Miklavčičeva je carica
Res je , Milena zivi povsem preprosto v rovtah. Mimogrede, zal mi je , da ji ni lepo.
No, jaz imam celo zivljenje psa in…..ja spi v postelji, pa je velik a izjemno urejen, ljubec in ne pozna slabih stvari.
Imam tudi prijatelje, na sprehodu jih spoznam se vec. Nihce nima pravice odrejati in celo bog ne daj , pobijati zivali . Rad bi videl, da stopite v cevlje nekoga, ki ga zelijo odstraniti in dozivite isti strah kot uboge zivali.
*kar se pa davka na zivali tice ni problem za nas, ki imamo radi zivali, vendarse prej bi bilo umestno odrediti davek na Neumnost .
jao boleki, saj niti ne razumete zakaj ji je rekla,da naj ne bo nagravžna – ne zato, ker se ne strinja z njo in imata razločno mnenje, ampak zato ker spi s psom, zato.
[/quote]
Mimogrede, a ji ni rekla, da je nagravžna, ker se ji ne zdi nič narobe s tem, da otroci spijo s psi? No, če je po tvoje, ima sicer vso pravico reči Jadranki, da je nagravžna. Kot rečeno, me je navdihnila, da sem ravnal podobno – da so nagravžni sem med drugim danes rekel sosedom, ki so šli pretekli vikend v Italijo, medtem ko sem sam kupoval kvas in moko v Hoferju zaradi korona virusa, nadalje sosedu, ki ima rdeče rumeno fasado, gostu pri sosednji mizi, ki je naročil štajersko kislo župo (videt ne morem te smrdeče packarije), kmetu, ki je po tresel gnoj po travniku, stari gospe s psičkom, ki me je od blizu povohal, tekaču, ki si je drznil prepoten teči mimo mene v času, ko bi po mojem moral biti v službi (sam sem vzel dopust zaradi korona virusa), bivšemu sošolcu, ki mu manjkata dva zoba, čeprav smo stari šele nekaj čez trideset itd., itd. Razmišljam tudi, kako bi najbolj elegantno rekel, da je nagravžna sinovi učiteljici, ki ima vsaj trideset kilogramov preveč in pa svakinji, ki si pozimi ne brije nog, čeprav nosi krilo in najlonke kožne barve. Po mojem jima bom posvetil kar javno objavo na Facebooku in če mi bo kdo pritisnil jezni emoji ali bog ne daj kaj komentiral, bom takoj zatežil, da me linčajo in mečejo kamne vame.
Saj ima tudi naša družina rada pse. Vendar pes je žival in spada v drugačno okolje kot človek. Je njegov najboljši prijatelj, vendar tudi ta najboljši prijatelj je žival in ne sodi v kuhinjo, še manj v spalnico.
Psa se lahko ljubkuje, se z njim igra, hodi na sprehode, sega boža, to psu odgovarja, ne odgovarja pa mu, da ga krancljamo z oblačili, da ga stiskamo k sebi, poljubljamo in spimo z njim.
Prav to je MIlena izrazila in zelo se strinjam z njo v tem pogledu.
Ma, točno to sem prišla napisat 🙂
Se mi zdi prav škodljivo, da se takim babnicam daje platformo za javno pametovanje, ker to samo vzpodbuja njihovo zablodo, da so njihova mnenja zelo relevantna in splošno interesantna.
[/quote]
Ja no. Daje jim iluzijo lastne pomembnosti, kar pa – roko na srce – verjetno ni težko.
Nas je veliko, ki razmišljamo kot Milena Miklavčič. V teh prenatrpanih časih pač ne zmoreš najti sorodne duše in imaš za svojega partnerja kar psa. Pes živi v kuhiniji, spi v spalnici, ga oblačiš in po možnosti še z žlico hraniš.
Vendar, pes je žival in žival ima drugačen nagon kot človek. Če se še tako trudimo, da mu je udobno in ugodno kot človeku, oziroma imetniku psa, to psa ne zadovoljuje ampak kvečjemu lastnika. To je za žival neke vrste nasilje.
Pes pa molči, ne zna govoriti, vendar pa včasih, ko je nasilja preveč, ugrizne in ima prav. Spomnite se primerov tudi v Sloveniji.
Mimogrede, a ji ni rekla, da je nagravžna, ker se ji ne zdi nič narobe s tem, da otroci spijo s psi? No, če je po tvoje, ima sicer vso pravico reči Jadranki, da je nagravžna. Kot rečeno, me je navdihnila, da sem ravnal podobno – da so nagravžni sem med drugim danes rekel sosedom, ki so šli pretekli vikend v Italijo, medtem ko sem sam kupoval kvas in moko v Hoferju zaradi korona virusa, nadalje sosedu, ki ima rdeče rumeno fasado, gostu pri sosednji mizi, ki je naročil štajersko kislo župo (videt ne morem te smrdeče packarije), kmetu, ki je po tresel gnoj po travniku, stari gospe s psičkom, ki me je od blizu povohal, tekaču, ki si je drznil prepoten teči mimo mene v času, ko bi po mojem moral biti v službi (sam sem vzel dopust zaradi korona virusa), bivšemu sošolcu, ki mu manjkata dva zoba, čeprav smo stari šele nekaj čez trideset itd., itd. Razmišljam tudi, kako bi najbolj elegantno rekel, da je nagravžna sinovi učiteljici, ki ima vsaj trideset kilogramov preveč in pa svakinji, ki si pozimi ne brije nog, čeprav nosi krilo in najlonke kožne barve. Po mojem jima bom posvetil kar javno objavo na Facebooku in če mi bo kdo pritisnil jezni emoji ali bog ne daj kaj komentiral, bom takoj zatežil, da me linčajo in mečejo kamne vame.
[/quote]
ŠE!