Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Film "Družina"

Film "Družina"

Nekaj boljšega, kar sem imel priložnost zadnje čase gledat, sploh ko je govora o slovenski produkciji.
Če si hoče kdo ogledat, bil je na sporedu na SLO1, 19.1.20 ob 22.10

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Se strinjam… in vsi imamo eno samo življenje… Bogi otroci 🙁

Zakaj ne tudi – ubogi odrasli?

Se strinjam, meni je kar pretresel mojo malo meščansko(narazen) bit. Sin je gledal lani, kot oiv v gimnaziji, mu je izkazal poklon, pa nisem čisto razumela, no, zdaj mi je jasno.

Meni je bil to zelo čuden film.
Naj bi bil dokumentarni…. ampak nenavaden prikaz. Zgodba ni tekoča… Ni jasno kaj je res in ali je fikcija.
Tematika pa res zelo težka in zahtevna. Bogi ljudje, … in Bog se usmili CSD

Prebral sedaj recenzijo in ugotovil, da ni vreden ogleda.

Ljudje z dna, tega je veliko na tistem koncu….

No sej ti si toliko brihren da itak veš že vse naprej🙄tipično za osebka tvoje vrste. Hvala bogu, da se je zdel vreden ogleda tistim, ki so mu podarili dve nagradi za najboljši film. Toliko o tvojih presojah vrednosti. Ampak saj tud mi ko vidimo tvoj nick takoj vemo, da ni vredno branja🙄

No sej ti si toliko brihren da itak veš že vse naprej🙄tipično za osebka tvoje vrste. Hvala bogu, da se je zdel vreden ogleda tistim, ki so mu podarili dve nagradi za najboljši film. Toliko o tvojih presojah vrednosti. Ampak saj tud mi ko vidimo tvoj nick takoj vemo, da ni vredno branja🙄
[/quote]

+1

Rok je še mlad zato nima pojma o lajfu, posledično njegov film ne more prikazati tudi dejstev kot vzrokov, temveč je zgolj kot njihove logične posledice.e

Najverjetneje izdelan z denarjem davkoplačevalcev drugačen tudi ne more biti, saj krvniki družbe seveda ne želijo negativne reklame.

Film je za družbo izredno škodljiv, saj mlade navaja na neodgovornost.

Pač v stilu čanovičke; “nič ni narobe če se družine ločujejo.”

Film sili v razmislek o poslanstvu družine, o vlogi posameznika v njej, o usodnosti odločitev… in je ravno nasprotno tistemu, kar mu ti pripisuješ.
V srednjih šolah, med najstniki, bi moral biti ogled tega filma obvezen.
Pa tudi staršem ne bi škodil – marsikdo bi se pošteno zamislil. No tistim, ki nimajo ne srca in ne pameti pa itak nič ne pomaga, še najmanj film.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Pričakovanja so bila višja, še posebno, ker letos dobi Prešernovo …

Film sili v razmislek o poslanstvu družine, o vlogi posameznika v njej, o usodnosti odločitev… in je ravno nasprotno tistemu, kar mu ti pripisuješ.
Pa tudi staršem ne bi škodil – marsikdo bi se pošteno zamislil. No tistim, ki nimajo ne srca in ne pameti pa itak nič ne pomaga, še najmanj film.
[/quote]
Daj ne kvasi no, če ni nič od tega.

Daj ne kvasi no, če ni nič od tega.
[/quote]

Če se ne motim si prebral zgolj kritiko, ki ti ni bila všeč.
Torej – kdo kvasi?

Taki so slovenski socialci. Za nič se jim ni treba potruditi, tudi če so bolni, v resnici jim tudi nihče ne pomaga. Mesečna nakazila na račun niso pomoč.

Če se ne motim si prebral zgolj kritiko, ki ti ni bila všeč.
Torej – kdo kvasi?
[/quote]Recenzija je realno in obširno napisana na strani rtv, tako da ni potrebe dvomit v njo, ker običajno raje hvalijo tudi ne vredno, kot ne. Seveda pa imaš pravico, da si ti film in njegovo vsebino dojel povsem drugače, kot ga je večina.

Daleč od tega, da bi ta film zgolj o socialcih ali obrobju. Govori o vseh, vsi se srečujemo z odločitvami in vsi živimo v družinah. Kdor se ob ogledu tega filma ne zamisli nad lastnimi življenjskimi odločitvami, ne razume, kaj film sporoča.

[/quote]

Ne nori! Film bi morali obvezno pogledati prav vsi davkoplačevalci, “volilci” in predstavniki vseh 3 oblasti, saj jasno prikazuje logične posledice njihovega ne dela, natančneje namenskega uničevanja osnovne celice bivanja, ker jim je interes, da naredijo čimveč odvisnih in kakorkoli bolnih ljudi.

