Gospa Milena Miklavčič
Z vsem dolžnim spoštovanjem. Saj se gospa trudi in njene knjige, vsaj prva so zanimive, potem se začne ponavljati. Njena udeležba v oddaji Zadnja beseda se mi ne zdi ravno nujno potrebna, kot tudi sama oddaja ne, njeni časopisni nasveti se mi zdijo pa nevarni.
Vem, da gospa ni strokovno usposobljena na področju psihologije in etnologije, pa vendar. A slovenceljni res ne moremo pogledati čez planke. Nisem ne rdeča in še manj črna, ne brezbožna in ne farška, vendar me tako razmišljanje kot ga ima ona in žal še premnogo ljudi ubija.
Ne bodo ti ljudje nikoli odložili svojih “birtahov”, naglavnih rut in gnojnih vil. Seveda je vse troje mišljeno kot prispodoba. Vem, da so vsi omenjeni pripomočki pri kmečkem delu še kako uporabni, a razmišljanje na ta način pa je postalo v digitalni dobi zelo moteče, celo nevarno, ne samo zastarelo. Kaj se v tej moji lepi domovini res ne moremo znebiti domačijsko/plemenskega delovanja. Namenoma ne bom rekla razmišljanja, ker bebavo ponavljanje prežvečenih lepo ali pokroviteljsko zvenečih nesmislov pač ni razmišljanje.
Skratka, gospa – botrica je 400 let za leseno žlico. Pa nič osebnega ne mislim. Sem samo enega od njenih odgovor ženski v stiski prebrala. Tole moje pisanje pa je odgovor nanj.
Neki obupanki, ki ima problem z odraslimi otroki je natresla toliko soli na rano z opisom koko je ona – M.M. kar se da tanartaboljša tašča in stara mati. Skoraj vsi njeni odgovori so hvaljenje same sebe ali pa že zdavnaj preživelega načina življenja, kakršnega verjetno živi sama, da pa je to res prava “božja milost”, ker ji v življenju ni bilo treba spoznati ničesar izven svojega domačijskega “gartelca” pa ni sposobna razumeti. Brez stika z realnostjo. Saj ne bi bilo nič narobe, če bi ta svoj modus vivendi obdržala zase in svojo ožjo ter širšo familijo. Že imajo korist od nje, da jo prenašajo. To se nas ne tiče. Da pa nastopa v javnosti s svojo omejenostjo je pa nedopustno.
Prebrala sem prvo knigo iz čiste radovednosti. No, meni se zdi, da ni bilo napisanega nič takega, česar že ne bi vedela (že prej kje prebrala). Milena je zbirala zgodbe, običaje in to zabeležila. Ne šrejem ji v slabo.
Oddajo redko gledam, ker mi je voditeljica nekako naprimerna za to (nič žaljivega nisem mislila). Katarina je o.k., tudi Polona je bila na momente, sedaj je Jadranka ( no ja). To je vse , kar sem videla. Milenini komentarji pač pokažejo še eno plat gledanja na stvari.
Preberem vse njene odgovore in pisma in NE, gospa absolutno ni 400 let za leseno žlico.
Čisto prav ji dam, ko piše,” ko se odločimo za družino, morajo biti potomci na prvem mestu! Amen.Pika!
Čisto prav ji dam, ko odgovarja : “imeti popolno življenje je najtežja in najbolj kruta iluzija”…Velja za tiste, ki živijo v premožnih družinah in skrivajo, ko jih mož vara in maltretira…
Prav nič nevarnega, zastarelega in pokroviteljskega ni v njenih besedah.
V knjigah se prav nič ne ponavlja ! Imam vse tri njene knjige in ja – v njej so življenjske zgodbe ljudi, ki jih nekateri ne doumete in jih boste morda doumeli enkrat -ali pa NIKOLI.
Ste preveč zaviti v vato in preveč imate vsega.To je dejstvo.
Pa še to : tvoje pisanje je napisano žaljivo.
Glede na to, da uporabljaš besede slovenceljni, farška, bebavo , botrica in to vse v pisanju , ki zveni večvrednostno –
kakšnega SPOŠTOVANJA do drugih in drugačnih v tebi ni.
Po moje bi še lastno mamo prodala za mali denar!
In ja- primitivna si.
S tistimi, ki pravite, da je njen način razmišljanja celo nevaren in škodljiv. Gospa nima znanja, izhaja iz sebe, zgodb, in njenih Žireh :-)) in je res omejena v razmišljanju, jo pa določeni mediji (Delo, TV…) na veliko forsirajo, promovirajo kot pisateljico :-)) v resnici pa je prepisala in samo še napihnila zgodbe drugih ljudi, kar pa je celo kaznjivo!!
Ga, Milena je zanimiva, čeprav osebno pogrešam igralko Polono! Ona je svetovljanka, zanimiva za naprej, je svobodna, kritična….. se takoj posmehne…. je nekaj posebnega!
Milena je (vsa čast za knjige) tipična kmetica iz Poljanske doline. Ona v Žireh hara, potem veste kako zarukane so šele druge babe. Opravljanje, šikaniranje – če nisi na približnem nivoju teh glavnih babnic’.
V enem jebenem vaškem okolju.
“Vau, jz pa naše vse učim, pa jih peljem po gozdnih stezicah….! Pa pečemo kruhke, se igramo in plezamo po drevju.” Tečnoba.
V resnic se pa bivša bančna uslužbenka rine povsod. Je našla tržno nišo in našla svoj mir.
Veseli so domači, da jim ne utruja, Je pa dala skoz izgubo sina….. to je najhujše.
Ni škodljiva. Oziroma so take mamce zelo škodljive.
Kje si Polona in zavijala z očmi ali samo z grimaso obraza povedala več kot prefinjena lisica Kresalova??? Verjamem, da ti je postalo vse izpod časti.
Milena pove kaj se dejansko godi, vendar vsi pometajo pod preprogo!
Ve na veliko šinfate po njej, seveda samo anonimno, ker drugače ste gnide, ki nič ne upate!
Ona piše, kar sliši, kar ji ljudje povedo! Nikjer pa ne piše tako, da bi lahko se kdo prepoznal! Boli vas pa resnica, saj je ve ne upate povedat na glas! Drugače pa je tako, če je oddaja, ki ti ni po volji imaš enostavno možnost, da preklopiš kanal ali pa ugasneš Tv! Meni tudi ni tvoja “resnica” povšeči, a ste zato kaj manj vredne? A ste zato za zaprti v nek bunker, pa da se vas več ne sliši?