Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Star je 40 let, starša pa kliče ‘očka’ in ‘mamica’

Star je 40 let, starša pa kliče ‘očka’ in ‘mamica’

Januarja je sodelavec praznoval 40 let. Povabljeni smo bili tudi nekateri sodelavci. Na žurki nisem mogla verjeti svojim ušesom, ko je ljubkovalno klical svoja starša. In to pri 40-ih!

Hahaha

Možno, da ima ta sodelavec mejno osebnostno motnjo. No, vsekakor “mu manjka en popoldan sonca.”

Ja in??? Poznam veliko ljudi (nad 50) ki svoje starse, ce jih se imajo klicejo ljubkovalno, mamika, ati..Kako jih pa ti klices? stari/stara? Po tvojem posmehovanju ravno inteligentno nisi zal

Moj oče kliče mojo mamo tj. svojo ženo “mami”. in kaj zdaj?

Sam s tabo res ni vse ok. Povabljena si bila v ožji krog in se tako obnašaš. Nevzgojeno dete.
A se te dni tu potika ena zlobnica, ki so ji starejši grdi, zlobni, starši ta stari?
Otroci nepotrebni? Eni se totalno meša.

JojJoj

Ne norčuj se iz reveža – starše naj bo sram, da imajo 40letnika, ki ju še vedno mora tako klicati. Ne zanima do kdaj je bil Janezek, ki misli, da mami in ati nimata imena.
Meni je to klicanje po *nazivih nespodobno po 10.letu, je pa tako, da eni (slabi) starši želijo nesamostojne otroke.

In kaj je to kaj takega? Moj sosed ima 95 let staro mamo, ki jo otroci in vnuki ljubkovalno klicejo mamika. Meni je to lepo, se vidi da imajo osebo radi in jo spostujejo, ne pa tako kot danasnji mladi, ki svoje nazivajo s “stara”

Sem prek 50, pa svojo mamo včasih pokličem “mama”, včasih “mami”, včasih “mati”.
Tudi očeta, dokler je še živel, sem včasih klicala “foter”, včasih “ata”, včasih “ati”.

Pa kaj.

In kako jih ti kličeš ? Zaupaj nam, kot tebi drugi, jaz ti ne bom.

moj ati je umrl pred 4 leti. nikoli ga nisem klicala drugače, kot ati

Moje sožalje.
Vseeno pa menim, da bi 10.letu morali starše klicati po imenu (vsaj v “javnosti”). Če bi zgodbo obrnili in bi bila tema o 40.letniku, ki ga je mati pred sodelavci klicala “moje malo sončece – glej, da si srajčke ne popackaš” …

Moje sožalje.
Vseeno pa menim, da bi 10.letu morali starše klicati po imenu (vsaj v “javnosti”). Če bi zgodbo obrnili in bi bila tema o 40.letniku, ki ga je mati pred sodelavci klicala “moje malo sončece – glej, da si srajčke ne popackaš” …
[/quote]

Jaz nikoli nisem klicala starse po imenu in tudi ne poznam nikogar od bliznjih. Klicati po imenu, sploh pa ce se to pricakuje od otrok, mi deluje zelo hladno… Nic ni narobe ce svoje starse klices ljubkovalno, pa ceprav pri 40, 50 itd letih.

Jaz ju kličem mami in oči, sem 50 in mi dol visi kaj si ostali mislijo.

Moje sožalje.
[/quote]

prosim?
glej, moj ati ni bil noben jože, ampak je bil ati. ljudje, ki so po 10. letu prisiljeni v to, da kličejo starše samo še po imenu, so kvečjemu prisiljeni v grozljivo odtujen odnos z njimi.

ne poznam človeka, ki bi starše klical po imenu. si pa predstavljam, da mati, ki vztraja na tem, da je za otroka jožica, ni glih mati.
kake odnose imaš s svojimi otroki veš sama. domnevam, da jih sploh nimaš, ali pa so ti bili odvzeti v rejo.

Pa kaj. Bodoči angleški kralj svojo mater kliče mamica https://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1674152/Video-Funny-moment-Prince-Charles-calls-Queen-mummy-stage.html

Jaz se bližam 50-im pa svoja dva kličem mami in oči. Sicer je “očka” in “mamica” res malo otročje, ampak “oči” pa “mami” je menda normalno?