Film nima ne glave (ne prikaže vzrokov) niti ne repa (ne pokaže posledic posledic na punčki kot odrasli ženski) temveč se amatersko ukvarja s trup(l)om.

Ni pa Roku za zameriti saj je še mlad in lahko z obravnjavanjem te tematike lahko naredi veliko dobrega za družbo.

Znanja in vedenja za kaj takega se začne lahko učiti npr pri morilcih mater in otrok, preko FDV,FDS, FVV,……. družinskih sodišč,……. pa vse do odora za družino pri vladi RS.

Btw, si vedel, da je lj družinsko sodišče že en teden na novi lokaciji, pa javnos o tem še vedno ni obveščena, kaj šele, da bi feminirano sodišče vsaj na svojih spletnih straneh popravilo naslov in telefon?

Če te tematika zanima, raziskuj, boš kmalu spoznal, da maš osebne probleme zato, ker si natančno se ve kdo želi, da nikoli ne boš pokončen, suveren in odločen dedc!

Ne nori! Film bi morali obvezno pogledati prav vsi davkoplačevalci, “volilci” in predstavniki vseh 3 oblasti, saj jasno prikazuje logične posledice njihovega ne dela, natančneje namenskega uničevanja osnovne celice bivanja, ker jim je interes, da naredijo čimveč odvisnih in kakorkoli bolnih ljudi.

Film nima ne glave (ne prikaže vzrokov) niti ne repa (ne pokaže posledic posledic na punčki kot odrasli ženski) temveč se amatersko ukvarja s trup(l)om.

Ni pa Roku za zameriti saj je še mlad in lahko z obravnjavanjem te tematike lahko naredi veliko dobrega za družbo.

Znanja in vedenja za kaj takega se začne lahko učiti npr pri morilcih mater in otrok, preko FDV,FDS, FVV,……. družinskih sodišč,……. pa vse do odora za družino pri vladi RS.

Btw, si vedel, da je lj družinsko sodišče že en teden na novi lokaciji, pa javnos o tem še vedno ni obveščena, kaj šele, da bi feminirano sodišče vsaj na svojih spletnih straneh popravilo naslov in telefon?

Če te tematika zanima, raziskuj, boš kmalu spoznal, da maš osebne probleme zato, ker si natančno se ve kdo želi, da nikoli ne boš pokončen, suveren in odločen dedc!
[/quote]

Ker potem s teboj ne bi mogli manipulirati zaradi lastnih koristi…

Ker potem s teboj ne bi mogli manipulirati zaradi lastnih koristi…
[/quote]

Ajeeej, zdej sem ga pa kiksnil! Tipkam se z milesom, v glavi imam sušija….

Miles sory, moj stav do filma pa ostaja.

Daleč od tega, da bi ta film zgolj o socialcih ali obrobju. Govori o vseh, vsi se srečujemo z odločitvami in vsi živimo v družinah. Kdor se ob ogledu tega filma ne zamisli nad lastnimi življenjskimi odločitvami, ne razume, kaj film sporoča.
[/quote]

Ne Miles! Očitno tebi ni jasna razlika med odločitvijo in izbiro. Film pa lepo prikazuje, kako posamezniki sploh očetje nimajo možnosti (so) odločati o otroku, temveč lahko zgolj izbirajo med ((naj)manjšim) zlom.

Tako tudi “odločitev” za jajca zavezat ni bila odločitev, temveč na podlagi izkušenj, izbira manjšega zla zaradi pohlepa po spolnih užitkih.
Enako pri odpovedi očetovstvu,……..

Skratka Rok o lajfu pojma nima, razen če namerno propagira lajf po LNO.

Mene je “ganila” dokončna zapečatenost človeka, ki se rodi v družino, kjer sta starša in brat duševno manj razviti. Že ob rojstvu brez vsakršnih šans…

Sem ga šla gledat in se vprašam, čemu imamo CSD-je, čemu svetovalne službe v šolah, čemu neke krajevne odbore, društva……….pa mi je kapnilo, zato so, da se lahko izgovarjajo drug na drugega.
Kot je že zgoraj napisano, rejen v revščini in socialni izključenosti nimajo nobenih možnosti, pa smo baje socialna država!

Res je videti, kot da si brez šans v življenju, če se rodiš v tako družino. So pa izjeme – fant ni neumen, če bi se malo potrudil, bi zlezel iz “duševne” in “duhovne” bede. Da pri svojih letih razmišlja o operaciji, da bi postal neploden? Ojoj.

Tudi za to jih iammmo, da noro babovje v nobeni instituciji ne upošteva očetov in delajo vse po domače, mimo veljavne zakonodaje.

New Report

Close