot oseba (čeprav mi njene štance niso … oz. všeč mi je Neka te, drugih pa že ne poznam oz. kar sem slučajno slišala, mi je bilo brezveze), ampak je preprosto na sceni toliko časa, da mi je ok, da je. Pač ni moja zvrst (niti ni toliko glasba, kot je zabavna industrija), ampak ji privoščim, da ima službo od tega. Kot da so druge službe kaj bolj posvečene. Ne poznam je osebno, dejstvo je, da ima dober PR itd., ampak res je imela VEDNO dober vajb. Pa če pogledam njene fotke, se dobro počutim tudi o sebi, ker je “huda”, ampak deluje “prijazna”, zdrava in ne umetna. Pa fantastično se zrihta (totalno ji paše tisti 1kg, ki bi kdo (ne jaz) rekel, da je preveč).