Sicer sedaj ko imam dojenčka bi jih lahko klical babi in dedi, pa mi je to malo smešno:).

prosim?
glej, moj ati ni bil noben jože, ampak je bil ati. ljudje, ki so po 10. letu prisiljeni v to, da kličejo starše samo še po imenu, so kvečjemu prisiljeni v grozljivo odtujen odnos z njimi.

ne poznam človeka, ki bi starše klical po imenu. si pa predstavljam, da mati, ki vztraja na tem, da je za otroka jožica, ni glih mati.
kake odnose imaš s svojimi otroki veš sama. domnevam, da jih sploh nimaš, ali pa so ti bili odvzeti v rejo.
[/quote]

MojAti

No, o tem kakšne (ne)ljubeče starše imam ne bi začela, kar se pa otrok tiče – pa jih nimam še. Je pa zelo grdo, da je zate klicanje staršev po imenu kriterij za odvzem otroka – moja logika temelji na tem, da če sem v prometni nesreči zna otrok povedat reševalcem moj ime in priimek. Če se vsi kličejo ati, mami, Babi itd. Potem otrok ne ve imena.
Kar se pa starejših otrok tiče (nad 10) – sorry, zakaj pa si otrok ne zasluži toliko spoštovanja od staršev, da jih sme klicati po imenu? Potem se pa vsi zgražamo mamini sinčki, pa atijeve princeske, noben se pa ne vpraša zakaj starši ne učijo otrok samospoštovanja in samostojnosti.

Po 10. letu po imenu?? A to je iz kakšne vzgojne knjige al kje si pobrala to pravilo? So si tvoji starši to zmislili in ti prodali za edino pravilno? Ne poznam nobenega, ki bi se tega držal in si sploh ne predstavljam.

MojAti

No, o tem kakšne (ne)ljubeče starše imam ne bi začela, kar se pa otrok tiče – pa jih nimam še. Je pa zelo grdo, da je zate klicanje staršev po imenu kriterij za odvzem otroka – moja logika temelji na tem, da če sem v prometni nesreči zna otrok povedat reševalcem moj ime in priimek. Če se vsi kličejo ati, mami, Babi itd. Potem otrok ne ve imena.
Kar se pa starejših otrok tiče (nad 10) – sorry, zakaj pa si otrok ne zasluži toliko spoštovanja od staršev, da jih sme klicati po imenu? Potem se pa vsi zgražamo mamini sinčki, pa atijeve princeske, noben se pa ne vpraša zakaj starši ne učijo otrok samospoštovanja in samostojnosti.
[/quote]

Moj otrok pri letih ve kako je ime družinskim članom, kako se piše, kje je doma, ampak da bi nas pa po imenu klical, je pa totalno zgrešeno. Meni bi bilo čudno da bi me 7letnik klical po imenu. Ti mi deluješ zelo hladna oseba, normalni človek bo dokler bo imel mamo klical “mama” in ne po imenu, pa ni važno koliko je star.

Vidiš kako malo je treba, da dokažeš svojo neumnost! Samo na MON-u nekaj butastega napišeš!

MojAti

[/quote]
ne, klicanje po imenu ni kriterij za odvzem otroka. je pa ziher posledica.
moj otrok je pri dveh letih in pol vedel, kako mi je ime. očitno je genij, pa me je vedno klicala mama. ravno tako ve za celo žlahto, kako jim je ime, ne glede na to, ali so ati, tete, babi, bice ali kaj drugega.

resno ti priporočam, da nimaš otrok. v njihovo dobro.

Ja in? Jih ima pač rad, jih spoštuje, kar pa ti vrjetn ne.
Zase vem da bosta moja dva ZMER oči in mami in NIKOL karkol druzga. In ja, tud v družbi jih tko imenujem.

Na faksu nam je profesor (Anglež) razlagal, da običajni ljudje nehajo starše klicati mommy pri nekje petih letih, samo aristokrazi in posh ljudje s tem nadaljujejo. Za Primorce sta mami in oči, babi in dedi nekaj najbolj otročjega.

MojAti

On takih izbruhih jeze (in zlobe), kot jih imaš ti, se mi dozdeva, da ti je CSD že krepko zagrozil. Če misliš, da je prisilno nazivanje odraz dejanskega stanja – veliko sreče tvojemu otroku – “bi bilo za njegovo dobro”, če bi pozabil tvoje ime.

V slo klicanje starsev po imenu sigurno ni normalno. Anglezi pa itak veljajo za hladne, tko da. .

New Report

Close